Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 19°C | 30°C Még több cikk.

Trianon: emlékeznek, keresztet avatnak

Mosonmagyaróvár - A Városi Kollégium, magángyűjtők és a mosonmagyaróvári levéltári részleg anyagaiból nyílik kiállítás csütörtökön délután 5 órakor a kollégium Gorkij utca 3. szám alatti épületében.

A tárlat július 5-ig hétköznapokon reggel 8 és délután 4 óra között tekinthető meg. Jánossomorján a szentpéteri templomkertben pénteken este 6 órától megemlékezést tartanak a trianoni diktátum 90. évfordulója alkalmából. A rendezvényen avatják és szentelik fel az újonnan felállított trianoni kettős kereszt emlékművet.

Kegyeleti megemlékezésre várják az érdeklődőket a trianoni békediktátum 90. évfordulóján június 4-én este 7 órakor a darnózseli plébániatemplomba. Az ökumenikus istentiszteletet követően fáklyás felvonulás indul és megáldják a trianoni keresztet. Megemlékezést mond dr. Nagy István országgyűlési képviselő és Fazekas Zoltán polgármester.

Olvasóink írták

 • 13. Griffin 2010. június 07. 13:38
  „12 pancser
  szóról szóra igaz, de látod: a hőzöngők erre már nem tudnak mit válaszolni, csak lapítanak.”
 • 12. pancser 2010. június 03. 21:43
  „Egyáltalán nem fogok holnap bánkódni, mert nem érdekel az egész trianonozó ostobaság. Fogadjuk el könnyedén a történelem ítéletét. A világ megbüntette a történelmi MO-t, meg is érdemelte az az ország. Népeket nyomot el, szlovák gimnáziumokat szüntett meg, nem tárgyalt, hanem becsukatta a románokat(Memorandum per), Fiumét elvette a horvátoktól stb. Elmentek a nemzetiségek mert rosszul érezték magukat velünk. Igazuk volt. De az országveszejtő urak még egyszer megcsinálták a bajt. Békét, megbecsülést akkor nyer a magyar nép, ha megbékél a határokkal, Trianonnal. Virágoztassuk fel azt az országot ahol élünk, ez a mi dolgunk és nem egyes népeket, sokszor a távoliakat is szidalmazni.”
 • 11. sicc 2010. június 03. 18:30
  „A 6-os hozzászóláshoz: Pancser a kitelepített németekről is megemlékeznek minden évben.PL. Hegyeshalomban. És sajnálkoznak, búslakodnak, emlékeznek akkor is, ha fejlettebb országokba kerültek, mert a hazájukat, otthonukat veszítették el.Akkor is ha most jómódban élnek, fájt nekik. A gyerekeik, unokáik már nem ugyanezt érzik,mert őnekik már más a szülőhazájuk,otthonuk.”
 • 10. csompi1 2010. június 03. 16:53
  „8. pancser 2010.06.03. 13:41
  "Nálunk csak egy féle megítélés van a siránkozás, ha valaki mást mond az szidják sokan. Mondd kedves "civac" normális dolog az, hogy a Duna tulsó partján Trianon örömét emlegetik innen meg a gyászát."
  Pancser! Az a szó, hogy NÁLUNK: az számodra mit jelent? Ugye nem Magyarországot?
  Mert ha azt jelentené, természetes és logikus lenne, hogy ami az egyiknek öröm, a másiknak bánat.
  Nem tudom milyen náció szülötte vagy, de legalább a bánkódás jogát hagyd meg már nekünk, Magyaroknak!!!”
 • 9. sicc 2010. június 03. 15:35
  „pancser, ha magyar vagy akkor magyar oldalról közelítsd meg a dolgokat, ne a szlovákok oldaláról.
  Nem értem ,ha ők kapták meg országunk egy részét ingyen,iparral bányákkal stb. MÉG JÓ, HOGY örülnek !
  Ami az egyiknek veszteség, az a másiknak nyereség! Ez minden népnél így működik, nem értem miről beszélsz ?! Te most kinek az oldalán is állsz? Arról nem is szólva, hogy hosszú évtizedekig nem is lehetett róla beszélni. Ahogy az is szégyen nálunk(vagy volt, remélem), hogyha magyar zászlót mert valaki kitenni, ami más népeknél természetes.
  Minden nép siránkozik, ha elveszti országa egy részét(főleg, ha 2/3-át!)”
 • 8. pancser 2010. június 03. 13:41
  „Nálunk csak egy féle megítélés van a siránkozás, ha valaki mást mond az szidják sokan. Mondd kedves "civac" normális dolog az, hogy a Duna tulsó partján Trianon örömét emlegetik innen meg a gyászát. Azt is úgy, hogy mi provokáljuk őket, államukat kétségbe vonjuk stb. Ez az igazi magyar butaság. Mikor fog ez a nemzet tanulni a történelemból, miért hívja ki maga ellen a sorsot?”
 • 7. civac 2010. június 03. 08:55
  „hát ismét olvashatunk egy pancser hozzászólást - az utolsó előtti mondattal a saját fejére öntötte a barna folyadékot: a sokféleséget emlegeti, majd felesleges hajcihőről beszél; ezek szerint a sokféleségbe nem fér bele az, hogy valakik megemlékezzenek;
  Az Osztrák-Magyar Monarchia felett eljárt az idő: mert a győztes hatalmaknak már nem volt rá szüksége; egyébként egyéb gazdasági, politikai szempontok alapján még el is fogadható.
  Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy igazságtalan volt a "béke", ugyanis jó néhány szempontot nem vettek figyelembe, itt nem az ezeréves múltra gondolok, hanem a gazdasági, nemzetiségi szempontokat; így mondjuk az 1941-es határok lennének elfogadhatóak.
  Persze a magyar hatóságok abszolút önálló döntése volt a kitelepítés, semmi nagyhatalmi befolyás és beleegyezés nem volt
  kár, hogy nem csatoltak téged előbb a "csehszlovákokhoz", majd a szovjetekhez; lehet, hogy akkor megértenél egyet s mást.”
 • 6. pancser 2010. június 03. 07:07
  „A torténelmi Magyarországon siránkozni, emlékezgetni dőreség. elmúlt, mert lejárt az ideje. Ráadásul a várossal(Jánoss.) kapcsolatban azoknak lenn okuk a panaszra, akiket a magyar hatóságok kitelepítettek 45 után, nekik az a veszteség, hogy nem csatolták őket Ausztriához Trianon után. Azt hiszem jól rávilágítottam a dolgok lehetséges sokféle megítélésére. Ezért felesleges az egész minden hajcihő!”
 • 5. amivarosunk 2010. június 03. 06:47
  „Ha ugyanarról a megemlékezésről van szó,amit a 3. hozzászóló jegyzett Mosonmagyaróvárra, az 2010.június 6-án,vasárnap 16.30 órakor kezdődik a Trianoni Emlékkeresztnél.

