Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Tűzoltó-megemlékezés Flórián ünnepén

Védőszentjük, Szent Flórián előtt tisztelegtek a tűzoltók, kéményseprők a Mosonmagyaróváron pénteken tartott megyei ünnepségen.

A helyszín kiválasztásának jelentőséget adott, hogy a mosonmagyaróvári tűzoltóság ez évben ünnepli fennállásának 135 éves jubileumát.

Az ünnepségen Pesztenlehrer Lajos ezredes, az Országos Tűzvédelmi Tanácsadó Testület elnöke idézte fel a védőszent legendáját, s annak jelentőségét. Mint mondta, az elkötelezett hivatástudat alapja a vállalt munkába vetett hit és a hagyományokhoz való ragaszkodás.

A megyei katasztrófavédelmi igazgató, Sallai Péter köszöntőjében többek között a feladatok, a kötelességek teljesítésére hívta fel a figyelmet.

Hangsúlyozta, ˝az ünnep napja szóljon arról is, amikor mi, ünnepeltek feltesszük a kérdést: mit tehetek még a hazámért?... S ha a szívünk legalább annyira nemes, mint a hivatásunk, akkor nekünk az elöljárók elismerésével egyenértékű, ha nem fontosabb, a bajból kimentettek köszönete.˝

A mosonmagyaróvári tűzoltóparancsnok, Szilágyi János őrnagy a 135 éves tűzoltóság történelmét idézte fel a megalakulástól napjainkig. A város részéről Nagy István polgármester mondott köszöntőt. Az ünnepség – melyen a határon túli tűzoltóságok is képviseltették magukat – záró részeként számos elismerést és jutalmat adtak át a szolgálat, a napi munka során kiemelkedően teljesítőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfélemlített barátnőjét a lakásba zárta, ruháit elégette

A kórház értesítette a rendőrséget, hogy a napokban egy 29 éves mosonmagyaróvári nő, testszerte… Tovább olvasom