Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Törnek-zúznak éjszaka a fiatalok

Mosonmagyaróvár - Megerősített járőrszolgálattal próbálják a rendőrök elejét venni a Várallyai, illetve Kálnoki utcák környékén hétvégente egyre gyakrabban előforduló rongálásoknak. Legutóbb például az egyik ház kerítését tették tönkre ismeretlenek.
Egyre több munkát adnak a mosonmagyaróvári rendőröknek hétvégente éjszakánként diszkóból hazafelé menet a Várallyai és a Kálnoki utca környékén randalírozó fiatalok.

Egy-egy átmulatott éjszaka után a többségében tizenévesek erősen alkoholos állapotban rendre padokat törnek szét, táblákat döntenek ki, kukákat borogatnak és dobnak be az ott lakók udvarára, valamint törnek-zúznak mindent, ami a kezük ügyébe kerül. Míg korábban csak szombat éjszakánként fordultak elő efféle garázdaságok, addig már péntekenként is gyakoriak az ilyen esetek. A rendőrség éppen ezért fokozott járőrszolgálattal próbálja elejét venni itt a további rongálásoknak.

Többek közt ennek is köszönhető, hogy a minap éjszaka sikerült a járőröknek tetten érniük két fiatalt, akik éppen egy „lakó-, pihenőövezet" jelzőtáblát toltak maguk előtt. A két tizenhét éves fiú egyikénél volt a tábla, ám a másik keze is sáros volt, így vélhetően a „megszerzésben" ő is részt vett. A rendőrség rongálás miatt indított szabálysértési eljárást a
fiatalkorú M. P. és K. Z. ellen.

Ugyancsak vélhetően a diszkóból hazafelé tartó fiatalok rongálták meg egy Várallyai utcai ház kerítését az elmúlt hétvégén éjszaka. A tulajdonos szombat reggel fedezte fel a garázdaság nyomait és jelentette a rendőrségnek. A kerítésben mintegy 50 ezer forintos kár keletkezett. Ismeretlen tettes ellen indítottak büntetőeljárást az ügyben.

Az elmúlt időszak történései miatt a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a rongálások visszaszorítására ezen területen, és szigorúan lépnek fel a garázdákkal szemben. Az eddigi tapasztalatok alapján egy-egy hétvégén többekkel szemben indítanak szabálysértési eljárást, illetve szabnak ki helyszíni bírságot közterületi alkoholfogyasztás miatt. Az elkövetők szinte kivétel nélkül fiatalkorúak vagy fiatal felnőttek.

