Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Tűzoltóautóval érkezett az ifjú pár

Szirénázó tűzoltóautóval érkezett és a kollégák sorfala mellett vonult be a városházára egy fiatal pár.
Szirénázó, villogó tűzoltóautó fékezett le szombaton délután a mosonmagyaróvári városháza előtt. A járműből azonban ezúttal nem a védőruhába öltözött egység ugrált le villámgyorsan. Sőt, a megszokottól eltérően a tűzoltóautó elejét egy hatalmas virágcsokor díszítette. A megkülönböztető jelzés egy fiatal párnak szólt, akik mindketten tűzoltók és szombaton fogadtak egymásnak örök hűséget.

Paré Veronika főhadnagy, a mosonmagyaróvári tűzoltóság személyzeti és munkaügyi főelőadója már nyolc éve tagja a testületnek, Beke Róbert törzsőrmester, a győri tűzoltóság gépkocsivezetője pedig négy esztendeje lépett a „kötelékbe". A két fiatal mint elmondta: két éve ismerték meg egymást a győri uszodában. Mindketten hosszabb ideje jártak már ide úszni és többször látták is egymást, mígnem végül szóba is elegyedtek. Azt azonban egyikük sem tudta a másikról – s csak az első, hosszabb beszélgetés után derült ki –, hogy mindkettőjüknek ugyanaz a hivatása. A második „randevú" csaknem két hónapot váratott magára, majd többször úszták le együtt a hosszokat a medencében, mire a barátságból szerelem lett.

Tavaly már együtt neveztek a belügyminisztériumi teniszbajnokságra, ahol bronzérmesek lettek, s hogy mennyire egymáshoz illenek, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az idei versenyen már a dobogó második fokára állhattak fel. A két fiatal így jutott el aztán a szombati, számukra emlékezetes és jeles naphoz. Miután a tűzoltóság állományában meglehetősen alacsony a „gyengébbik nem" aránya, rendkívül ritka, hogy két lánglovag köt egymással házasságot.

A mosonmagyaróvári tűzoltóparancsnok ezért is gondolta úgy, hogy egy ilyen ritka és kiemelkedő alkalomhoz nem egy hétköznapi jármű dukál. Az alkalomhoz illően kicsinosították az egyik gépjárműfecskendőt, ami aztán fedélzetén a vőlegénnyel szirénázva a lányos házhoz hajtott, hogy kikérjék a menyasszonyt. Ezt követően pedig a polgármesteri hivatalba, majd a templomhoz szállította az ifjú párt, ahol a kollégák sorfala tisztelegve köszöntötte a boldog házasokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román határrendészek Hegyeshalomnál

Román határrendészek ellenőrzik honfitársaikat időközönként a hegyeshalmi határátkelőn. Az osztrák–román együttműködés a tapasztalatok alapján jó eredményekkel működik. A román határrendészeket annak érdekében helyeztek ki a schengeni külső határra, hogy megakadályozzák román állampolgárok illegális kivándorlását. Tovább olvasom