  A mai (2010.06.03.) 17.00 órakor kezdődő Trianoni emlékek c. kiállítás megnyitójának a programja a Városi Kollégiumban (Gorkij u.3.) a következő:
  1. Megnyitó: dr.Nagy István Országgyűlési Képviselő
  2.Lesz még kikelet Szepesség felett c. előadás a Szepesi Szövetség helyi vonatkozásairól
  3.Trianoni emlékek,emlékhelyek Mosonmagyaróváron c.- prezentáció-
  4.A várpalotai Trianoni Múzeum bemutatása-prezentáció-
  5.Tárlatvezetés
  6.Könyvek,kiadványok, jelvények,kitűzők bemutatója

  Minden érdeklődőt várnak a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.”
 • 4. RickCartman 2010. június 02. 23:35
  „Pótcselekvés.”
 • 3. Abrafax 2010. június 02. 22:19
  „MOSONMAGYARÓVÁRON, AZ EVANGÉLIKUS TEMPLOM MELLETT, A TRIANON-KERESZTNÉL SZINTÉN LESZ MEGEMLÉKEZÉS. JÚNIUS 5-ÉN SZOMBATON DÉLUTÁN CIVIL SZERVEZÉSBEN.
  Mint évek óta mindig.”
 • 2. enzso 2010. június 02. 22:04
  „NEM NEM SOHA!!!!!”
 • 1. RickCartman 2010. június 02. 21:01
  „"Érzelmi szaloncukrot csinálnak a történelemből." Nem én találtam ki, idézet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ipari terület: aláírták a kimlei szerződést

A kimlei önkormányzattal megkötötték az európai uniós támogatási szerződést a helyi, öt hektáros ipari terület infrastrukturális fejlesztésére szerdán. Tovább olvasom