Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Trükkös tolvajok loptak egy autóból Hegyeshalomnál

A hegyeshalmi parkolóban kiszúrták a házaspár autójának gumiját és a kerékcsere alatt ellopták az utastérben hagyott női táskát.
A békési házaspár svájci forgalmi rendszámú BMW gépkocsijával május 8-án 21 óra 45 perckor lépte át az osztrák-magyar határt. Hegyeshalomban, a határátkelőhely előtti parkolóban megálltak autópálya matricát vásárolni, majd Budapest felé indultak tovább. Néhány kilométer után a gépkocsi műszerfalán a lámpa jelezte, hogy az egyik kerékből elment a légnyomás. Az autó hátsó kereke teljesen lapos volt, azt feltehetően a parkolóban, késsel szúrták ki. A kerékcsere alatt a gépkocsi ajtaját a sértettek nyitva hagyták és az első ülésen lévő női táskát a trükkös tolvajok észrevétlenül elvitték - közölte a rendőrség.

A házaspár a lopást nem észlelte és a bűncselekménnyel összefüggő gyanús körülményt sem tapasztaltak. A feltételezett elkövetők személyére, illetve gépkocsijuk típusára a rendőröknek információt adni nem tudtak. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folytatja a nyomozást.

Előzze meg a lopásokat

Az idegenforgalom szempontjából kiemelt főútvonalakon, autópályákon a trükkös lopásokat jellemzően külföldi elkövetők külföldiek sérelmére követik el. A trükkös tolvajok a kiszemelt áldozat autójának kerekét megszúrják, s amikor az megállásra kényszerül, a járműtől távolabb, a sötétben megállva, gyalogosan lopóznak a gépkocsihoz.

• kiszálláskor az indítókulcsot vegyék ki a gyújtáskapcsolóból és az ajtókat zárják le
• az utastérben nem ajánlatos értéket hagyni, ha többen utaznak, valaki maradjon a kocsiban, illetve annak közvetlen közelében
• legyenek óvatosak az olyan hirtelen felbukkanó idegenekkel szemben, •akik túlzottan segítőkésznek mutatkoznak
• az utazás során a pénzt és iratokat testközelben, a ruházat belső zsebében vagy a csomagtartóban célszerű tartani

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LÉBÉNY - Ilyenek vagyunk: Jön a nyári Mikulás

Önök tudják, hogy hol találjuk a megyében Diszit és Fiszit? No, meg hogy hol nyílik a zsibavirág? Eláruljuk: Lébényben. Tovább olvasom