Olvasóink írták

 • 10. egy vendéglátós és édesanya 2008. április 06. 19:54
  „Én vendéglátós vagyok 4 gyermek édesanyja,akikből 2 főiskolára jár. Nekünk is ez a legnagyobb problémánk, végignézni mindezt. De azért ne mi feleljünk csak a gyermekekért. Elsősorban a szülő felelőssége legyen, hogy miért nincs otthon este 10-kor például egy 7. osztályos gyermek.Mellesleg még a rendőrőknek sincs joga hazavinni a gyermekeket. A nyakunkra járnak az ellenőrők, pedig nem a mi felelősségünk más gyerekét megnevelni.Ha az anyja és apja elenged egy 12 éves gyermeket a szombat éjszakába és még ad neki 5 ezer forintot, nem a vendéglátós ellenőrzésével oldjuk meg a dolgot.
  íelég leleményesek ők ahhoz, hogy kivel vetessék meg maguknak az alkoholt és a cigarettát.Elősször is a szülők fejében kellene rendet rakni.És nem magamat védem, de teli üvegekkel jönnek oda, amit esetleg a hipermarkatekben vesznek meg, mert ott olcsóbb.”
 • 9. 30 2008. március 19. 11:16
  „Az említett környéken csak egy szórakozóhely van, ami ráadásul híres is az ilyen ügyekről... Ha nevesítjük, ha nem, mindenki tudja, miről beszélünk! Miért nincs reakció? A szülők is tudják, hogy a gyerekeik ide járnak, ez sem titok. Miért nem tsznek ők sem semmit? Azt kell észrevenni, hogy mindenki mindenre sz**ik rá, a vendéglátós meg röhög a markában, mert ömlik be az ilyen csicska hülyegyerekek szüleinek pénze... Mondjuk érdemes megnézni az ide járókat is, a lányok úgy néznek ki, mint a kurvák, a fiúk meg mint a buzik! Szörnyű!!! Ha az én gyerekem így nézne ki és ilyen barátai lennének, erősen elkezdenék gondolkozni, hogy minden rendben van-e...”
 • 8. egy mai fiatal 2008. március 18. 19:40
  „Nekem valahogy nem megy a fejembe az, hogy hogy gondolja egy tizen akárhány éves gyerek hogy megrongálhatja bárki tulajdonát. A egyik része a dolognak: hol vannak az illető szülei?? A másik része: mi az hogy egy szórakozóhelyen 18 év alatti gyereket kiszolgálnak. Mondjuk köztudott hogy Móváron van több ilyen hely is. Na nekem ez valahogy felettébb magas. Remélem lesz kezelve az ügy.”
 • 7. www 2008. március 18. 16:51
  „Jó lenne, ha a rendőrök is a talpukra állnának, aztán néhány ilyen randalírozó kis taknyost, aki jó dolgába nem tud mit csináljon, és egy üveg sörtől, azt hiszi ő lett Fekete László, egy pár napra be lehetne dugni őket az örsre egy cellába "gondolkozni". Ezenkívül némi pénzbírságot is kiróni rá, amit természetesen a szülőnek kellene kifizetni. Talán a szülő felelőssége ennek hatására megnőne.
  Precedenst és elrettentő példákat kell alkalmazni, nem az iskolákba alkoholista tanárok adjanak felvilágosítást...
  EZT KEMÉNYEN KELL KEZELNI. Ha alkoholt tud fogyasztani, törni-zúzni is tud, akkor már nem "gyerek".”
 • 6. Abrafax 2008. március 18. 15:04
  „,,Sajnos igenis a pénz beszél a mai világban!"
  Az egész világon kapitalizmus van, mégis a legtöbb országban érvényt tudnak szerezni a törvényeknek. Az a kupleráj, ami nálunk a rendszerváltás óta van, nem a kapitalizmus természetes velejárója, se nem szerencsétlen adottság.
  Némi türelmi idő után a vendéglátóhelyek egyre szigorúbb, FOLYAMATOS ellenőrzése: ez a megoldás. A vendéglátósnak nem muszáj pont szesszel keresnie. A fiataloknak sem kötelező éppen piára költeni, amilyük van.
  Óváron és a környéken tudomásom szerint ezen a téren (fiatalkorúak drog-és alkoholfogyasztása) az országos átlagnál rosszabb a helyzet. Szigort, vaskézzel, de egyformán mindenkivel szemben, aki ebből akar élni!”
 • 5. b.26 2008. március 18. 12:55
  „Sajnos igenis a pénz beszél a mai világban! Amig a szórakozóhelyek bevételének 90%-át ezek a fiatalok hozzák, addig ki is szolgálják öket.
  De honnan is szerzik a pénzt italra, cigire, esetleg drogra?”
 • 4. Abrafax 2008. március 18. 12:32
  „Ha a törvényeket a többség betartaná és a többiekkel pedig be lehetne azt tartatni, működne ez a ,,régi" Magyarország is.
  Kiskorúakat valóban tilos alkohollal kiszolgálni - ha a törvénynek érvényt szerzünk, máris kihúztuk a dolog méregfogát. Mert azért fognak ők szeszt szerezni, (mi is szereztünk) de nem annyit.
  Az nem válasz, hogy a pénz beszél.”
 • 3. 1 anya 2008. március 18. 12:20
  „Énke....Na akkor megkérdezném,hogy ilyenkor hol a szülök felelössége?
  13-14-15-16-éves gyerekek csellengenek hajnali 2-3-kor az utcán...........a szülö nem keresi????
  Na és az anyagiak amiket elisznak Borzalom!!!”
 • 2. Énke 2008. március 18. 11:49
  „pancserkám! a pénz beszél!”
 • 1. pan.cser 2008. március 18. 08:18
  „Fiatlkorúak részegen éjszaka az utcán, meg a szórakozóhelyeken. A mai napig tilos a fiatalokat alkohollal kiszolgálni, akkor hogyan is van ez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős évforduló Mecséren

Kettős évforduló Mecséren: Március 15-én Mecséren egyszerre ünnepelték a település első említésének… Tovább olvasom