Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Tóra szerződnek az EuroVegasszal

Tavat, s köré harminc hektáron közel háromszáz vízparti ingatlant alakítana ki a beruházó a bezenyei kaszinóváros területén. A hegyeshalmi önkormányzat emiatt ragaszkodott településrendezési szerződés megkötéséhez: újabb rendezésiterv-módosítás következhet.

Az őrzött munkagépek múlt héten eltűntek a leendő kaszinóváros területéről, s újabb rendezésiterv-módosítás van készülőben. EuroVegas területéből harminc hektárt „kiszakítva" tavat és köré közel háromszáz vízparti ingatlant alakítanának ki a beruházók. Információinkat Szőke László hegyeshalmi polgármester is megerősítette.

A tóból kitermelt kavics sorsáról egyelőre nem tudni, hogy azt az EuroVegas építkezéséhez használják-e.

„Valóban volt ilyen kérés, mi településrendezési szerződést kezdeményeztünk velük, hogy megfelelő hatástanulmányok készüljenek a kérdésben. Számunkra az a fontos, hogy a tó és az ingatlanok összhangban legyenek a község érdekeivel. Nem zárkóztunk el attól, hogy a tó és az üdülőtelkek kialakítása megtörténjen, hisz ez Hegyeshalomtól nem idegen: az itteni egyik bányatónál is hasonló jellegű üdülőterület található" – mondta a polgármester. Szőke László hozzátette: a testület már felhatalmazta, hogy a beruházókkal írja alá a szerződést.

„Ez alapján tudják majd a rendezési terv módosítását kérelmezni: ennek költségeit is ők fizetik majd. A Márialigettel szemközti, Hegyeshalom felé eső területről van szó: az ottani nagy tábla megosztása után »szakíthatják ki« ezt a mintegy harminchektáros területet" – mondta.

A tóból kitermelt kavics sorsáról egyelőre nem tudni, hogy azt az EuroVegas építkezéséhez használják-e. Az biztos, hogy a héten a kaszinóvároshoz köthető víz- és szennyvízberuházáshoz átadták a munkaterületet.

A tervezett kaszinóberuházástól alig néhány kilométerre, Hegyeshalomban 15 hektáros területen épül a Nagyrét Lakópark: ott összesen 135 építési telket kínálnak teljes infrastruktúrával.

Olvasóink írták

 • 18. INVEKTUS 2011. szeptember 09. 20:36
  „:)
  é”
 • 17. permanganat 2011. szeptember 05. 18:53
  „Hát azaz igazság, hogy nem is tudom, mit kéne gondolni :) Szerintem a legjobb taktika: " Várakozni és teázni " :)”
 • 16. anag 2011. szeptember 05. 15:08
  „Emberek! Mióta megy ez a Euro-Vegas huza-vona?! Nem hiszem el, hogy van olyan épp eszü ember, aki elhiszi, hogy ez valaha meg fog épülni. Ne feledje senki, ez Magyarország!

  9. permanganat

  Ezt a hírdetést szerintem már több mint 1 éve láttam. Azóta milyen változás is törent? Megturkálták kicsit a földet?!
  Nem mondom jó gyors ütemben haladnak. Ha ilyen ütemben haladnak akkor vigyázniuk kell, nehogy határidö elött befejezzék. De szerintem már be is fejezték. :-))))”
 • 15. hanak 2011. szeptember 04. 10:59
  „Aki a bűnözés növekedésétől fél nézzen körül pl. Borsodban..nincs kaszinó, mégsem nevezném a legbiztonságosabb környéknek. :( A nyomor termeli a legtöbb bűnt, bár igaz, hogy a szerencsejáték is okozója lehet a kilátástalanná váló helyzetnek. Viszont ahol nincs kaszinó ott is vannak játékgépek, uzsorások, alkoholisták, drogosok stb.

  Ha választanom kéne inkább Vegasba költöznék mint Gyöngyöspatára.

  Ahol nincs elég legális jövedelemforrás, ott a szükségleteik kielégítésére az emberek törvénytelen módon igyekeznek bevételhez jutni, tehát az a becsületes dolgozó is bűnözővé válhat, aki mentes mindenfajta szenvedélybetegségtől.”
 • 14. zöldike 2011. szeptember 03. 23:22
  „11.HT. Az a jobbik eset, ha a sznobok jönnek. És ha a maffiózók?”
 • 13. hanak 2011. szeptember 03. 05:44
  „Megépül az újabb szlovák lakópark, és a pozsonyi "HELYI" járat nem Rajkáig fog közlekedni, hanem Hegyeshalomig. :((

  Ingatlanspekulánsok szerencsejátéka már javában zajlik a térségben........”
 • 12. permanganat 2011. szeptember 03. 01:07
  „10. az valóban igaz :), de legalább valami :)”
 • 11. HT 2011. szeptember 02. 22:18
  „Szlovák sznoboknak lesz akkor nyaralóövezet.”
 • 10. pampapam 2011. szeptember 02. 20:42
  „9.

