Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Tűztánc, avagy a kövekbe zárt emlékek

A Szabadtéri Játékok keretében a Főherceg Vendégházban a Kemene Táncszínház és a Naptár Színház jubileumi előadással készül Tűztánc, avagy a kövekbe zárt emlékek címmel.

Július 30-án, pénteken este 7 órakor nyílik meg Vitéz Vilmos Kövek című fotókiállítása, majd ezt követően este 8 órától tekinthető meg a Tűztánc című előadás. Szombaton (esőnap vasárnap) ugyancsak este 8 órakor játsszák a társulatok a kétrészes zenés darabot.

A Tűztánc, avagy a kövekbe zárt emlékek című kétrészes zenés táncjátékot Lóránt G. István, a két társulat alapítója és vezetője írta és rendezte. A pályája csúcsán tevékenykedő színész rájön, hogy a boldogság és a halálig tartó nagy szerelem elkerülte egész életében és olyan dolgokkal helyettesíti ezen boldogságokat, amelyek nem elégítik ki a vágyait, nem tudja senkivel megosztani örömét és bánatát. Életének e kétséges időszakában megjelenik gyermekkori önmaga, aki felnyitja szemét, hogy van ˝élet a halál után˝, és hogy a jövő megváltoztatható, csak fel kell vállalnunk azokat a dolgokat, amikhez nem volt elég bátorságunk.

A jubileumi előadással készülő kimlei Kemene Táncszínházat jól ismeri a kistérség közönsége.
A jubileumi előadással készülő kimlei Kemene Táncszínházat jól ismeri a kistérség közönsége.

Újra kell élnie azokat a pillanatokat, amelyeket kövekbe zárt, mint egy-egy emléket, amiket senkivel nem tudott megosztani. Minden egyes könnycsepp egy jajkiáltás, egy darab kő, amit nem hall és nem lát senki, de ott van bennünk kitörölhetetlenül és egyre nehezebb ezt a terhet magunkkal hordozni. Gyermekkori önmaga nyitja fel a szemét, hogy mindaz, amiért él, csak egy pillanat, amit elfelejtett tudatosan megélni, és hogy nincs fontosabb, mint az, hogy minden perc számítson. Az igazi öröm pedig ott rejtőzik minden egyes pillanatunkban. Ez már csak rajtunk múlik, hogy hogyan éljük át a pillanatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részvétnyilvánítás Amerikából Mosonmagyaróvárra

J. Thomas Rogers, az Egyesült Államok egykori diplomatája értesülvén a mosonmagyaróvári diákok… Tovább olvasom