Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Tűzijáték az ok? Lángolt egy ház zsindelye Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróváron egy faszerkezetű ház előtetőjén a zsindely kapott lángra, amelyet a tulajdonosok a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották.

Országszerte okoztak tüzeket pirotechnikai eszközök szilveszter éjjelén - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedden az MTI-vel.

Petróczi Tímea elmondta: hat, vélhetően pirotechnikai eszközök által okozott tűzhöz riasztották a tűzoltókat.

A Baranya megyei Komlón egy szelektív hulladékgyűjtő kapott lángra, Fejér megyében, Székesfehérváron egy személygépkocsi motortere gyulladt ki.

Mosonmagyaróváron egy faszerkezetű ház előtetőjén a zsindely kapott lángra, amelyet a tulajdonosok a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották.

Hajdú-Bihar megyében Hajdúszoboszlón, Vas megyében Szombathelyen és Veszprém megyében Balatonszőlősön erkélyen tárolt dolgok, illetve bútorok gyulladtak meg - közölte.

A hat tűzeset során senki sem sérült meg, de az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Mátészalkán egy ember égési sérüléseket szenvedett pirotechnikai eszköz használata miatt - tette hozzá a szóvivő.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Szitu 2013. január 02. 20:08
  „Madarász. Számold már ki,hogy a tűzijáték összköltsége hogyan oszlik meg egy lakosra vetítve. Aztán ha megvan,akkor gyere,odaadom a rád eső 47 forintot..... Kinek a tűzijáték,kinek a napi 7-8 óra felesleges és okoskodó fórumozás az értelmetlen pótcselekvés . Ennyi.”
 • 23. Madarász 2013. január 02. 19:18
  „13. Vegyél vissza magadból! Miért kell néhány baromnak ilyen felesleges és értelmetlen pénz szórás ahhoz, hogy jól érezze magát?! Ez csak ostoba és veszélyes pótcselekvés, semmi más... Talán ezen gondolkodjál el. ;)”
 • 22. pancser 2013. január 02. 17:17
  „21. gonzo 2013.01.02. 13:39
  Szegénység volt, van és lesz bárhogy küzdünk ellene.
  Bizakodás és a család, ez az Újév üzenete nekem és minden egészséges embernek, a szegényeknek éppúgy mint a jobban élőknek.
  A tüzijáték? Nem csak az élvezi akinek pénze van rá ez is valami isteni bölcsesség, úgyhogy hadd szóljon és szálljon!”
 • 21. gonzo 2013. január 02. 13:39
  „19.józan,elhiheted,hogy akinek csak egy pár zokni jut karácsonyra az nem puffogtat el tízezreket.Aki meg rendesen keres,mondhatnék átlagosat is annak talán nem hiányzik pár ezres amit erre költ.
  Ez ugyanaz az eset,mikor azt mondjátok,hogy hol a szegénység,tele az Árkád parkolója.Él mondjuk 40 kilométeres körzetben 300 ezer ember,ott meg vásárol monjuk 5 ezer.”
 • 20. ember2 2013. január 02. 13:30
  „Apám alig bírt elugorni a feléje lőtt rakéta elöl. Végül is a bejárati ajtónknál robbant. Ennyit a legális tűzijátékról.”
 • 19. józanparaszt 2013. január 02. 10:31
  „hm eléggé kétarcú ország ez: sírunk rívunk, hogy semmire nem jut, aztán ilyenkor néhány perc alatt elpuffogtatunk jópár millát. lenne ennek értelmesebb helye is BÚÉK 2013!”
 • 18. vera2012 2013. január 02. 10:06
  „16. Capr
  Igen, én annak örülök és boldog vagyok , millió emberrel együtt, hogy egészségesen átéltük a múlt évet, hogy családunk összetart, látjuk az unokánk fejlödését, aminél nincs nagyobb öröm, és bizakodással tekintünk az új évre. Lehet, hogy nem azt hozza, amit várunk, de már eleve ugy tekinteni a világba, hogy ugyse lesz semmi jó, nem szabad.”
