Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Tűzoltógyakorlat: Tűz a hatodikon és liftben rekedt lakók

Mosonmagyaróvár - Nagy erőkel vonultak a mosonmagyaróvári tűzoltók kedd délután az egyik Engels utcai tízemeletes panelházhoz. Ezúttal azonban szerencsére nem valódi tűzről, csupán egy ellenőrző gyakorlatról volt szó.
Amint azt Sallai Péter alezredes, városi parancsnok elmondta: a gyakorlatok során idén kiemelt terület a tíz emeltes panelházakból történő mentés. Ezúttal azt szimulálták, hogy a hatodik emeleten gyulladt ki két lakás, valamint két szint között a liftbe rekedt néhány lakó. A tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy létrás autóval siettek a helyszínre.

Fotó: Méhes Ákos

A tűzoltók minden mozdulatát kamerával rögzítették , hogy a későbbiekben kielemezhessék a történteket.

Fotó: Méhes Ákos

A parancsnok szerint összességében sikeresen zárult a gyakorlat, a tűzoltók jól oldották meg a feladatot.

Fotó: Méhes Ákos

Olvasóink írták

 • 15. felhu 2008. április 25. 14:33
  „bocsi nem táncdalfesztivál, csak táncfesztivál elírtam”
 • 14. felhu 2008. április 25. 14:31
  „Ezt nem hagyhattam szó nélkül, " közgazdásznak" teljes mértékben igaza van. És mégvalami nekem a Marx Károly utca csak Marx Károly utca marad. Mi bajotok van vele ? Fogyasztói társadalom, pont rátok van szüksége ennek a rendszernek. Semmi önálló nemzeti érték, még a Flesch táncdalfesztiválon / nem Erkel fesztiválon / hétvégén is " zsidó táncok" a nyitótszám. A gyerekek átnevelését elég korán elkezdik. Ne mlett volna sszebb valami magyar néptánccsoport ? Gratulálok, jó úton haladunk !”
 • 13. majd én megmondom 2008. április 24. 23:44
  „Jézusom. Mibe keveredtem???
  :)))”
 • 12. közgazdász 2008. április 24. 23:01
  „Az adóforintok közvetetten az emberek befizetett pénze, amiért elvárják, hogy megfelelő környezetben, megfelelő körülmények között élhessenek - és hogy ezt a pénzt a "karhatalom" ÉSSZERŰEN költse el. Ha az önkormányzatnak, vagy a központi költségvetésnek van felesleges bevétele - ami márpedig nincsen, hiszen hitelt hitelre vesznek fel -, akkor felőlem költik amire akarják.
  Ezen már nincs mit megmagyarázni, aki nem érti meg a folyamatokat, az ne magyarázzon. Azon az egy mondaton úgy látszik csak te akadtál fenn.
  A rózsaszín mesevilág meg talán a jelent és az egyetlen lehetőséget jelenti, hogy az országcsődöt elkerüljük. Aki meg az elmúlt 20 év valamelyikével is elégedett, annak nincs mit mondanom. Ha az emberek nem akarják felnyitni a szemüket, akkor itt ne várjon senki jólétet, meg magasabb fizetéseket.
  Lassan egy gazdaságpolitika topikot is indíthatnánk, hátha előfordulnak olyan ötletek, amiket a tisztelt politikusok is megfontolhatnának.”
 • 11. majd én megmondom 2008. április 24. 20:08
  „közgazdász.
