Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Új csarnok: lakossági fórum

Mosonmagyaróvár - A városi sportcsarnok elhelyezéséről, illetve az Erkel Ferenc és Móra Ferenc utcák útfelújítási tervéről tartanak lakossági fórumot.

Az ˝Egyesület a Városközpontért˝ és a városi főépítész november 26-án, csütörtökön délután 5 órakor a Flesch Károly Kulturális Központ nagyklubjában tartja a fórumot.

Mint ismeretes, a legújabb elképzelés szerint a korábban tervezett helyett a városközpontban, a művelődési ház mögötti területre szánják a városi sportcsarnokot.

Számos elképzelés és látványterv született már arról, hogyan épülhetne egy többfunkciós sport- és szabadidőcsarnok a városban. Ennek érdekében korábban tervpályázatot írtak ki, majd már 2001-ben kijelölték a leendő létesítmény területét a Mosoni-Duna és a Lajta összefolyásánál lévő 8 hektáros önkormányzati területen. A sportcsarnok engedélyezési, kiviteli tervei 2004-re elkészültek. A terület előközművesítése és a tereprendezés is megtörtént már.

A sportcsarnok megépítésének költsége akkori áron 1,3 milliárd forint lett volna, ám a szükséges forrás hiánya miatt a mai napig nem épült meg.
Az elmúlt évben felmerült egy újabb ötlet: a városközpontban egy közel 3 hektáros beépítetlen terület lehetne az új helyszín. A városközpontba szánt csarnok szintén többcélú, méretében közel azonos a korábbival.

Elsősorban városi használatra, rendezvényekre tervezték, a művelődési központ mellé, s azzal közös üzemeltetésű lehetne. A csarnok építési költsége a tervek szerint egymilliárd forint.


Várjuk a véleményeket

A csütörtöki lakossági fórumon bárki elmondhatja véleményét, vagy felteheti kérdéseit az illetékeseknek az új sportcsarnokkal kapcsolatban. Amennyiben valakinek kérdése, észrevétele van a tervekkel kapcsolatban, azt – névvel ellátva – eljuttathatja szerkesztőségünkbe is (mosonmagyarovar@kisalfold.hu). Az összegyűlt véleményeket, kérdéseket eljuttatjuk az illetékeseknek és a válaszokkal együtt közöljük.

Olvasóink írták

  • 3. Griffin 2009. november 26. 13:05
    „tessék elmenni a fórumra,vagy véleményt írni a megadott e-mailre.Ezt hívják a közügyekben való aktív résztvételnek,nem a kisalfol.hu fórumos hózzászólásokat.Itt a lehetőség!”
  • 2. pancser 2009. november 24. 14:59
    „Inkább Sportcsarnok, mint a Csodák palotája. Ott legalább a szurkolótábor akár a borsos belépődíjat is megfizeti, a másik intézménybe meg majd ingyen járnak az iskolások, a fenntartásba viszont belegebed a város.”
  • 1. tudo 2009. november 24. 10:18
    „Most talán megtudjuk kié lesz a 8 hektáros terület az itatónál,de lehet,hogy egy gimnáziumi tanár és egy egyetemi oktató nem tudják érthetően elmondani a valós helyzetet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövő az igazi kérdés

Megalakulásának húszéves jubileumát ünnepelte a Magyar Szocialista Párt mosonmagyaróvári szervezete… Tovább olvasom