Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Tudta? Sörgyárat vehet Lébényben, 43 millióért!

Hallott már a híres lébényi sörről? Mi még nem. De most megveheti a gyártási jogot.
˝Sörgyártó és forgalmazó cég üzemmel, teljes berendezéssel eladó!" - olvasható az Ingatlanbazáron. Helyszín: Mosonmagyaróvár kistérség, Lébény, Győr és Mosonmagyaróvár között félúton.

A Bors utánajárt, miről is van szó. Az oknyomozás során egy, mára már nem létező, bizonyos Pelikán nevű elvtársra, illetve sörre bukkantak, amelyet a Hanyi Gödény nevű étterem házi söreként tűntet fel.

Bár a hirdetésből nem derül ki, hogy ugyanazon licencről van-e szó, úgy gondoljuk, a 3137 lelket számláló településen talán nincs túl sok sörgyártó egység. Persze tévedhetünk.


Ami biztos, 43 millió jó magyar forintért teljes berendezéssel a miénk lehet az 1994-ben épült üzem. Ha pedig valaki önmagában vinné az eszközparkot, arra is van lehetőség. Ez esetben a végösszeg 20 millió.

Lébény egyébként látnivalókban gazdag település. Van itt pálos rendház, bencés műemléktemplom, római mérföldkő és ezek szerint sörgyártásra alkalmas üzem is. Egy próbát megér a vizit. És persze nem árt, ha kéznél van 43 millió...

[A Bors felhívta a hirdetésben megadott számot. Sajnos az értékesítéssel megbízott iroda sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a Pelikánnal kapcsolatos feltételezéseinket. Marad a kellemes kirándulás és a helyben érdeklődés. Amennyiben az ön birtokában információk vannak az egykori lébényi sörparadicsomról, kérjük, írja meg kommentben!]

Frissítés 1.:

Olvasói levél:

"Felháborító", hogy nem hallottatok még a lébényi sörről :) Én nem vagyok sörös, de állítólag finom volt. Volt világos és barna változata is. Sajnos jó pár éve megszűnt a gyártása. Direkt erre a célra építettek egy építményt a pálos rendház mellett, a polgármesteri hivatallal szemben. Az egyik fele egy hangulatos kis étterem volt, a másik fele pedig a sörfőzde, Hanyi gödény néven működött. Az utolsó időkben már függetlenül üzemelt egymástól a két létesítmény.

Egy lébényi lakos


(A többi képet nézze meg az Ingatlanbazáron)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Tamás: Szimpatikus jelöltre van szükség

Ezúttal a szocialista polgármesterjelöltet, Kovács Tamást mutatjuk be, aki megszüntetné a politikai tanácsadó állásokat. Tovább olvasom