Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Továbbra is üres a benzinkút

A bezárt hédervári benzinkút kálváriája immár hónapok óta tart. A Mol Rt. továbbra sem döntött a tender kiírásáról, közben pedig egy cég diszkont-töltőállomást szeretne – a helyi önkormányzat segítségével – üzembe állítani a területen.
Hédervár: A most nem működő benzinkútra lenne üzemeltető, ha a Mol is úgy akarja.
Szigetköz egyetlen töltőállomására másfél hónapja lakat került. A tulajdonos a szigorodó uniós előírások, a környezetvédelmi hiányosságok és a gazdaságtalan üzemeltetés miatt döntött a bezárás mellett. A tervek szerint a Molnak már döntenie kellett volna a sorsáról, ám konkrét lépés azóta sem történt az ügyben.

Minden lehetőség adott a közeljövőben

Pedig érdeklődő akadna a benzinkútra. Egy névtelenséget kérő cég érdeklődését is felkeltette a hédervári állomás, s már a helyi önkormányzatnál is érdeklődtek a lehetőségek felől. A vállalkozás illetékese szerint minden lehetőség adott egy benzinkút megnyitására a közeljövőben Héderváron.

Várakozó állásponton

– Diszkont-töltőállomást szeretnénk felállítani a régi helyén – kezdte a cég illetékese. – A Mol egyelőre várakozó állásponton van, bár nekem meggyőződésem, hogy Vámosszabadi és Mosonmagyaróvár közelsége miatt nem érdeke a szigetközi benzinkút működtetése. A régi töltőállomást szeretnénk megvásárolni, ám ha ez nem lehetséges, akkor is lehet megoldás.

– A község belterületén van egy régi, nem működő objektum, melyet átépítenénk. Terveink szerint a Moltól a helyi önkormányzat segítségével tudnánk átvenni a benzinkút üzemeltetését – tudtuk meg az illetékestől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre épülhet kerékpárút

Halásziban az önkormányzat teljesítette terveit, a költségvetésben megőrizték az egyensúlyt. Egy… Tovább olvasom