Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Törölnék az útszélesítést

A Kiskapu utca tervezett útszélesítését szeretné törölni az önkormányzat a szabályozási tervből. Az ehhez szükséges előzetes határozatot legutóbbi ülésén hozta meg a képviselő-testület.
Az Ipartelepen lévő Kiskapu utcával határos ipari területeken történő fejlesztések előkészítése során merült fel, hogy szükség van-e az utca tervezett szélesítésére. A szabályozási terv szerint ugyanis a két ingatlan területéből négy méter széles sávot kellene átadni a közterület bővítésére.

A Kiskapu utca szélessége jelenleg tizenkét méter. Korábban a szabályozás tizenhat méteres szélességet írt elő a másodrendű közlekedési területekre, így erre az utcára is. A hatályos jogszabály szerint viszont elegendő tizenkét méter szélesség is a kiszolgálóutaknak. A helyi építési szabályzat sem rendelkezik másként. Mivel ez a szélesség jelenleg is adott, szükségtelen a további szélesítés.

A Kiskapu utca Alkotmány és Timföldgyári utcák közötti szakasza jelenleg is csak gyalogos-, kerékpáros-forgalomra kiépített. A határos ingatlanok megközelítése a másik két utcáról történik. Nincs tehát különösebb forgalmi szerepe és ebben a jövőben sem várható változás. Ezért törölné az önkormányzat a tervezett útszélesítést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szívéhez kapott és összeesett egy férfi az utcán Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári rendőrök egy nap alatt két férfi életét mentették meg. Tovább olvasom