Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Töretlenül sikeres a Nyugdíjasegyetem

Több mint négyszázhúsz hallgató regisztrált a Kisalföld, a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara és az önkormányzat által megszervezett Nyugdíjasegyetem most indult harmadik szemeszterére. A sok hallgató ezúttal már el sem fért a korábbi helyszínül szolgáló auditóriumban, így a nyitó előadást tegnap a kar aulájában tartották. Itt a test, lélek, szellem harmóniájának megőrzéséről beszélt dr. Papp Lajos szívsebész.

˝Attól ember az ember, hogy a lélek benne lakozik.˝ Dr. Papp Lajos szívsebész
˝Attól ember az ember, hogy a lélek benne lakozik.˝ Dr. Papp Lajos szívsebész

A professzor szerint ma Magyarországon a nagy változások közepette bizonytalanná váltak az emberek. Keresik a helyüket, boldogulásukat és a Teremtőt. Ez az útkeresés pedig sokszor rossz irányba visz. Az előadás során többek között arra a kérdésre keresett választ: hogyan ártunk magunknak, miként tudjuk az életünkből ezeket az ártó tényezőket kizárni, hogyan építhetjük fel testünk egészségét? Hogyan tudjuk megőrizni lelki és szellemi egyensúlyunkat, harmóniánkat és miért van fontos szerepe a természethez való visszatérésnek?

Az előadó kiemelte: amikor a test, lélek, szellem egysége felborul, bekövetkezik a betegség. Egy háromlábú székkel példázta Papp Lajos ezt a kényes egyensúlyt: ha a szék valamelyik lába kitörik, az bizony felborul. Az orvosok többsége csupán a testre koncentrál, ám soha nem lehet csak „mechanikusan" gyógyítani. Hangoztatta: ő szívsebészként soha nem szakadt el ettől a hármas szentségtől.

Több mint négyszázhúsz hallgató regisztrált az idei szemeszterre, aminek nyitó előadását dr. Papp Lajos szívsebész tartotta.
Több mint négyszázhúsz hallgató regisztrált az idei szemeszterre, aminek nyitó előadását dr. Papp Lajos szívsebész tartotta.

Hiszen, mint mondta: attól ember az ember, hogy a lélek benne lakozik. Csak a műtétek végén derül ki, hogy ez a lélek bent maradt-e a testben. Éppen ezért a beszélgetések során betegei lelkét minden esetben felkészítette a nagy műtétekre. Hangsúlyozta: a Teremtő és a beteg akarata nélkül nem lehet gyógyulás. Orvosként egyedül soha senkit nem gyógyított meg, csupán tanácsokat adott és az operációval hozzájárult a gyógyulásukhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami támogatásért pályázik Mosonmagyaróvár

A városüzemeltető kft. felé tartozást, a kórháznak adott kölcsönt, illetve a szakképzési társulásnak fizetett forráskiegészítést szeretné támogatásként megkapni a város az államtól. Tovább olvasom