Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

˝Top százas˝ bűnözőt fogtak Mosonmagyaróváron

Országosan a száz legkeresettebb bűnöző egyike volt az a debreceni férfi, akit a hétvégén fogtak el a rendőrök Mosonmagyaróváron.

A top 100-as bűnöző két társával együtt vélhetően éppen betöréshez készülődött.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint az egyik családi házas övezetben az ott lakó három ismeretlen, gyanúsan viselkedő férfire figyelt fel. A bejelentésre a járőrök a helyszínre siettek, ahol igazoltatták a három idegent. Dr. Csokán Csaba alezredes, kapitányságvezető elmondta: az ellenőrzés során kiderült: két debreceni és egy nagykanizsai férfiról van szó. Nem messze tőlük hevert az árokparton egy feszítőszerszám, két pár kesztyű és könnygázspray is. A férfiak azt állították, e holmik nem hozzájuk tartoznak. A rendőrök mindenesetre előállították őket.

A három férfit meghallgatták, hogy tisztázzák, mit is kerestek Mosonmagyaróváron, ám semmiféle elfogadható magyarázatot nem tudtak adni, elbeszéléseik meglehetősen életszerűtlenek voltak. Először azt állították, egy negyedik társuk hozta őket autóval, majd miután kiszálltak a kocsiból, elhajtott. Később azt, hogy egyikük lányát jöttek el meglátogatni, ám a rokon címére, nevére nem emlékeztek. A harmadik verzió szerint pedig egyszerűen csak kirándulni jöttek a városba.

A rendőrök alaposan utána szerettek volna járni a három idegen kilétének, ezért debreceni kollégáikat kérték meg, hogy ellenőrizzék az egyikük személyigazolványában szereplő lakcímet. A rendőrök nagy meglepetésére a debreceni lakásban az a férfi nyitott ajtót, akit okmányai szerint Mosonmagyaróváron elfogtak. Miután a nyomozók szembesítették ezzel, a férfi megtört és vallomást tett. Elmondta, hogy a személyigazolványt korábban Debrecenben vásárolta, éppen azért, mert tisztában volt azzal, hogy több hatóság is keresi. A debreceni illetőségű Sz. A. az országos top 100-as körözési lista 46. helyén szerepelt.

Összesen hat elfogatóparancs volt érvényben ellene, többek között testi sértések, garázdaság és egyéb bűncselekmények miatt, valamint amiért nem kezdte meg jogerős börtönbüntetésének letöltését. Egyébként a másik két férfi is többszörösen büntetett előéletű, ám ellenük nincs érvényben elfogatóparancs és bűncselekmény elkövetése sem volt bizonyítható, így őket meghallgatásukat követően elengedték.


Célpont a város

Egyre több utazó bűnöző célpontja Mosonmagyaróvár és környéke. Az elmúlt hétvégén több olyan Komárom-Esztergom, illetve Veszprém megyei személyt is igazoltattak a járőrök, akik nem tudtak elfogadható magyarázatot adni itt-tartózkodásukra.

Olvasóink írták

 • 8. Alex64 2010. március 28. 13:02
  „Talán ha tetten érték volna akkor a többiek nem a következő ügyön (betörésen) gondolkodnának szabadon”
 • 7. Thomaso 2010. március 23. 23:13
  „Vaktyúk is talál szeget ...”
 • 6. arrabonem 2010. március 23. 21:42
  „A cím alapján azt hittem végre valamelyik politikusunk...
  Nem baj, kivárom.”
 • 5. reggin 2010. március 23. 20:59
  „Sünjeink oda tették magukat gratula”
 • 4. civac 2010. március 23. 20:26
  „főleg azért nem hasonlított, mert már börtönbe is kellett volna ülnie, tehát lehetett róla néhány kép az adatbázisban...”
 • 3. Imcsi 2010. március 23. 10:35
  „Az elfogott férfi arca nem is hasonlított a TOP 100-on körözött képre?”
 • 2. www0325 2010. március 23. 10:33
  „Mosonmagyaróváron egyre több a betörés! Milyen konkrét intézkedések lesznek, v. vannak? Erről kellene cikkezni! Az emberek félnek!
  Vagy arról is lehetne, hogy megtalálták-e a trélert, ami balesetet okozott, vagy elkapták-e azokat a bűnözőket, akik a nap utcában megvertek egy idős nénit?”
 • 1. zopika02 2010. március 23. 09:29
  „TOP bűnözőt fogtak hurrá. Lehet bezsebelni a jutalmakat. Az hogy több betörés is volt a múlt hétvégén az nem számít, arról a cikk sem ír. De még 72 órára sem tartották vissza az utazó bűnözőket az azért furcsa. Köszönjük Csokán Úr. Gratulálunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máriakálnok: ismét útlezárás

Ismét félpályás útlezárást terveznek Máriakálnokon szerdán délután 2 és 5 óra között az 1406-os úton… Tovább olvasom