Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Tüntetés az iskoláért

A Bartók-iskola és Gyári úti óvoda megmaradása érdekében demonstrációt szerveznek mára a mosonmagyaróvári városháza elé az érintett szülők. A tüntetéstől a diákok sem maradnak távol.
Csütörtökön egy órakor tartja soros ülését a városházán Mosonmagyaróvár képviselő-testülete. A napirend szerinti első vitapont az önkormányzat idei választási ciklusra szóló programja. Ennek egyik részeleme a városi intézményhálózat átszervezése.

Iskolát, óvodát szerveznének át

A korábban napvilágot látott elképzelések szerint – melyekről a Kisalföld számolt be elsőként – gyakorlatilag egyetlen megoldás, a Gyári úti tagóvoda és a mosoni Bartók-iskola átszervezése kerül a testület elé határozati javaslatként. Az erre létrejött ad hoc bizottság javaslata szerint az óvodát bezárná a város, a Bartókba pedig az Éltes-iskola növendékeit helyeznék át.
Csiszár Zoltánné, a Bartók-iskola szülői választmányának elnökségi tagja érdeklődésünkre elmondta: csendes demonstrációra készülnek a holnapi testületi ülés előtt és alatt. A városháza elé fognak vonulni szülők és diákok egyaránt.

Rövidített órák

A tanodában rövidített órákat tartanak, hogy mindenki részt vehessen a tüntetésen. Itt a Gyári úti tagóvoda érintettjei is csatlakoznak a demonstrálókhoz. Már megkezdték az aláírások gyűjtését az intézmények megmentése érdekében, s az aláírásgyűjtést a tüntetés alatt is folytatják. Remélik, akciójukhoz szolidaritásból más pedagógusok, kollégák és szülők is csatlakoznak majd. Csiszárné hangsúlyozta: semmiképpen nem az a céljuk, hogy a Bartók megmentése árán más iskolát hozzanak nehéz helyzetbe, ám elfogadhatatlannak tartják a megkérdezésük nélküli városi döntést, s kérik az önkormányzatot, más alternatív megoldásokat is dolgozzon ki, illetve gondoljon végig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első magánóvóhely már épül

A vegyi fegyverekkel fenyegetőző közel-keleti országok, a csernobili nukleáris sugárzás és legutóbb… Tovább olvasom