 • 17. Pancserr 2013. január 02. 08:11
  „http://www.bumm.sk/77081/sajat-gyartasu-petardaja-szakitotta-le-a-szlovakiai-ferfi-fejet.html
  Tót videó megosztókon már kering a felvétel, kegyeleti OKoK miatt nem linkelem, de megdöbbentő, elöszőr az öreg három szatyrot pakolt, majd egy gyutacssal bíbelődik, ekkor egy hatalmas bevillanás, majd rettenetes durranás rázta meg a szoborkorlátot, ekkor tobb fiatal a detonációtól hátravágódik, majd egy rettenetes sikoly, ekkor a fejnélküli test, egy pufajká tiszta feketén tett még pár lépést, osszerogyva, hátratirt e gernicnél, a feje pedig szilánkokban szétvetödőtt a sikoltozó tomegre ! Kellett ez?”
 • 16. Capr 2013. január 01. 19:51
  „Én toleráns vagyok a tüzijátékkal, petárdával, durrogással szemben, mert igen, egyszer egy évben, 12 órában ki lehet bírni. Amivel viszont rühellek az az, ha pár orbitális ökör, azt élvezi, ha a petárdát mögéd, melléd dobja, csak azért, mert az jelenti neki szánalmas kis életében az örömöt, ha te megijedsz. Egyébként amit magyarázzon el már nekem valamelyik szilveszter-fan: "Irigylik a mások jókedvét és nem tudják megérteni, azok miért boldogok." Minek is örülsz pont dec. 31-én??? Az újévnek??? Az szerez örömöt, hogy lám, lám itt az újév? Tudom, hagyomány, meg olyan lesz az év, ahogy kezdődik, de ez édeskevés indok, így én 2012 szilveszterére sem terveztem magamnak semmilyen programot. Idén jan 05-én fogok elmenni barátaimmal mulatni és jól fogom érezni magam. Ahhoz nem kell dec. 31, hogy élvezzem az életet. Tegnap úgy voltam vele, hogy kinézek a városi tüzijátékra, de 11 óra körül egy cimborám hívott telefonon, hogy fél órás sorbanállás van az pultnál, másfélszer annyi a taxi (ezúton üdvözlöm az ötletgazdát), mint máskor, annyian vannak, mint az amúri partizánok, erre készüljek, így inkább hagytam az egészet. Ő is otthagyta az össznépi hercehurcát éjfél előtt. A nagy izgalomra, meg a csornai Bronzon beszédjének tiszteletére full ingyen, azonnal elkészítve ittam is egy f..a koktélt itthon. No erről ennyit.
  Függetlenül attól, hogy mit gondolok a szilveszteri "örüljünk, dáridózzunk kedvünkre" életérzésről: Boldog és sikerekben gazdag új évet mindenkinek.”
 • 15. gonzo 2013. január 01. 18:29
  „Eresszétek ki a gőzt fiúk,béke van!:)Elgondolkodtatok már például azon,hogy milyen jó lenne betekintést nyerni a nyitólap jobb felső sarka környékén található "a nap szépe"-felirat alatti részletekhez?:))”
 • 14. vera2012 2013. január 01. 18:17
  „13. kmmk
  Az az ember, aki még szilveszer éjszakáján is mindenben a rosszat látja, sajnálnivaló. Irigylik a mások jókedvét és nem tudják megérteni, azok miért boldogok. Mindent, ami zavarja a nyugalmukat, elvetnek. Mindig csak én, én és senki más. Akinek kedve és pénze van hozzá, mért ne élvezhetné a tüzijátékot? Egyszer egy évben kilehet bírni. Ha nem, költözzön egy barlangba. Különben Németországban a régi városrészekben, ahol szük utcák és favázas falazattal épült régi házak vannak, ott szigorúan tilos a tüzijáték mindenféle formája. A kis faluban, ahol élek, 100 méteres körzetben nem lehet az ilyen házak körül rakétát fellöni. A büntetés nagyon szigorú. Jól van ez így.”
 • 13. kmmk 2013. január 01. 17:41
  „3. Madarász

