Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Tovább ellenőrzik a bérlakásokat

Új tagokat választott a képviselő-testület a lakás-ellenőrzési munkacsoportba. Az öt éve működő csoporttal az önkormányzat azt a szándékát demonstrálja, hogy elvárja a bérlőitől, tartsák rendben bérleményeiket
Öt éve hozta létre a képviselő-testület a lakás-ellenőrzési munkacsoportot. Erre azért volt szükség, mert az önkormányzati épületek esetében folyamatosan problémát jelentett, hogy a lakók egy része nem látja el a lakás-karbantartási feladatokat, a jogszabályban, illetve a házirendben előírt lényeges kötelezettségeit nem teljesíti.

Sokszor előfordult, hogy a bérlakást vagy az udvart nem rendeltetésének megfelelően használták. Ezek a lakók ezzel nem csupán károsítják az önkormányzati vagyont, de sok esetben az épület többi lakójának életét is megkeserítik.

Az önkormányzat szerint azok a lakók, akik nem hajlandók együttműködni ezeknek a problémáknak a felszámolásában, megszüntetésében, nem érdemlik meg, hogy szociális bérlakásban lakjanak. Annál is inkább, mivel folyamatosan nagy számban várnak kiutalásra azok, akik jogosultak lennének szociális bérlakásra.

A lakás-ellenőrzési munkacsoport ellenőrzéseivel demonstrálta az önkormányzat azt a szándékát, hogy elvárja a bérlőitől, tartsák rendben bérleményeiket, mert ellenkező esetben eleshetnek a szolgáltatás igénybevételétől. Az ellenőrzés hírére is pozitív folyamatok indultak meg. Aki viszont nem hajlandó teljesíteni az elvárásokat, azzal szemben szankciókat alkalmaznak.

A múlt évi önkormányzati választást követően most szükségessé vált a lakás-ellenőrzési munkacsoport összetételén változtatni. Ennek megfelelően a képviselő-testület határozott erről. Így a munkacsoport tagja az igazgatási osztály vezetője és lakásügyi ügyintézője, az önkormányzati osztály vagyongazdálkodási ügyintézője, a Movinnov Kft. ügyintézője, illetve a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke.

A szociális és esélyegyenlőségi bizottság tagjai közül Muráncsik László képviselőt delegálta a munkacsoportba. Emellett javasolta, hogy Vitéz Gábor – aki jelenleg a pénzügyi és ügyrendi bizottság tagja – továbbra is részt vegyen a lakás-ellenőrzési munkában, hiszen megalakulása óta tevékenyen közreműködő tagja a munkacsoportnak.

Az újraalakult munkacsoport az ellenőrzéseket a továbbiakban is évente két alkalommal, tavasszal és ősszel kampányszerűen, egyéb időszakokban eseti jelleggel hajtja végre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interneten szervezték a fuvart

A hegyeshalomban megállított sofőr internetes útitárskereső oldalon szervezte az utat és erre a… Tovább olvasom