Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Túl a közvetlen életveszélyen a mosonmagyaróvári baleset túlélője - fotók

Már túl van a közvetlen életveszélyen az a fiatal lány, aki egyetlenként élte túl, hogy családjának autója kamionnal karambolozott múlt péntek éjjel Rajkánál.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató kórház orvos  igazgatója hétfőn az MTI érdeklődésére elmondta: a számos sérülést  szenvedett 17 éves lányt várhatóan még a nap folyamán a családja  lakóhelyére, Németországba szállítják további, hosszan tartó  gyógykezelésre.

Múlt szombat reggel Kocsis Tünde, a  Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: egy német rendszámú, Szlovákia felől érkező személyautó próbált visszasorolni a saját sávjába az M15-ös úton, a rajkai  határátkelő közelében, egy előzés után, de megcsúszott és keresztbe  fordult. Ekkor frontálisan az autónak csapódott egy cseh rendszámú  kamion, amely dinnyét szállított.   

A nyerges vontató maga alá gyűrte és az árokba rántotta a  kocsit, amelyben egy negyvenes éveiben járó házaspár és 15 éves fiuk  meghalt, míg 17 éves lányukat életveszélyes állapotban vitték a  győri kórházba. A kamionsofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.  

Az MTI információja szerint egy Koszovóból Németországba  menekült család ült a balesetet szenvedett autóban. 

Vasárnap:

Reggelig tartott az útzár az M15-ös főúton, ahol hárman haltak meg az éjjel egy közlekedési balesetben.

Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron megye Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: egy német rendszámú, Szlovákia felől érkező személyautó próbált visszasorolni saját sávjába egy előzés után, de megcsúszott és keresztbefordult. Ekkor csapódott neki frontálisan egy cseh rendszámú kamion, amely dinnyét szállított.

A nyerges vontató maga alá gyűrte és az árokba rántotta a kocsit, amelyben egy negyvenes éveiben járó házaspár és 15 éves fiuk életét vesztette, míg 17 éves lányukat életveszélyes állapotban vitték a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. A kamionsofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

A kétszer egysávos, mintegy 15 kilométer hosszú M15-ös az M1-es autópályát köti össze a rajkai átkelőn keresztül a határ túloldalán futó D2 sztrádával.

Korábban:

Hárman haltak meg abban a balesetben, ami pénteken nem sokkal éjfél előtt történt az M15-ös autóúton a rajkai határátkelő közelében.

Egy német rendszámú Volkswagen Sharan típusú személyautó haladt Szlovákia felől az autóúton, amikor a rajkai határátkelő után alig ötszáz méterrel a vizsgálat eddigi adatai szerint a vizes úton a kocsi megcsúszott, keresztbe fordult, ekkor ért oda egy szemből érkező kamion, ami a kocsi oldalának ütközött.

Autó és kamion ütközött Rajkánál, hárman meghaltak

A kamionos próbálta elkerülni a baleset, elrántotta a kormányt, ám a személyautót több tíz méteren maga előtt tolva az út menti árokba hajtott.

A kocsiban ülők közül hárman a helyszínen életüket vesztették, a negyedik utast - egy fiatal lányt- a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították a győri kórházba.

A holtesteket a mosonmagyaróvári tűzoltók emelték ki a roncsból, míg a kamiont a katasztrófavédelem darus kocsija segítségével vontatták ki az árokból. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére, több órán keresztül a teljes M15-ös autóutat lezárták, a forgalmat elterelték. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Mankapunka 2012. július 24. 16:59
  „Ez nem egy másodperc töredéke volt.”
 • 33. 01010 2012. július 24. 11:04
  „32. Hyppolit "A 17 éves magára maradt lánynak -"

