Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Tűz miatt szünetelt a tanítás a Hallerban

Tűz ütött ki kedden délután a mosonmagyaróvári Haller-iskola alsó tagozatán a földszinti fiúmosdóban. Rövidzárlat miatt egy világítótest égett ki. A lángokat a gondnok porral oltóval megfékezte. Az intézményben szerdára tanítás nélküli munkanapot rendeltek el.

„A szokásos délutáni takarítást végeztük kedden délután, már a földszinti fiúmosdó következett volna, amikor nagy durranást hallottam. Megszólalt a tűzjelző, s azonnal értesítettük a tűzoltóságot és a gondnokot. Utóbbi a helyszínre érkezve poroltóval fékezte meg a lángokat" – meséli a Haller-iskola Szent István király úti épületében keletkezett tűz fül- és szemtanúja, Szajkó Éva.

Társa, Petroczki Viktória szerint minden nagyon gyorsan történt, pillanatok alatt vastag füst lepte be a földszintet, ami az emeletre is felkúszott. „Még soha nem éltünk át hasonlót, igen gyorsan fekete lett minden" – jegyezték meg az asszonyok, akik ma már egy nagyobb csapattal takarították a korom borította épületet.

Ruskáné Takács Anita tűzoltó hadnagy, szóvivő a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy kedden délután a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók a Szent István király utcába vonultak, a Haller-iskolába, ahol egy földszinti helyiségben egy armatúra (világítótest) égett.

A tűzoltók kiérkezésére a gondnok a tüzet egy porral oltó készülékkel eloltotta. Az iskola füsttel telítődött, a tűzoltók egy ventilátorral az épületet átszellőztették. Az iskolában nem tartózkodtak diákok.

Petroczki Viktória és Szajkó Éva takarított az iskolában kedden délután, amikor tűz keletkezett az egyik mosdóban. Tegnap a füst nyomait is ők tüntették el kollégáikkal.
Petroczki Viktória és Szajkó Éva takarított az iskolában kedden délután, amikor tűz keletkezett az egyik mosdóban. Tegnap a füst nyomait is ők tüntették el kollégáikkal.


Az épület üzemeltetéséért a mosonmagyaróvári önkormányzat felelős. A városháza arról értesítette lapunkat, hogy az ingatlanban komolyabb kár nem keletkezett, ugyanakkor elrendelték a lámpatestek felülvizsgálatát.

Az iskola vezetősége a helyi tankerülettel egyeztetve döntötte el, hogy tegnap – az erős füstszag és a képződött szennyeződés miatt – tanítás nélküli munkanapot tartanak. Erről az osztályfőnökök értesítették a szülőket. Ugyanakkor azt is felajánlották, hogy azokat a diákokat, akiknek napközbeni ellátását nem tudja a család biztosítani, az intézmény fogadja.

A kétszázötven tanulóból nyolcat találtunk ottjártunkkor a Fehér Ló Közösségi Házban. Csonkáné Sörös Katalin, a közösségi ház munkatársa megjegyezte: természetes volt, hogy segítenek az iskolának, akár kétszáz gyermek befogadását is meg tudták volna oldani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt választási meglepetés Mosonmagyaróvár környékéről

Dunakilitin 29 év után új ember kerül a falu élére, Héderváron búcsúzik Juhász József,… Tovább olvasom