Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Tűzoltók csapatták le az ammóniafelhőt

A mosonmagyaróvári tűzoltókat a hétvégén többször is riasztották: egy mosonmagyaróvári cégnél hét dolgozót veszélyeztetett a kiömlő ammónia. A hegyeshalmi határátkelőnél egy cigarettacsempész autója gyulladt ki: a férfi elfutott a színhelyről.
Egy mosonmagyaróvári vállalathoz riasztották a hétvégén a helyi tűzoltókat: a cég hűtőrendszerének átalakítása közben egy meghibásodott szelep miatt ammónia ömlött két helyiségbe. Hét dolgozót menekítettek ki gyorsan a zárt munkaterületről. Szerencsére csak kisebb mennyiségű, 3–4 kilogrammnyi ammónia került a légtérbe: az anyag zárt területen megülepszik, s szinte úszik a felszínen. Mivel az egészségre rendkívül ártalmas, s nagyobb koncentrátumban robbanásveszélyes, ezért a kiérkező tűzoltók lezárták a területet. Ezt követően „lecsapatták", vagyis vízpermettel locsolták, oldva ezáltal az ammóniafelhőt. Ezután ventilátorok segítségével a megfelelő szellőzést biztosították a helyiségekben. A meghibásodott szelep kijavításán a szakemberek azóta is dolgoznak.

A hegyeshalmi határátkelőnél szombat délelőtt egy, a sorban várakozó autó motortere gyulladt ki. A magyar rendszámú autó sofőrje és az esetleges utasok már észlelhették, hogy valami nincs rendben az autóval, ugyanis a buszsávban álltak meg. Ezután magára hagyták az autót, majd eltűntek. A szolgálatban lévő határőrök poroltóval oltották el a kigyulladt kocsit. Később kiderült, hogy a motortér alatt több tucat karton cigarettát tároltak, melyek egy része megsemmisült. A sofőrt a vámkommandósok keresték, ám információink szerint még nem sikerült elfogni.

Mosonszolnokon egy családi ház villanyórája elektromos rövidzárlat miatt kapott lángra, amit a tűzoltók kiérkeztéig sikerült eloltani. Újudvaron egy motorkerékpár motorja robbant fel: szerencsére a benzintank nem sérült meg, a kár azonban így is félmillió forint. Levélen gabonatűzhöz riasztották a tűzoltókat: negyedhektáros búza égett. A tüzet a kombájn csapágya okozta, mely megszorult és felizzott annak ellenére, hogy a jármű nemrégiben vett részt gépszemlén. Rajkán egy hatalmas méhrajt fogtak be vasárnap egy családi ház udvarán a tűzoltók egy méhész segítségével.

Darnózselin egy fedett tárolóban 25 körbála égett le. A mosonmagyaróvári lánglovagok a helyi önkéntesekkel közös erővel fékezték meg a lángokat. A kár félmillió forint. A tűz keletkezésének okait jelenleg is vizsgálják, s egyre több jel utal az idegenkezűségre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaadni tizenkétmilliót

Lébényben felújították a sportcsarnok tetejét és elkezdődhet a lelátók építése. Idén terveznek még… Tovább olvasom