  Na ezért kelett volna a sofőrnek ésszel mennie.
  Ha sietett akkor meg válalaj a KÖVETKEZMÉNYEKET !”
 • 32. Hyppolit 2012. július 24. 09:18
  „Szerintem már nincs értelme "abálni" a sofört: egy másodperc töredéke alatt nagyon rossz döntést hozott, nem tudin, hogy miért igyekeztek, talán oka volt, de sajnos ez nem lenne akkor sem magyarázat. A 17 éves magára maradt lánynak -aki remélhetőleg felépül- el nem lehet képzelni, milyen hátralévő élete lesz. Szülők és testvér nélkül talán harmadéves középsulis...A lelki teherről nem is beszélve...”
 • 31. kisember1 2012. július 23. 19:53
  „29. Tibicsokee 2012.07.23. 14:26. Szerbiából mentünk Macedóniába. Jó ideig nem volt kiálló Szerbiában. Macedóniában már két percenként. Ott meg túlzásba viszik. Abban a helyzetben, Szerbiában igen rosszul éreztem magam, sehol nem volt kiálló. Igen, én is azon az oldalon vagyok, hogy ne száguldozzunk felelőtlenül.”
 • 30. Mankapunka 2012. július 23. 15:25
  „Tibi pedig látod,vannak páran,akik felmentették. Ők ugyanilyen típusúak,mint aki vezette az autót,nehogy már tötymörögjünk az esőben,előzni tilos tábla csak réti elem.”
 • 29. Tibicsokee 2012. július 23. 14:26
  „kisember1
  Abban igazad van, hogy bármennyire vigyázol Te, felelőtlen idióták mindíg lesznek.
  Amit Te leírtál arra csak az jut eszembe, hogy az autópályán (Szerbia és Macedonia közt is, jártam arra én is) erre vannak a pihenők úgy kb 5-10 percenként. Azt gondolom annyira nem kell SOHA és SEHOVA sietni, hogy akár a saját, akár a családom életét kockára tegyem. 5-10 km-ként megálló, az autópályán még 80-nál is 10-15 perc és félreállok, amíg elmegy az eső. Ennyi.
  De bármennyire is óvatos vagy, lesznek ilyen emberek, mint aki jelen esetben a családját ölte meg és igen, én elítélem, mert szerintem arra, hogy szakadó esőben, több kilóméteres záróvonalnál, éjszaka a családja életét kockára téve előzzön, arra nincs mentség.”
 • 28. kisember1 2012. július 23. 13:59
  „Nemrég Szerbia és Macedonia között jártam nagyon hasonlóan az időjárással. Mögöttem a három gyerekem, mellettem a férjem. Úgy szakadt az eső, hogy az orromig nem láttam, leállósáv ugyan volt, de nem mertem kiállni, mert a szerbek ott szoktak autózni. Ott annyival jobb, hogy autópálya nagyon széles, senki nem jöhet szemben. Szóval szépen nyolcvanra lelassítottam és haladtam a kamion mögött. De szinte csak a fényét láttam. Egyszercsak hihetetlenül közeledett egy személyautó fényszórója, a tükörből felmértem, hogy basszus vakon jön és nem lát, hiába van rajta a ködlámpám, majd az elakadásjelzőm. Hátul három gyerekem, hangsúlyozom, lepergett előttem egy perc alatt minden. Aztán gázt adtam és lenyomtam a kamiont pillanatok alatt, besoroltam elé. Ekkor halottam egy fél perces folyamatos fémes hangot, látni semmit. Aztán kamiont előző autókat magam mellett. Lehúzódtam, de életveszély lett volna megállni. A hülye barom, aki engem kergetett, utolsó pillanatban észrevette a kamiont és lehúzott jobbra, végignyesve a szalagkorlátot. Amit láttam, hogy ő sem mert féreállni. Nem lehetett nagyobb baja, mert továbbjött az autóval, csak kicsit meghúzta az oldalát, vagy nagyon, mi is gyorsítottunk, mögöttünk a kamion is és mentünk. Aztán két-három km, kicsit csillapodott az eső és leelőzött minket, éjjel nem tudtuk beazonosítani a sérülés mértékét, továbbment. Iszonyatosan életveszélyes a szakadó eső+vaksötét. Se megállni nem tudsz, se haladni megfelelő tempóval....Nem ítélkeznék mások felett...”
 • 27. Mankapunka 2012. július 23. 13:07
  „mlksx

  Ültél te aznap éjjel autóban,hogy mennyire szakadt az eső adott időszakokban. Mert én igen,és kicsit visszakellett venni a tempóból,annyira szakadt.

