Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Tűzoltótörténettől a háborús naplóig

Változatos tartalommal jelentkezik a Moson Megyei Műhely folyóirat 2012. évi első száma. Rosta Béla tanulmánya a Moson megyei tűzoltó-egyesületek kiegyezés utáni megalakulását és kezdeti éveiket dolgozta föl.
Kimlei Péter és Tuba László harmadszor jelentkezik a Moson megyei életrajzi lexikont kiegészítő szócikkekkel. Adatokban gazdag és bőségesen illusztrált Enzsöl Imrea mosonmagyaróvári termálfürdő létesítését és az azt követő fejlesztését összefoglaló közleménye.

Moldoványi Géza és Tuba László a Mosonmagyaróvárnak ajándékozott, s 1989-ben a Cselley-házban elhelyezett több száz festményt és porcelánt tartalmazó Gyurkovich-gyűjtemény városba kerülésének történetét írta meg. Civil szemmel láttatja a hátországi eseményeket id. Pálfy Loránd soproni hivatalnok II. világháborús naplója.

Dr. Karácsony István a híres szigetközi pedagógus, Érsek Imre életútját, Mészely József a mosonmagyaróvári képzőművész-tanár, Molnár Ágoston munkásságát, Németh Attila Sedlmayr Ernő Konrádnak, a bécsi mező-gazdasági főiskola 1901-ben Magyaróváron végzett negyedik rektorának tudományos eredményeit és oktatói tevékenységét idézi föl. Kimlei Péter a Jánossomorjai Füzetek 2010. évi V. évfolyamát és Csapó Imre–Csapó Imréné Levél: helytörténeti olvasókönyv című községtörténetét, L. Burda Zsuzsanna Mészely József Útnyomok címmel megjelent legújabb verseskönyvét ismerteti.

Az évek óta azonos árú kiadvány előfizethető és megvásárolható a kiadó Flesch Károly Kulturális Központban, és számonként kapható a Huszár Gál Városi Könyvtárban és a Hansági Múzeumban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyílik a mosoniak előtt is a Haller könyvtára

A Haller-iskola egy régi konyháját rendezték át tékává, miután tavaly bezárt a Huszár Gál Városi… Tovább olvasom