Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Tovább bővül a Greiner

Nemrég még arról számoltunk be, hogy 1,2 millió eurós beruházás során bővült a Greiner mosonmagyaróvári telephelye. Most pedig 115 millió forintos támogatást kaptak a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében.

Közel 115 millió forintos támogatást ítéltek oda a mosonmagyaróvári Greiner Bio-One Hungary Kft.-nak a Nyugat-dunántúli Operatív Program ipartelepítési pályázatán – tudatta portálunkkal Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő.

Az ausztriai székhelyű, mosonmagyaróvári telephellyel is rendelkező cég a gazdasági válság ellenére további fejlesztéseket tervez. Legutóbb november végén adták át azt az 1,2 millió eurós beruházást, melynek során felújították az irodaházat és üzemcsarnokot és jelentős technológiai fejlesztést végeztek. A munkálatok során csökkentették a zajt, új parkolóhelyeket alakítottak ki és bekötőút is épült. Tavaly 42 új munkahelyet teremtettek és a jelenlegi százkét fős létszám mellé újabb húsz alkalmazottnak tudnak a közeljövőben munkát adni.

– 2009-ben 42 bérelt munkaerőnek biztosítottunk lehetőséget, az új fejlesztések révén húsz állandó munkahelyet tudunk majd létesíteni – magyarázza Balogh László, a cég ügyvezető igazgatója. Mintegy ötszázmillió forintból, melyből 115 millió a támogatási összeg, egy új raktárépület készül el. A cégvezető reményeit fejezte ki, hogy hosszú távon biztosított a mosonmagyaróvári telephely megmaradása. A munkálatokat várhatóan júliusban kezdik el és a pályázati feltételek szerint két éven belül kell elkészülniük.

A Lajta-parti városban 1995-ben épült fel a vállalatnak ma is otthont adó, akkor Európa egyik legkorszerűbb fröccsöntő üzeme.

Olvasóink írták

  • 3. kisember1 2010. július 05. 07:13
    „Na igen. Durva.”
  • 2. hunter111 2010. január 14. 08:44
    „Hurrá lessz sok embernek munkahely.Csak nehogy ugy járajnak ahogy mi jártunk ennél a cégnél egyik barátommal.Miután a portás nem talált illetékest aki velünk foglalkozna munkaügyben telefonon probálkoztunk pár perc mulva.A vonal tulsó végén lévö hölgy pár kérdés után rátért a testsulyunkra.Miután közöltük testsulyunkat a hölgy közölte hogy nem felelünk meg mivel valószinö nagy a kezünk és nem megy rá az a kesztyü amit a cég ad a dolgozók számára mivelhogy egyenkesztyüben dolgoznak.Sok sikert a munkavállaloknak,csak a kiskezük bizakodhatnak.Vagy talán már van a cégnél pénz nagyobb méretü kesztyüre is?112 milliós támogatásból már illene.”
  • 1. rivotril2mg 2010. január 13. 20:39
    „tisztelt siránkozó rászoruló szegény munkanélküliek itt a ragyogó alkalom,folyamatosan veszi fel az embereket a cég,igaz 4-6 hetes munkára,de pénz, bár lehet jobban fizet ha kicsalom a kisalföldet azt elsírom magam milyen szegény vagyok...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékezés Jánossomorján

A Jánossomorjai Társaskör Egyesület a doni áttörés évfordulója alkalmából a Klafszky… Tovább olvasom