Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Történelmi kaszinó- vetélkedő 1848-ról

Történelmi kaszinóvetélkedőt szerveznek az 1848-as szabadságharcról március 13-án a Hunyadi-iskolában, melyre március 9-ig lehet jelentkezni.

Rendhagyó történelmi kaszinóvetélkedőt szerveznek március 13-án, kedden délután 3 órától a Hunyadi-iskola Gulyás Lajos utcai épületében (B épület). A játékra mosonmagyaróvári (vagy a nevezők településéről) '48-as emlékhelyekről készült tablóval (fényképfelvétellel, illetve szövegmagyarázattal) jelentkezhetnek az általános és középiskolás diákok háromfős csapatai. A tabló leadásának határideje március 9., péntek, 12 óra (Hunyadi-iskolai könyvtár).

A kaszinójátékban értékelik az előzetes feladatot (különdíjat kap a legjobb tablót elkészítő csapat), lesz többek közt Kire ismersz? játék, képfelismerés, térképjáték, „Legyen ön is milliomos!", „horgászás". A Moson vármegyei 1848-as emlékhelyek felismerése is a feladatok közt szerepel.

A felkészüléshez segítséget nyújtanak az általános és középiskolai történelemtankönyv idevonatkozó fejezetei.

Az általános iskolai, kistérségi és középiskolai kategóriában külön értékelik a háromfős csapatokat. Bővebb felvilágosítás Bérci Csaba szervezőtől kérhető a 20/8033-180-as telefonszámon és a bercicsaba@freemail.hu e-mail címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kistérségi segítség a Karolina Kórháznak

˝Ez az utolsó lehetőség, hogy a kistérség keretein belül segítsük a kórházat˝ – hívta fel a… Tovább olvasom