  Mar megint a suked szoveged. Ilyen maradi, begyoposodott elmeket... Szanalmas. Miert nem erezhetne jol magat az ember. Miert van az, hogy a nalunk sokkal rosszabb helyzetben levo orszagokban sokkal boldogabbak az emberek. Itt meg nem lehetne semmit sehol csinalni, mert jon nehany ember, aki megint jatsza az eszet. Mikozben a vilag unnepel. Felelotlen emberek mindig vannak, mas formaban is meg tud jelenni, nem csak igy. Az emberek dontsek mar el mire koltik a penzuket, ne te.”
 • 12. gonzo 2013. január 01. 17:37
  „Ne keverjük már a dolgokat.Amit hallottunk annak jó ha 6-7%-a lehetett petárda(lehet,hogy még így is túloztam),a többi tűzijáték.Továbbra is fenntartom véleményemet,miszerint kicsit magába nézhetne az aki szilveszter(!!) éjjelén is csak kiakadni tud.Lehet,hogy nála nem az utcán van a gond....
  Pénzpazarlás?Lehet.Ahol 2 hét múlva a küszöböt rágják,ott biztos.Amúgy meg az esetleges 1-2 ezer forint nem vág földhöz senkit.Lehet,ha majd megkérnek a gyerekeim én is veszek nekik.Kövezzetek meg érte.Meg küldjetek Afganisztánba.Szerintem,ha visszajönne a régi világ és a gyerekek ostort csattogtatva vonulnának végig a falvakon,városokon,néhányaknak már az sem tetszene-hangosnak,feleslegesnek titulálnák.Főleg,ha az ifjoncok innának is pár kupicával előtte,és esetleg hangoskodni merészelnének:))”
 • 11. Pancserr 2013. január 01. 16:30
  „Pár <moderálva>......nem igazán tudnám sajnálni ezeket....”
 • 10. Madarász 2013. január 01. 15:45
  „7. Szerintem állati uncsi, Győrben tavasztól őszig majdnem minden hétvégén tart egyet a város. Felesleges pénzkidobás.

  Milyen tolerancia?! Petárdázni tilos. A tüzijáték rakétákat meg nem kéne avatatlan kezekbe adni.

  9. Ki tudja hány milliószor több ezer forint kidobott pénz... Javaslom a rakéta adó bevezetését. ;)”
 • 9. pancser 2013. január 01. 14:37
  „Amennyi rakéta robbant, ki tudja hány millió, az a néhány eset semmi. Egy évben egyszer ki lehet bírni, hadd örüljenek az emberek.”
 • 8. blaze 2013. január 01. 14:36
  „7. gonzo 2013.01.01. 14:17

  Ja, a petárdázok és a tolerancia :D
  Ne nevettesd ki magad :D”
 • 7. gonzo 2013. január 01. 14:17
  „6.blaze,az egy évben egyszeri,12 órán át engedélyezett tűzijátékozást összehozni Szíriával,Afganisztánnal-na ez a beteges.
  Pityus egy szóval nem mondta,amit te a szájába adtál.
  Egy évben egyszer,12 órán át:toleranciáról,mint olyanról hallottál már?”
 • 6. blaze 2013. január 01. 12:35
  „4. pityus 2013.01.01. 11:56

  Akinek nem okoz gyönyőrűséget a durrogatás az beteg? Nem fordítva van? Tényleg deportálni kellene benneteket valami háborús övezetbe, aztán ott robbogathatnátok!”
 • 5. gonzo 2013. január 01. 12:32
  „1.belo,a szomszéd,vagy épp azt sem tudod ki rád gyújtja a rakétával a házad(a cikk nem tér ki rá,hogy a saját eszközük okozta a tüzet)-és te akár van biztosításod akár nincs nem kapsz egy kanyi vasat sem.Jó lesz ez így?”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fúvósok elbúcsúztatták az évet Mosonmagyaróváron - fotók

A mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar tagjai idén is együtt búcsúztatták a fellépésekkel… Tovább olvasom