Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Trükkös csempész - Négyezer doboz cigit rejtett az átalakított Opel Hegyeshalomnál - videó

Trükkös csempész - Négyezer doboz cigit rejtett az átalakított Opel Hegyeshalomnál - videó
A kisbusz utánfutóján személygépkocsit szállítottak, ide rejtették a cigit.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrei több mint négyezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy utánfutón szállított személyautóban, Hegyeshalom közelében. A felderítést cigarettakereső kutyák is segítették. A NAV munkatársai az adózatlan jövedéki terméket és az átalakított járművet lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek.

A pénzügyőrök Hegyeshalom közelében ellenőriztek egy román kisbuszt, amiben kilencen utaztak. A kisbusz utánfutóján személygépkocsit szállítottak. Django és Jenny, a NAV szolgálati kutyái az utánfutónál jeleztek gazdáiknak, ezért az Opelt tüzetesen átvizsgálták a NAV munkatársai.

A cigarettakereső kutyák szimata nem csalt. A padlólemez, a lökhárító és a küszöb házilag kialakított rejtekhelyeiből, illetve a műszerfal és az ajtók gyári rekeszeiből 4 026 doboz, vagyis több mint 80 ezer szál Rothmans Demi márkájú adózatlan cigaretta került elő. A sofőr tagadta, hogy a cigarettáról tudott volna.

A pénzügyőrök a több mint ötmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót, valamint az átalakított gépjárművet lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a sofőr ellen a NAV pénzügyi nyomozóinál.
 

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nova Rock megtölti az ágyakat is - Az ingázóknak érdemes kerülő utat választaniuk

A Nova Rock megtölti az ágyakat is - Az ingázóknak érdemes kerülő utat választaniuk
Iron Maiden, Avenged Sevenfold, Volbeat, Marilyn Manson, Megadeth - ezek az idei Novarock húzónevei. Tovább olvasom