Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Tritoli hobbikertek villany nélkül

A mosonmagyaróvári Vincze Tibor harmincöt telektulajdonossal együtt tavaly nyár óta várja, hogy bevezessék az áramot az ingatlanjukra. Ez idáig azonban hiába, pedig a rendszer kiépítéséhez szükséges közel 4 millió forintot már majdnem egy éve befizették az áramszolgáltatónak.
A konnektor még csak dekoráció...
A Mosonmagyaróvár határában lévő tritoli hétvégi telkek tulajdonosai az elmúlt év nyarán döntöttek úgy, hogy fejlesztik az ingatlanok infrastruktúráját és bevezettetik portájukra az áramot. A harminchat érintett telek tulajdonosa már tavaly június elején megindította az engedélyeztetési eljárást az ÉDÁSZ Rt.-nél.

Egyik ügyintézőtől a másikig

– Az áramszolgáltatónál közölték velünk, hogy amíg nem gyűjtjük össze a hálózat kiépítéséhez szükséges összeget, addig nem kezdik meg a munkálatokat – kezdi a történetet Vincze Tibor, az egyik ingatlan tulajdonosa.

– A teljes összeg hetven százalékát kellett befizetnünk, mivel azt a megoldást választottuk, hogy az elektromos hálózatot elkészülte után átadjuk az ÉDÁSZ Rt. tulajdonába. A szükséges 3,85 millió forintot az elmúlt év szeptemberére gyűjtöttük össze. Az áramszolgáltatónál azonban nem léptek semmit. Érdeklődésünkre az egyik ügyintézőtől a másikhoz irányítottak minket és nem találtuk az igazi felelősét az ügynek. Több mint négy hónap elteltével aztán átutalhattuk az összegyűjtött pénzt. Ezután már mindenki úgy gondolta, sínen van a dolog és néhány héten belül éghet a villany a hétvégi házakban. Sajnos nem így történt.

Trafóház és oszlopok áprilisban

– Az összeg befizetését követően többször érdeklődtünk az ÉDÁSZ-nál, hogy mi a további teendő, mikor jönnek kiépíteni a rendszert. A már bevett gyakorlatnak megfelelően ezúttal sem volt felelőse a munkának. Áprilisban váratlanul megjelentek a munkások és három hét alatt felállítottak néhány oszlopot és kiépítették a trafóházat. Ezután már csak a mérőóra felszerelése volt hátra, így az előírásoknak megfelelően májusban benyújtottuk a villanyóra-igénylésünket az áramszolgáltatóhoz.

Változó dátumok

– Megint egy hónapig nem történt semmi, miután három héttel ezelőtt kipostáztak egy áramszolgáltatói tájékoztatót és egy adásvételi szerződést a hálózat tulajdonának átadását illetően. A dokumentációban az állt, hogy a szerződés létrejöttét követően nyolc napon belül megkezdik az áramszolgáltatást. A szerződést aláírtuk és postafordultával visszaküldtük, ám a villanykapcsolót nyolc nap után is hiába kapcsolgattam, áram nem volt a vezetékekben és a mérőórát sem szerelték fel.

Néhány nappal ezelőtt ismét kaptunk egy levelet, ami a csatlakozási szerződést tartalmazta, illetve szerepel benne egy újabb dátum az áramszolgáltatás kezdetét illetően. Nem erre számítottunk, a nyaralóban már tavaly arra rendezkedtem be, hogy a szezon kezdetén lesz áram a területen. A közel négymillió forintot már majdnem egy éve befizettük és még ma sem tudja senki, hogy mikor kötik be a villanyt a telkekre. Felháborítónak tartom továbbá, hogy az ÉDÁSZ-nál senki sem tud konkrét felvilágosítást adni az ügyben. A kipostázott levelek mindegyikén más aláírás szerepelt. Egy alkalommal például az ügyfélszolgálati vonalon huszonhárom percig tartott, mire emberi hanggal tudtam beszélni, az ügyintéző azonban ekkor sem tudott segíteni – panaszolta Vincze Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendet tettek a vízen

Már közel egy hónapja rég nem látott rend és fegyelem honol a Mosoni-Duna Mosonmagyaróvár környéki… Tovább olvasom