Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Török kapcsolatokat építenek

Együttműködést tervez a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara a Hizmet Fleisch und Wurstwaren Kft.-vel.

A török tulajdonú befektetőcsoport újra kívánja indítani a jelenleg még elhagyatott abdai húsüzemet. A cégcsoport az üzemet korábban működtető Kaiser Food Kft.-hez hasonlóan jó szakmai kapcsolatokat építene ki a mosonmagyaróvári egyetemi karral és a későbbiekben a mintaüzemi címet is szeretné elnyerni.

Dr. Szabó Antal, a cégcsoport főtanácsadója elmondta: az üzem megvásárlásában nagy szerepet játszott, hogy Magyarországról szerzik be az alapanyagokat, itt vágják le az állatokat, amelyeket osztrák és német fióktelepeikre szállítanak ki. (Kisalföld, 2013. december 18., „Törökök indítják újra az abdai húsüzemet”.) A befektetőcsoport célja, hogy húsüzemüket az ausztriai Hornból Abdára telepítsék, és ott alakítsák ki közel félmilliárd forintból feldolgozóközpontjukat – tette hozzá Yalcin Bayar az osztrák anyacég képviseletében. Terveik szerint a beruházás beindulása után, két-három éven belül a húsüzemhez kapcsolódóan létrehoznak egy modern, de egyben az iszlám vallási előírásoknak is megfelelő „helal” vágóhidat Abdán.

Az üzem mind tőkehúst, mind pedig félkész és késztermékeket is előállít majd. Így például a marhahúsból, török ízesítéssel készülő szalámit, a „sucukot” is.

Az egyetemi karral való együttműködésben fontosnak tartják a gyakorlati képzési hely biztosítását a hallgatók számára. A termékfejlesztés, minőségbiztosítás területén is stratégiai partnernek tekintik a kart, egyben azt is szem előtt tartják, hogy az intézmény jog- elődjén nagyszámú török hallgató végezte tanulmányait.

A tervek szerint a partneri együttműködés keretében a kar tovább bővíti kapcsolatait török egyetemekkel az állati eredetű élelmiszerek teljes termékpályáján a termőföldtől az asztalig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok munkakeresőknek Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvári kirendeltség állásajánlatai. Tovább olvasom