  Ő meg nyomta neki,ami kifért a csövön? Valószínű a többi is azért ment lassabban,mert ennyire rossz volt az idő akkor. Ezt úgysem fogod megérteni,ha aznap éjjel nem ültél autóban.”
 • 26. Tibicsokee 2012. július 23. 12:16
  „mlksx078
  Én ritkán szólok hozzá bármihez is.... de most a válaszaid írásra késztettek.
  Csak egy kérdés. Mi a felelőtlenség szerinted ha az nem, hogy Éjszaka, szakadó esőben, záróvonalon keresztül A CSALÁDOMMAL, GYEREKEIMMEL egy autóban ülve előzök kamionokat?????????? Még ha egyedül ülök is felelőtlenség, mert szemben ártatlanok jönnek, de úgy hogy ott ül a családom.......
  Szóval már meg ne haragudj, de ha ismert, ha ismeretlen, ha meghalt, ha túlélte, akkor is egy felelötlen idióta volt és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem ölt meg másokat is. Csak a családját sajnálom.”
 • 25. Csajsziland 2012. július 23. 08:24
  „Elmondhatom, hogy a 86-on sima egyenes úton dobta már meg a nyomvályúban a víz a kocsit úgy, 80-as tempónál , előzés nélkül, hogy felszaladt az adrenalin, de nem kicsit. Egy rutintalanabb hétvégi sofőrt egy ilyen eset az árokba, vagy ami rosszabb, a szembe sávba dob. Szét van lopva az utakra fordítandó összeg. A külföldiek meg nincsenek hozzászokva az itteni állapotokhoz. Mindannyian hibázhatunk, mondjuk, ha mellette ül a családja, csak észnél lehetett volna. A legnagyobb büntetést kapta érte, amit csak a sors kiszabhat. A körülmények lehető legrosszabb együttállása volt.”
 • 24. mlksx078 2012. július 23. 01:18
  „Tényleg nem értelek téged Manka. Nincs szó besározásról, sem arról, hogy valaki ne vinné el egyedül a "balhét". Arról van szó, hogy azt írtad, hogy az A1-es is van olyan rossz állapotú, mint a magyar utak. Ez az állítás nem igaz és erről ne is nagyon nyissunk vitát szerintem. Felhívtam a figyelmed erre az apró kis tévedésre és ennyi az egész. Továbbá felhívtam a figyelmet arra, hogy nem biztos, hogy a német (most már tudjuk, hogy valójában albán volt) sofőr volt a hibás és sok ember ítélkezik, holott bővebb információkkal nem rendelkezik. És ez általános ezen a fórumon, nem egyedi eset. Hol van itt az egyedül elvinni a balhét, a felelősség áthárítása, emberek felmentése? Azt hiszem te valamit nagyon csúnyán félre értettél.
  Továbbá hogy jössz te ahhoz, hogy felelőtlennek állíts be bárkit is? Főleg egy halálos balesetet szenvedettet, akiről kb annyit tudsz, hogy karambolozott egy kamionnal, mert megcsúszott az úton. Ha ivott, vagy drogozott volna (mint a pár hónappal ezelőtti kónyi baleset okozója, aki majdnem megölt egy családot, akkor megérteném, hogy ezt állítod. De itt ilyenről szó sincs. Szállj le kicsit a földre, mert holnap veled, vagy a családtagjaiddal is megtörténhet és biztosan neked sem esne jól, ha ismeretlenek állítanák, hogy felelőtlen voltál.”
 • 23. Mankapunka 2012. július 22. 20:18
  „mlksx

  Én sem szeretem az olyan embereket,akik olyan dolgok alól akarnak embereket felmenteni,amit ők tettek felelőtlenül,és még másra ráfogni azt,csak,hogy a felelősséget ne kelljen vállalni a tetteiért.

