Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Túra az unió jegyében

Nagyszabású nemzetközi kerékpáros-béketúrát rendeztek több mint ezerháromszáz kerekes részvételével a hétvégén.
EU-üzenetek: A pozsonyi spanyol nagykövet is felírta üzenetét a három ország barátságáról.
A mosonmagyaróvári polgármesteri hivatal, az MTE kerékpáros-szakosztálya és a megyei kerékpáros-szövetség szervezte túrával a sportrendezvény életre hívója, Makkos József volt városi sportfelügyelő és az esemény mindenkori felkarolója, a néhai kiváló kerékpárosedző, Tóth István (Szenyor) emlékét idézték meg.
Az amatőr kerékpáros-esemény résztvevői a pozsonyi rajt után Kittsee-nél lépték át az osztrák határt, Zurndorfban tartottak rövid pihenőt, majd Hegyeshalomnál gurultak át magyar földre.

A biciklisek Mosonmagyaróváron, az MTE sporttelepén ebéddel összekapcsolva nagyobb pihenőt tartottak, hogy erőt gyűjtve legyűrjék a visszafelé vezető utat is. A meleg étel mellett egy „Európa-fal" várta a mezőnyt, amire mindenki felírhatta üzenetét. Ezt a falat az uniós csatlakozás jegyében állították a szervezők, jelképesen még szorosabbra fűzve ezzel a három ország – Magyarország, Ausztria és Szlovákia – barátságát.

A közel száz kilométeres távot a mezőnnyel együtt kerekezte végig Alfonso Diez-Torres, Spanyolország szlovákiai nagykövete is.
– Rendkívüli nap ez a mai és biztos vagyok abban, hogy a szlovákok igent mondanak az Európai Unióra a népszavazáson – mondta el a Kisalföldnek a nagykövet. Nagyon jó alkalom ez a kerékpáros túra arra, hogy a három ország népei együttműködjenek. Örülök annak, hogy hazámat, Spanyolországot képviselhetem ezen a rangos eseményen – hangsúlyozta Alfonso Diez-Torres.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnne két osztály

Költségcsökkentés miatt két osztály megszüntetését tervezi a mosonszentmiklósi önkormányzat a helyi… Tovább olvasom