  Azt néztem én is, csak úgy rémlik régebben több ismertetőt tartalmazott az oldal. Egy fotó meg "Hungary" nem mond semmit... :))”
 • 9. permanganat 2011. szeptember 02. 10:33
  „http://www.euro-vegas.eu/?WT.mc_id=Hungary

  Biztos véletlenül csinálják a bejegyzéseket a hivatalos Hard Rock oldalon...nemrég Amsterdamban jártam Hard Rock Caféban, és ott egy tájékoztató kártyán is szerepelt már Hungary(a Budapesten épülő cafén kívül)...lehet mégis lesz...hogy az jó-e vagy sem, vagy tényleg megépül, azt majd meglátjuk.”
 • 8. zöldike 2011. szeptember 02. 09:56
  „Jó, hogy egyre többen világosodnak meg! Már évek óta állítottam, fölösleges álmodozni meg vitatkozni a kaszinóról, kavicsbánya lesz ott.
  Én személy szerint örülök, hogy így lesz! Azt ugyanis - az örök álmodozókat és a döntéshozókat kivéve- átlag normális ember nem gondolhatta komolyan, hogy sok jólfizető munkahelyet teremtenek, és igényes, fizetőképes külföldi turisták tömkelege árad a környékünkre.
  Örüljünk, hogy nem lepik el a térségünket esetleg drogos vagy alkoholtól szédültek, bűnözők, betörők, akiket óhatlanul idevonzott volna a bármilyen módon történő meggazdagodás reménye!
  Aschamer úrnak gratulálok, megérdemli, hogy meggazdagodjon! De mit érdemelnek azok a döntéshozó illetékesek, akik támogatták a nyilvánvaló ügyeskedést, nyilatkozataikkal félrevezették a helyi gazdaság fellendülésében bízó lakosságot?
  Persze az igazi kérdés az: vajon k az álmodozók vagy a meggazdagodottak távorához tartoznak??”
 • 7. tacepao 2011. szeptember 02. 09:35
  „Bezenyén a polgármester nem fogja engedni a kavicsbányát, mivel teljesen ellene van. Mindig is azt mondta, hogy onnan egy lapát kavicsot nem enged kitermelni.”
 • 6. embertelen 2011. szeptember 02. 08:34
  „Végre lehullik a lepel. Az osztrák "kavics bárónak" kellett a terület az "illegális" kavicsbányához. Szerintem se lesz ott más, csak kavicsbánya!”
 • 5. Japo 2011. szeptember 01. 19:33
  „Asamer úrnak csak a kavics kell az osztrák és szlovák beton üzemeinek. Ezt már régóta tudja mindenki az eredeti látványterveken nem volt más mint egy nagy tó,körülötte néhány pénzes pali hétvégi háza.”
 • 4. csigagirl 2011. szeptember 01. 15:12
  „Leállt minden... semmi sem lesz ebből! Hisz ez Magyarország: sok szép terv, de pénz nincs! Akkor miből álmodoznak az okosok? Ez várható volt, hogy csak a kezdetekig jutnak el :D csak azt sajnálom,hogy fogadni nem lehetett,mert akkor gazdag lennék :D”
 • 3. tacepao 2011. szeptember 01. 13:06
  „Figyeljétek meg! Nem lesz ott kaszinó. kavicsbánya lesz, mint ahogyan azt korábban tervezték.”
 • 2. atenyek 2011. szeptember 01. 12:01
  „A napokban a két érintett településre kirakták, de még fekete lepellel takarták le az útlezárást jelző sárga táblákat, melyek majd az M15 ill. Mosonmagyaróvár irányába terelik a Bezenye-Hegyeshalom közötti forgalmat... és zsákutcaként jelölik majd az építkezés területét.

  Tehát megint illetve újra túrni fognak egy kicsit a Vegas-nál.”
 • 1. hovatovabb 2011. szeptember 01. 10:28
  „:) Most akkkor kavicsbánya vagy aranybánya lesz ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veilandics Eszter hat település körjegyzője

Veilandics Eszter tölti be várhatóan október végétől a körjegyzői állást azon a hat szigetközi… Tovább olvasom