Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Tovább tartanak nyitva a temetők

Ezrek zarándokolnak el a napokban szeretteik sírjához a temetőkbe. Mosonmagyaróváron is hosszabbított nyitva tartással várják az emlékezőket. A rendre és az esetleges lopásokra is fokozottan figyelnek.
Már hétfőn is százak látogattak el a mosonmagyaróvári temetőkbe. A városi sírkertnél nehézséget jelent már most a parkolás és ez csak fokozódik mindenszentek és halottak napjáig.
– A Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-vel közösen gondoskodunk arról, hogy a mosonmagyaróvári temetők-
ben minden rendben legyen: a fű lekaszálása mellett figyelünk az utak karbantartására és a szemét elhordása is a mi feladatunk – tudatta Buch Sándorné, az Anubisz Temetkezési Kft. vezetője.

Kiemelte: két hete mindhárom mosonmagyaróvári sírkertbe szállítottak nagyobb mennyiségű zúzott kavicsot (melyből a sírok környékét rendezhetik a hozzátartozók), és most, a hét elején újabb szállítmányt vittek ki a VÜF munkatársai.

A jánossomorjai temetőkbe is rendelt a helyi önkormányzat, a kavicsot ma viszik a helyszínre. A temetkezési vállalkozás ügyvezetője arról is beszélt, hogy a Lajta-parti város temetőiben új urnafülkéket alakítottak ki az igényeknek megfelelően. A magyaróváriban fákat vágtak ki, ugyanis Buch Sándorné szerint sokan ültettek nem megengedett helyre magasra növő fákat. Ugyanakkor hozzátette: „Felhívjuk a figyelmet az óvatosságra, sötétedés után egyedül ne látogassanak a temetőbe.

Majd húszan takarították halottak napja előtt a mosonszentmiklósi temetőt.
Majd húszan takarították halottak napja előtt a mosonszentmiklósi temetőt.

Az emlékezés gyertyáinak meggyújtásakor pedig ne kerüljön azok közelébe éghető anyag."

Mindenszentekhez közeledve a Lajta-parti városban gyakrabban találkozhatunk a temetők környékén járőröző rend- és polgárőrökkel, de őrző-védő cég munkatársaival és temetőőrökkel is.

Sűrűbb szolgálattal készülnek a hegyeshalmi polgárőrök is halottak napjára. Tóth Gyula egyesületi elnök szerint szerdától vasárnapig napi nyolc órában két-két polgárőr vigyáz a rendre a nagyközség temetőjében és annak környékén. Tavaly egyébként egy személyt értek tetten lopáson.

Mosonszentmiklóson majd húszan gyűltek össze hétvégén az immár hagyományos temetőtakarításra, melyet a helyi önkormányzat a polgárőrökkel közösen szervez. Öszszegyűjtötték a lombot, kivágták a kiszáradt cserjéket, tujákat. A település temetőjében egyébként idén újították fel a bejárati kaput, melyet egyben akadálymentesítettek is. Ennek költségéhez a falunap bevételét egészítette ki az önkormányzat.

Ünnepi nyitva tartás


A téli nyitva tartástól eltérően (reggel fél 8-tól délután 5 óráig) október 31-től november 2-ig reggel 7 órától este 8 óráig látogathatunk a mosonmagyaróvári temetőkbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntekig lehet még jelöltet javasolni

Az önkormányzat a magyar kultúra napján díjat adományoz a kultúra és a művészet terén kiemelkedő… Tovább olvasom