Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Mosonmagyaróvár hírei, mosonmagyaróvári hírek > Üdülési jog, hiányosságokkal

Üdülési jog, hiányosságokkal

A Mosonmagyaróvár melletti Krisztinamajorban működő panzió korábbi tulajdonosa ellen nyomozást indított a rendőrség, mivel a cég megtévesztette a több százezer forintért üdülési jogot vásárló ügyfeleit.

M. Á. - 2003.12.16. 14:19
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Apartmanok: Egyes károsultak hiába próbáltak a határidő letelte előtt visszalépni, pénzüket nem kapták vissza.
Lapunkban két alkalommal foglalkoztunk – Kisalföld, 2003. november 22., december 3. – a Mosonmagyaróvár melletti Krisztinamajorban működő üdülőkomplexummal.

Az írás megjelenését követően több üdülésijog-tulajdonos is megkereste szerkesztőségünket azt tudakolva, hogy a tulajdonosváltást követően miként változik a résztulajdonosok helyzete.

Az egyik lapunkat felkereső, neve elhallgatását kérő üdülésijog-tulajdonos elmondta: a krisztinamajori létesítmény tulajdonosváltásáról szóló írás megjelenését követően telefonon érdeklődött a budapesti részvénytársaságnál, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy „ugyan nem tudják, mit írt róluk az újság, de abból egyetlen szó sem igaz". A hölgy egy felelős beosztású vezetővel szeretett volna beszélni, ám az ügyintéző elutasította, mondván, ez lehetetlen.

A panaszos ezt követően kijelentette, addig nem hajlandó befizetni az évi 100 ezer forintos fenntartási költséget, míg nem kap megnyugtató választ a kérdésére.

Az üdülési jog tulajdonosa egyébként, mint mondja, elégedett a komplexum szolgáltatásaival, bár a szerződésben foglaltaktól eltérően a fürdőmedencében máig sincs termálvíz, csupán az ivóvizet melegítik fel.
A budapesti központú H-Build 2000 Rt. ellen időközben a Pápai Rendőrkapitányság is nyomozást indított néhány hete.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a cég 1999-ben a Mosonmagyaróvár melletti Krisztinamajorban lévő panzióban üdülési jogot értékesített. Az ügyfelek különböző nagyságú, 260–610 ezer forint közötti összegeket utaltak át a részvénytársaság számlájára. A szerződés alapján az üdülési jog 99 évre szólt, ám ha az ügyfél nem kívánt Mosonmagyaróváron nyaralni az adott év általa kiválasztott hetében, a H-Build bérbe adta volna a szobát. A szerződéstől annak megkötésétől számított 15 napon belül el is lehetett volna állni. Ennek ellenére egyes károsultak hiába próbáltak a határidő letelte előtt visszalépni, pénzüket nem kapták vissza.
A szerződés aláírásakor azt sem közölték velük, hogy még nem készült el az épület, és arról sem beszéltek, hogy amíg tart a részletfizetés, nem élhetnek az üdülési joggal. Az ügyfeleknek a szobák garantált áron történő bérbeadásában is csalódniuk kellett. Az ajándékként hirdetett úgynevezett VIP-hetet szintén az ügyféllel fizettették ki. A rendőrség szerint meg nem valósult ígéret maradt az is, hogy amennyiben a konstrukció nem nyeri el az ügyfél tetszé sét, a cég visszavásárolja az üdülési jogot.

A Pápai Rendőrkapitányság várja mindazok jelentkezését, akik üdülési jogot vásároltak a H-Build 2000 Rt.-től, ám megítélésük szerint – a fent leírt vagy más módon – megkárosította őket a cég. Jelentkezni személyesen vagy levélben a Pápai Rendőrkapitányságon (8500 Pápa, Széchenyi u. 18.), telefonon pedig a 89/313-011-es, valamint a 107-es és a 112-es számokon lehet.


Kapcsolódó cikkek >>

87 millió forintos ellentmondás (2003-12-02) >>
Hová lett az állam 175 milliója? (2003-11-21) >>
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...