Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Mosonmagyaróvár hírei, mosonmagyaróvári hírek > Ügyek híján felére csökkent a félfogadási idő

Ügyek híján felére csökkent a félfogadási idő

A települési ügysegédek több községben heti két alkalommal tartottak ügyfélfogadást. Ügyek híján márciustól heti egy alkalmat is elegendőnek talált a járási hivatal.

Horváth Zsófia - 2013.03.11. 16:09
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

A járási rendszerben államigazgatási ügyeik egy részét az ötszáz lelkesnél nagyobb településeken január óta a települési ügysegéd ügyfélfogadási idejében intézhetik a lakók.

A nagyobb Mosonmagyaróvár környéki településeken – mint például Dunakiliti, Mosonszolnok vagy Kimle – ez heti két alkalmat jelentett. Több mint két hónappal a járási hivatalok megalakulása után azonban most a hivatali vezetők úgy látják, heti egy ügyfélfogadás is elegendő.

Szokoli Sándor, Dunakiliti polgármestere szerint az esetek többségében csak bonyolultabbá és hosszadalmasabbá vált az ügyintézés, mióta ügysegédeken keresztül folyt a kezelés. „Vannak esetek, amikor az ügysegéd gyakorlatilag csak a postás szerepét tölti be. Március elsejétől ügyfélfogadása heti kétszer két óráról heti két órára csökkent. Nincs mit csinálnia, hiszen olyan ügyfajtákat vett át a járási hivatal a kisebb településektől, amik nagyon ritkán fordulnak elő" – közölte Dunakiliti első embere, aki továbbra is úgy érzi, a lakossági ügyintézést nem könnyíti meg a járási hivatal létrejötte.

Prokajné Szilágyi Diána települési ügysegéd Jánossomorján, Újrónafőn és Máriakálnokon tart ügyfélfogadást.
Prokajné Szilágyi Diána települési ügysegéd Jánossomorján, Újrónafőn és Máriakálnokon tart ügyfélfogadást.

Török Sándor, Mosonszolnok polgármestere megerősítette, az induló helyzethez képest valóban kevesebb feladata van az ügysegédnek. „Nálunk is heti egy alkalomra szűkült az ügyfélfogadás. A felmerülő dolgok nem töltötték ki az ügyfélfogadási időt. Ha később növekszik az ügyszám, akkor ez a helyzet változhat" – mondta a településvezető.
„Kimlén sem volt annyi feladat, ami a heti két alkalmat indokolta volna, mivel olyan jellegű ügyekről van szó, amik nem kifejezetten gyakoriak" – véli Balsay Zsuzsanna, Kimle polgármestere.

Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta, a Mosonmagyaróvári Járási Hivatal vezetője megkeresésünkre elmondta, hónapokkal ezelőtt a hivatal dönthetett arról, hogyan állítják össze az ügysegédi rendszert.
„A körülbelül ezerötszáz lakos fölötti települések esetén döntöttünk úgy, hogy heti kétszer megy ügysegéd. A járási hivatalhoz átkerült, helyben intézhető ügyeknél azonban nem volt akkora forgalom, amely ezt indokolta volna. Ezért heti egy alkalomra csökkentettük a települési ügysegéd ügyfélfogadását. A témakört rugalmasan kezeljük továbbra is.

Igazodunk a lakossági igényekhez, amennyiben megszaporodnak az ügyek, akár eseti jelleggel is tartunk plusz ügyfélfogadást, vagy ha szükségessé válik, vissza is állhat a korábbi ügyfélfogadási rend" – tudtuk meg a járási hivatal vezetőjétől.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 2. nagyjancsi 2013.03.13. 12:45

Egy vicc az egész járási rendszer, létrejött egy halom új státusz, igazgatókkal, igazgatóhelyettesekkel és minden csak bonyolultabbá vált, plusz egy halom pénz fenntartani, miközben feladatot alig vett át, mindenki csak malmozik..

Moderálásra küldöm 1. acsali 2013.03.11. 19:25

Hogy mik vannak: ügysegéd. Ügyinas, ügymester is van?Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...