Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Tű és szilánk a lócsemegében

Hatvan, gombostűkkel és üvegszilánkokkal megtűzdelt sárgarépával „kínálta meg” – feltehetően egy „jóakarója” – a feketeerdei Grózer Csaba lovait és marháit. Az állatok még élnek.
Az íjkészítőként is ismert gazda elmondta: lovai és szürke marhái eddig háborítatlanul éltek a vízparti legelőn, mígnem a gazda a heti takarítás során „lógyilkos" répákra bukkant. A birtokot bejárva azt tapasztalta, valaki többtucatnyi gombostűkkel preparált sárgarépát szórt szét a legelőn, végig a kerítés mellett.
Az eset egy hét múlva megismétlődött. Az elkövető biztosra akart menni, így élével felfelé állított üvegszilánkokat is mellékelt a lócsemegéhez. A lovak még sosem hallottak az emberi gonoszságról, így eszükbe sem jutott megnézni, mibe harapnak bele.
Grózer Csaba elmondta, nem lehet tudni, mennyit ettek az állatok a sárgarépából, így az állatorvos is tanácstalan.
A gazda nem tehet mást, várnia kell. Az idő dönti majd el, hogy a gombostűk kitisztulnak-e az állatokból, vagy pusztulást hoznak a lovakra és a marhákra.
A gazda hivatalos feljelentést tett a rendőrségen. Az eljárás jelenleg ismeretlen elkövető ellen folyik. Grózer Csaba pedig figyel, s éjjel-nappal ellenőrzést tart a birtokon. Noha van gyanúja az elkövető személyéről, ezt egyelőre alátámasztani nem tudja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makovecz vállalná a feladatot

A hédervári termálfürdő és élményszálló terveinek egyelőre csak egy része ismert. Makovecz Imre… Tovább olvasom