Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Tragikus vízi túra

Egy ötvenöt éves budapesti asszony fulladt Doborgazszigetnél a Dunába vasárnap délután, miután kiesett a csónakból. Társai már csak a holttestét tudták partra húzni.
(illusztráció)
A fürdőzés és a vízi sport szerelmeseinek fekete hétvégéje volt az elmúlt két nap. Hazánk természetes vizeibe ugyanis összesen nyolcan fulladtak bele szombaton és vasárnap.
Egy budapesti baráti társaság szigetközi vízi túrája is tragikusan végződött tegnap délután öt óra előtt nem sokkal. Az elmondásuk alapján a vadvízi evezésben tizenöt éves tapasztalattal rendelkező csapat a fővárosból érkezett vasárnap a Szigetközbe, hogy kenuval bejárják a Duna holtágrendszerét. A doborgazszigeti kompkikötőtől nem messze jártak, amikor a csónakjuk egy zubogón keresztbe fordult. Ezután a kenu mindhárom utasa a vízbe esett és lehúzta őket az örvény.
Egyiküket, egy 55 éves asszonyt a sodrás nekicsapta a folyóban lévő fatörzsnek, így ő nem tudott a felszínre jutni. A három bajbajutottat egy arra járó motorcsónakos emelte ki a vízből, ám a szerencsétlenül járt asszonyt már csak holtában tudták a partra vinni. A kenu másik két utasa épségben úszta meg a tragikus balesetet.
Bár a társaság évtizedes tapasztalattal rendelkezett az evezés terén, mégsem viselt egyikük sem mentőmellényt.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság államigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alkotók „Hidakat" nyitottak egymás felé

A művésztelep zárásaként vászonra kerültek a „ Hidak ” -ról szóló alkotások. A képeket… Tovább olvasom