  Mit gondolsz miért irtam azt hogy nem értem ezt a mondatot:
  - de ne higgyétek hogy az önkormányzat a saját pénzéből fizeti, hanem a tietekből.-
  Én tudom hogy az önkormányzat pénze miből áll, de az elöző mondatod amit kimásoltam az írásodból, nem ezt tükrözi, a 9.ik hozzászólásnál ezt kérded:Az önkormányzat pénze miből áll?
  Erre a válaszod:Állami hozzájárulás, átegnedett adóbevételek, helyi iparűzési adó, illetékek, egyéb. Namármost mindezeket ki fizeti be? A jó magyar dolgozó birka.
  Na, most akkor mi az hogy: de ne higgyétek hogy az önkormányzat a saját pénzéből fizeti, hanem a tietekből.
  Mi az hogy a tietekből? Nincs külön olyan hogy a tietekből, csak önkormányzati pénz van, amit irtál hogy miből van.
  Remélem most már érted mire gondoltam, miért mondtam hogy az utolsó mondatod hülyeség.
  Erröl, rólad, és a rózsaszín mesevilágodról ennyit!”
 • 10. Vodnyánszky Norbert 2008. április 24. 13:48
  „közgazdász: high respect!”
 • 9. közgazdász 2008. április 24. 08:16
  „Látom Te még éretlen vagy. Az önkormányzat pénze miből áll? Állami hozzájárulás, átegnedett adóbevételek, helyi iparűzési adó, illetékek, egyéb. Namármost mindezeket ki fizeti be? A jó magyar dolgozó birka. Ezt aztán lehet költeni a szép kis országunk fenntartására, hiteltörlesztésre, gazdaságfejlesztésre, befektetésekre. Elméletben. Gyakorlatban: bürokrácia fenntartása, közalkalmazottak, köztisztviselők, állami tisztviselők, politikusok fizetése, népszavazás, bkv-máv sztrájk, tűzijáték és egyéb giccsek (ezekre mindre lehet giccsadót kivetni, lehetőleg jó sokat, hiszen aki gazdag az fizessen, ne már a szegény dolgozó ember, aki minden újabb adóterhet fizet).
  Visszatérve az eredeti témához igen is a Te zsebedből húzzák ki ezekre a dolgokra a pénzt, amit millió más értelmes dologra lehetne költeni itt a városban is, nem csak a régi idők sebeinek nyalogatására. De hát a magyar ekkora birka nép, hogy csak a múltjával foglalkozik, a jövőjét meg lesz*rja. Te pedig örülj annak hogy a fizetésed nem nő, de van helyette Fő, Károly meg Erkel.
  Volt itt kommunizmus? Hol? Tudod te egyáltalán mi az a kommunizmus? Nem ártana ha utánanéznél. Itt egy gyenge szocializmusnak nevezett elcseszett orosz ötlet volt. Talán az úgynevezett rendszerváltás (korrektebben rendszerváltozás) nem bukott el? 1987 óta az ország egyre lejjebb került, azóta csupa elrontott lépéseket tett az ország mélyen tisztelt vezetése. Ma meg már sajnos abszolút csak hatalmi harcot játszik a nagyorrú Fletó a kis Orbánccal (kapjon azért mindkét oldal). Kommunizmus még a nagy Kínában sem valósult meg. Látod, hogy ott egyenlőek lennének az emberek?
  Én szeretném itt, Magyarországon jól érezni magam, de a körülmények valahogy nem engedik. De azért a népnek megfelel, csak kenyér legyen, meg cirkusz!

