Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Túlórázik, hogy perelhessen

Mosonmagyaróvár - Egy rosszul beszerelt cserépkályha miatt – mely kis híján tragédiát okozott – a tulajdonos harmincmillióra perelné a szakcéget: emiatt túlórákat vállal, s a több százezres illetékre gyűjt.

Girbicz Zoltán családjával 2008 októberében könnyűszerkezetes házába szakemberekkel rakatott cserépkályhát. Beköltözés után hányingerrel, fejfájással, szédüléssel ébredtek. A tűzoltók szétbontották a falat, amelyből füst szállt ki, izzott, s a szigetelő és a tartóoszlop elégett. A tűzoltók szerint másnapra valószínűleg leégett volna a ház. A kft. kifizette a helyreállítási összeget.

˝Ha a cég vezetője személyesen megkeres, talán már nem forszíroztam volna tovább a dolgot˝ – kezdte a tulajdonos. ˝Ráadásul felelősökről, büntetésről azóta sem hallottam. Jogi képviselőm szerint a reális kártérítési összeg 30 millió forint: ezért is harcolnék. Kiderült, hogy ehhez 350–400 ezres illetéket kellene letenni: ennyi megtakarított pénzünk azonban nincs. Most spórolgatunk erre is, túlórákat vállalok a munkahelyemen˝ – mondta. ˝Néhány hete kértük, hogy a történtek után legalább a négyezer forintos kéményseprési díjat vállalják magukra: erre sem volt mód.˝

A Kétüsz Moson Kft. vezetője továbbra sem kívánt nyilatkozni az ügyről.


Mikor kell tűzvizsgálat?

Tűzvizsgálat egyébként akkor szükséges, ha a tűz kapcsán haláleset történt vagy bűncselekmény gyanúja áll fenn, valamint ha kettes vagy ennél magasabb fokozatú riasztást kellett elrendelni.

Könnyűszerkezetes házak esetén, favázas fal mellé kályhát vagy kandallót – a történtek ellenére is – csak szakemberrel építtessünk. A fal mellé 10 centiméter vastag előtét falat kell rakni tűzálló elemekből, ami legalább 30 centiméterrel emelkedik a kályha fölé. Kőzetgyapotréteget kell ráerősíteni, s a kályha és az utolsó réteg között légrésre is szükség van.
 

Olvasóink írták

 • 13. Janos111 2010. március 12. 21:58
  „Vagy kevesellte a penzt, es azota felvilagositottak.”
 • 12. Janos111 2010. március 12. 21:56
  „Nem ertem, a Kft kifizette a helyreallitasi osszeget, nem?Akkor milyen karpotlast akar? 3oM-ert uj hazat lehet kapni. Semmi nem eleg.”
 • 11. Tomen 2010. március 11. 11:26
  „Az eredeti 2008-as cikkben szó sem volt rosszullétről. Akkor azt nyilatkozta a család, hogy észrevették, hogy a cserépkályha mögötti fal forró, pedig a kályha már hideg volt. Azóta rosszul lettek. Bizonyára az ügyvéd tanácsára.”
 • 10. akinemfél 2010. március 10. 22:49
  „Adott egy dolgos vállalkozo a kft-jével. Munkahelyet teremt,rengeteg adot fizet. Dolgozoi egyszer valamit elrontottak.
  Adott egy felperes,aki nem teremt munkahelyet,és a nagy pénz megszerzésének a dolgos vállalkozo agyonperlését tekinti. Megtakarított pénze nincs,de reménykedik,hogy 30 milliot elvehet a dolgos vállalkozo hosszú évek alatt osszekuporgatott pénzébol.
  Magyar magyarnak farkasa.
  En mindenképpen a dolgos vállalkozonak kuldenék pénzt ugyvédre és nyugtatokra.
  A másik meg szégyellje magát !”
 • 9. Tomen 2010. március 10. 08:57
  „A ház alapvetően jól van megépítve, a baj a cserépkályhával volt. Nem szakszerűen építették a könnyűszerkezetes fal mellé.A harminc milla pedig nem más mint kapzsiság. PÉNZT, PÉNZT MÉG PÉNZT!!!”
 • 8. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 09. 19:33
  „A 30 milliós kártérítési igény jogos, ugyanis a "szakcég szakembereinek" fusi munkája nyomán majdnem otthagyta a fogát egy komplett család.....
  Én a helyükben még az utolsó alsógatyát is leperelném a cégről....”
 • 7. Manó85 2010. március 09. 17:16
  „Részemről kérje vissza a lakás árát,hogy másikat vehessen,ne a 30millára gyúrjon.....amúgy ilyenkor nem kéne a házat teljesen átvizsgálni??????????????”
 • 6. pancser 2010. március 09. 15:28
  „Mi a per tárgya milyen kár? Ami kár volt megtérítették. Szóval néha az ember nem is érti, hogy némely szerencsétlen milyen dolgokba hagyja magát belerángatni. Örüljön, hogy a dolog jól végződött. Tanácsolom álljon el a pertől!”
 • 5. Abrafax 2010. március 09. 12:39
  „Harmincmillió?
  Sokat akar a szarka, nem bíja a farka. ˝Ha a cég vezetője személyesen megkeres" - a kárt kifezették, mi kell még? A mohóság nagy úr, de a munka nélkül szerzett pénz mindig megbosszulja magát.
  Da ha elbukják a dolgot, oda a tartalék, jön egy véletlen baleset, egyoldalú banki hitelmódosítás: és már lehet menni sírni az önkormányzathoz.”
 • 4. Tomen 2010. március 09. 12:09
  „" A kft. kifizette a helyreállítási összeget" Akkor meg milyen kártérítésről beszélünk?? Harminc millából komplett új házat lehet építeni, nem is rosszat.”
 • 3. santiago 2010. március 09. 11:59
  „Szerencsétlen emberekről még a gatyát is lehúzzák. Hülye lenne valaki ilyen lehetőséget elszalasztani. Én is azt mondom, hogy pereljen, és remélem meg is nyerik! Nem mellékesen, rosszul is elsülhetett volna a dolog. Nem sokon múlt hogy leég az egész ház!”
 • 2. Mankapunka 2010. március 09. 11:46
  „Nem baj,jól teszi. Mindent bele,szar munkáért többet kell fizetni a cégnek. Rajtam is behajtják,ha sérül az árú.

  Perelni perelni perelni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Igazolás van a tűzoltóktól.”
 • 1. KoPi 2010. március 09. 11:07
  „Miért is kellen ezért 30 millás kártérítést fizetni. Valószínűleg azért, mert az ügyvéd százalékot kapna belőle és jó nagyot akar szakítani. Azonban jelen esetben az okozott kár nagyságrendekkel kisebb, ez józan paraszti ésszel belátható.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is kell a magyar munkaerő

A legfrissebb adatok szerint mintegy huszonnégyezer magyar munkavállaló dolgozik Ausztriában. Számuk… Tovább olvasom