Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Tűzoltók versenyeztek

Dunakiliti - Lángokat oltottak, sebesületet szabadítottak ki és mentettek meg, valamint rutin pályán versenyezetek a megyei tűzoltói szerdán Dunakilitin.
A megyei hivatásos önkormányzati tűzoltóságok szakmai versenyét tartották tegnap a dunakiliti duzzasztóműnél a katasztrófavédelmi igazgatóság és a mosonmagyaróvári tűzoltóság szervezésében. A megmérettetésen résztvevő öt parancsnokság tűzoltóinak elméletben és gyakorlatban is számot kellett adniuk tudásukról. Szüts György alezredes, megyei igazgató a Kisalföldnek elmondta: a verseny célja, hogy a hivatásos tűzoltók szakmai imsereteiket, együttműködési és helyzetfelismerő képességüket ezáltal is tovább fejlesszék, valamint az egyes parancsnokságok is képet kaphatnak felkészültségükről.

Az elméleti feladatok mellett a lánglovagoknak egy éles helyzetet imitálva kellett gyakorlatban is teljesteniük. Itt egy füstel teli, sötét pincehelyiségben kellett megfékeznük a lángokat, illetve kimenteniük és ellátniuk a bent rekedt sérültet. A gépjármű vezetők pedig rutinpályán bírkóztak meg a különböző feladatokkal.

Gépjárművezető kategóriában első helyen Varga Gyula zászlós végzett a győri tűzoltóságról, meglőzve a Szabó Róbert főtörzsőrmestert (Mosonmagyaróvár) és Szabó Zoltán zászlóst (Csorna). Beosztott tűzoltó kategóriában a legjobb eredményt holtversenyben Varga Ákos őrmester a mosonmagyaróvári és Kollár Attila zászlós a győri tűzoltóságról érte le. Mögöttük Szűcs László őrmester végzett Csornáról. Az irányítóknál az első között ugyancsak holtverseny alakult ki, itt Varga Ernő hadnagy a mosonmagyaróvári, Sokorai Szabolcs főhadnagy a győri és Károlyi Ferenc főhadnagy a csornai laktanyából bizonyult a legjobbnak. Az összesített csapatversenyben a győri lánglovagok érték el az első helyezést, noha pontszámban holtversenyben végeztek a mosonmagyaróvári tűzoltókkal, míg a harmadikok a csornaiak lettek.

Fotók: Méhes Ákos

Olvasóink írták

  • 1. grt 2009. április 09. 06:45
    „Szretném megköszönni minden Tűzoltó munkáját kitartást a munkájukhoz.
    A versenyzőknek is gratulálok.Kívánok a munkájukhoz erőt,egészséget.
    Egyes parancsnokoknak pedig ne hagyják hogy szét zilálják a céget,ne hagyják őket capcarázni.

    Volt koléga.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogdílert fogtak Hegyeshalomnál

Hegyeshalom - Több mint 50 millió forint értékű extasy tablettát találtak a pénzügyőrök egy autóban… Tovább olvasom