  Te pont ez a típus vagy az életben. Valamit elrontasz,nem vállalod fel,hanem próbálod áthárítani másra,vagyok másokra. Mikor kiderül,még akkor is kötöd a karóhoz az ebet,és még akkor is inkább másokat is besározol,utána ne egyedül kelljen a balhét egyedül elvinned.”
 • 22. mlksx078 2012. július 22. 16:37
  „Kedves Manka:
  állítottam én, hogy makulátlan az útfelület az A1-en? Másold be légyszi, ha ilyet írtam volna. Csupán szerettem volna rávilágítani, hogy amit írtál, az hülyeség. Az A1 útfelülete messze jobb mint a magyar autópályáké (nézd meg az M1-es külső sávját Tatabánya közelében, vagy az M7-est Bp-től a Balatonig).
  Nem arról van szó, hogy a kommentelők nem merik felvállalni a véleményüket a többséggel szemben, hanem arról, hogy ahányszor feljövök a fórumra, minden lehetséges témában a te hozzászólásaid találom meg, amelyek 80%-a baromság, 10%-a általános igazság. A maradék 10%-on pedig lehet vitatkozni. Ha hozzászólsz egy témához, sajnos akarva-akaratlanul előtörnek belőlem az előítéletek.
  Vannak olyan kommentelők, akiket kifejezetten kedvelek, vannak akiket egyáltalán nem. Te az utóbbi kategóriába tartozol és ez valószínűleg ez akkor sem lenne másként, ha személyesen ismernénk egymást, ugyanis utálom a tudálékos, okoskodó embereket. És te ilyen vagy. Bocsánat mindenkitől, hogy bátorkodtam megosztani a véleményem.”
 • 21. Mankapunka 2012. július 22. 13:38
  „mlksx

  Te szidtad,hogy rossz az út felület itt is. Én csak rá írtam,hogy 100 km arrébb sem teljesen egyenes.Csak saját írásod írtad felül a következővel.

  Érdekes,mikor többségben van a nem védelmező,akkor kevés a védőkomment,ez hogy lehet,nem meritek utána már a többséggel felvállalni a véleményetek?”
 • 20. Contar 2012. július 22. 10:58
  „A tiltó tábla és záróvonal ellenére előzők ellen nincs mit tenni!”
 • 19. hümm 2012. július 22. 08:14
  „A betonpálya olyan lesz mint a régi m7 :) Reptértől Bécsig megszámolhatod hány teherautó betont öntöttek bele:)
  A4 végét meg azért nem csinálják meg, mert csak a Magyarok használják:) Parndorftól országhatárig
  Cseheknél meg egy sofőrnek sincs veseköve a betonpályától:)”
 • 18. umberto 2012. július 21. 22:17
  „1. Mankapunka 2012.07.21. 15:45
  mlksx
  Te sem jártál még akkor Ausztriában,ott is nyomvályus az A1-es autópálya Linz felé.

  Nos, újabb baromság tőled. Az A1 autópálya mára átépült beton felülettel, úgyhogy a vályúsodás fizikailag kizárt. Az aszfalt vályúsodik, ott pedig nem az van.”
 • 17. Mankapanka 2012. július 21. 21:40
  „Mankapunka megkedvelte a szabályokat. Vagy csak addig, amíg nem ő szegi meg őket?”
 • 16. mlksx078 2012. július 21. 20:53
  „Manka: ne mondd már nekem, hogy az A1-es rosszabb, mint bármelyik magyar autópálya. Egyébként az Au legforgalmasabb sztrádája az A1, de így is jobb a minősége mint pl az M1, vagy M7 némely szakaszának.
  Azt sem értem a hozzászólásodban, hogy miért vezetne az A1-es Linz felé. Nem arra vezet, hanem Bécstől Salzburg felé. Maximum Linzen keresztül.”
 • 15. Nanu 2012. július 21. 19:40
  „hát aki kocsisort előz esőbe, sötétbe, ismeretlen helyen, mások testi épségét is kockáztatva, az megérdemli, de akik mellette ültek nem!!!”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1-es főút Mosonmagyaróvárnál: Eddig három halálos baleset - fotók

Három halálos, egy súlyos és három könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt idén az 1-es… Tovább olvasom