  Bocsánat, hogy offtopic vagyok, de még mindig minden tiszteletem a Tűzoltóké (hamár a rendőröké és az orvosoké nem lehet).”
 • 8. majd én megmondom 2008. április 24. 07:27
  „Még mindig nem értem hogy van az hogy az önkormányzat nem a saját pénzéből fizeti hanem a tietekből. Mi az hogy a tietekből, a zsebemből???
  Kit érdekel, hogy Lenin, Marx vagy Engels?
  Nem fogod elhinni , de sokakat érdekel.
  Volt itt kommunizmus, de ELBUKOTT!!!!!!!
  Talán költözz Kínába, ott biztos jól éreznéd magadat.”
 • 7. közgazdász 2008. április 23. 23:27
  „Kedves "majd én megmondom"! Ha nem érted az utolsó mondatot, akkor megérdemled, hogy jó sok adót vessenek rád ki. A gazdaság romokban, városunkat a környező falvak megelőzik, ezeknek a szerencsétleneknek meg az utcaátnevezés a legfőbb gondjuk. Kit érdekel, hogy Lenin, Marx vagy Engels? Sokan azt sem tudják kik voltak, csak egy "mocskos kommunisták"-kal elintézik. Pedig képzeljétek csak el, ha kommunizmus lenne, mindenki egyenlő lenne (bár Orwell-nél az egyenlők között is vannak egyenlőbbek - még a cím is találó volt: Állatfarm). Ha pedig mindenki egyenlő lenne, akkor kb. mindenkinek 10x ennyi vagyona lenne, mint most. Nem lennének kiugróan szegények, sem gazdagok. De ezt a konszenzust a gazdagok sosem fogadják el, mert az ember alapvetően önző. Tehát a vagyoni helyzetedre tekintettel döntsd el, hogy korlátlan kapitalizmus (=sok csóró, kevés gazdag) vagy kommunizmus (=sok átlagos) jobb-e. Persze, ha köztes megoldást nem nézünk most. Emberek, lehet gondolkodni!”
 • 6. Lackó 2008. április 23. 22:06
  „Minden elismerésem a TŰZOLTÓSÁG és a RENDŐRSÉG alkalmazottjainak!
  Köszönet nekik a lelkiismeretes munkájukért, amit értünk tesznek!
  Remélem ennél többet nem lesz rájuk szükségünk!”
 • 5. majd én megmondom 2008. április 23. 16:38
  „A második hozzászólonak: Nem mindenhol az Engels név van kiírva, nézz körül jobban, inkább ugy mondanám hogy van ahol még kinthagyták a régit.
  A negyedik hozzászólonak: Az utolsó mondatod ugy ahogy van hülyeség, ha rajtad múlna még mindig lenin út lenne a fő utca.
  Azt a pénzes dolgot meg nem értem, de mindegy, majd felnövök hozzád.”
 • 4. közgazdász 2008. április 23. 14:59
  „Vazze, ez legyen a legnagyobb problémátok, hogy mi az utca neve! Ha esetleg tűz van, örüljetek hogy a tűzoltók megmentenek!
  Az utcaátnevezések meg sima pénzkidobást jelentenek, de ne higgyétek hogy az önkormányzat a saját pénzéből fizeti, hanem a tietekből.”
 • 3. smovar 2008. április 23. 12:56
  „az 1. hozzá szólóval értek egyet.Attól,hogy az önkormányzat szerencsétlen,s még a saját rendeleteit sem tudja betartani attól még Erkel utcának hívják,amit nem a lakók kértek.A szent István uton is kint van még a Lenin ut tábla mégsem úgy hívják.Egy Erkel utcai.”
 • 2. én is megmondom 2008. április 22. 22:27
  „Az utcát elvileg valóban Erkel Ferencnek hívják, ám tisztelt "majd én megmondom" nézd csak meg, mi van kiírva az utcanév táblákra. Mindenhol Engels utca. Addig ne várjuk, hogy elterjed a köztudatban a névváltoztatás, amíg nem cserélik le a táblákat.
  Egyébként köszönjük a tűzoltóknak, hogy ilyen gyakorlatokkal is a panelházakban lakókra vigyáznak. Ez a cikk ugyanis a tűzoltókról szól, nem az utcanévről kedves "majd én megmondom".”
 • 1. majd én megmondom 2008. április 22. 19:34
  „Kedves Méhes Ákos!
  Az utcát ha jól tudom Erkel Ferenc utcának hívják, nem Engelsnek.!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár után Ócsán találkoztak a bolyaisok

Mosonmagyaróvár - A Lajta-parti város után idén Ócsán találkoztak a Bolyai nevet viselő… Tovább olvasom