Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Új bölcsőde épülhet

Mintegy 240 millió forintos támogatást nyert Mosonmagyaróvár egy új bölcsőde építésére.
Mosonmagyaróvár önkormányzata még 2004-ben pályázott támogatásra a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) keretében az Egyesített Bölcsőde bővítésére. A pályázatot a Strukturális Alapok Programiroda akkor forráshiány miatt elutasította. A HEFOP a közelmúltban újabb támogatására biztosított forrást, amire a város ismét pályázott. Az elbírálást követően az év végén értesítették az önkormányzatot az eredményről.

Nagy István alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: a város 239,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a bölcsőde építésére. A beruházás teljes költségének 94 százalékát fedezi az elnyert összeg, a fennmaradó részt az önkormányzat biztosítja. A mosoni harminc férőhelyes Micimackó Bölcsőde kiváltására épülő új, negyven férőhelyes intézmény minden szempontból megfelel majd a szakmai és hatósági elvárásoknak.

A jelenlegi Aranyossziget utcai, eredetileg lakóháznak készült épület 1952 óta működik bölcsődeként. Az intézmény mára egyre kevésbé felel meg a szakmai és hatósági előírásoknak, valamint bővítése sem lehetséges. Az új bölcsődét a jelenlegivel szomszédos telken építik fel, a tervek szerint 2008 tavaszára. Az így felszabaduló Aranyossziget utcai ingatlan értékesítéséből kívánja az önkormányzat a beruházáshoz szükséges önrész egy részét előteremteni.

Az új, negyven férőhelyes komplex bölcsődében a napközbeni gyermekellátáson felül egyéb szolgáltatások nyújtására is lehetőség lesz. Így például a rugalmas napközbeni ellátáson felül harminc gyermek részére biztosítanak majd három műszakos ellátást, tíz kicsi részére gyermekhotelt, s tizenöt férfőhelyes játszóházat és még esetenkénti gyermekfelügyeletet is. Az építéssel párhuzamosan a másik két tagintézményben a pályázati keretből olyan belső átalakításokat hajtanak végre, amivel azok is képessé válnak új szolgáltatások bevezetésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommilliót osztott szét az önkormányzat

Karácsony előtt segélyben a felnőtteknek csaknem 400 ezer forintot utaltak ki a polgármesteri… Tovább olvasom