Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Tudományos Társaság alakult

287 első évfolyamos hallgató tett fogadalmat a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának tegnapi ünnepélyes tanévnyitóján.
Kétszáznyolcvankét első évfolyamos hallgató tett fogadalmat a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának tegnapi ünnepélyes tanévnyitóján. Dr. Faragó Sándor rektor a kar elmúlt csaknem két évszázadának fontosabb eredményeiről és az idei tanévben megvalósuló infrastrukturális fejlesztésekről szólt. Hangsúlyozta az egyetemen belüli összefogás fontosságát, s hozzátette: időnként – mint például az utóbbi időszakban is – „sötét felhők gyülekeznek az egyetem felett", ám mindent megtesznek annak érdekében, hogy az egység megmaradjon.

Dr. Ördög Vince dékán elmondta: különleges tanévet kezdenek meg, hiszen a most fogadalmat tett elsősök az utolsók, akik még a hagyományos ötéves képzésben vesznek részt. Utána ugyanis a lineáris oktatás váltja fel a jelenlegi rendszert. A dékán kiemelte: a kar dicső múltja csak az új lehetőségek kihasználásával együtt hozhat sikert. Bejelentette: tegnap megalakult a Mosonmagyaróvári Tudományos Társaság, melyet a kar díszdoktorai és akadémikusai alkotnak.
A hagyományok szerint az ünnepi tanévnyitó tanácsülésen tiszteletbeli doktorokat is avattak. A kari tanács előterjesztése alapján a Nyugat-Magyarországi Egyetem Tanácsa az egyetem által adományozható legmagasabb kitüntetést, a tiszteletbeli egyetemi doktor, „doktor honoris causa" címet Láng Istvánnak, a Magyar Tudományos Akadémia nyugalmazott főtitkárának adományozta.

Szintén hagyomány, hogy a tanévnyitón a tanulmányaikat kezdő gazdászhallgatók előtt adják át a díszokleveleket. Perczel Béla, Rácz Imre, dr. Rigó Pál és Szebényi Gyula vas, míg Erdőhelyi Ferenc és Izinger Pál rubin díszoklevelet vehetett át a dékántól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városközpontiak Napja

Tovább olvasom