Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Tűzoltóőrs Lébényben: 20 ezer ember élhet nagyobb biztonságban

Felavatták Lébényben a katasztrófavédelmi őrsöt csütörtökön. Az egykori rendőrőrs épületét térítésmentesen adta át hasznosításra az önkormányzat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak.

A felújításra, bővítésre 19 millió forintot költött az igazgatóság. A meglévő épületet az őrsön szolgálatot teljesítők véleményét is kikérve újították fel. Az emeleten van a pihenő és a szociális helyiségek, míg a földszinten az iroda, az étkező és a konyha. A régi épülethez építették a szertárat, ahol a gépjárműfecskendőt és a technikát helyezik el.

Az őrs átadásával 16 település válik gyorsabban megközelíthetővé, mintegy 360 négyzetkilométernyi területen csaknem 20 ezer ember él majd nagyobb biztonságban.

Az átadáson elhangzott köszöntőbeszédeket és a helyi iskolások műsorát követően a jövő biztonságának jelképeként egy fenyőfát ültetett el az országos katasztrófavédelmi főigazgató, Bakondi György, a megyei kormányhivatal vezetője, Széles Sándor és Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere. Az ünnepséget helyi lakosok is végignézték, ám utána többen megjegyezték, hogy örültek volna annak, ha az önkormányzat nagyobb hírverést ad az eseményről.

Kozsárszky Zoltán főtörzsőrmester gépkocsivezetőként a mosonmagyaróvári tűzoltóságon szolgált 2008 óta. – Könnyebbséget jelent számomra, hogy mostantól a lébényi őrsön teljesíthetek szolgálatot – mondta.

Olvasóink írták

  • 1. kékcinke 2013. november 02. 09:27
    „Az önkormányzatnak pedig lenne felelős vezetője, aki a lakosságot tájékoztatná!? Ezek szerint nincs!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az összefogás híre Új-Zélandig jutott

Mecsér polgármestere is részt vett Budapesten egy árvízi védekezési konferencián. Itt az idei… Tovább olvasom