Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Tollaslabda gyerekeknek

Az Óvártoll Tollaslabda Egyesület tollaslabdázási lehetőséget ajánl gyermekek részére, 10 éves kortól.

Az egyesület vezetői több szempontból is fontosnak tartják az „Óvártoll" a fiatalok bevonását a játékba. Az egyesület számára fontos az utánpótlás nevelés, mivel a jelenlegi magas – harminc év fölötti – átlag életkorú csapatunk, nehezen tudja felvenni a versenyt a többi egyesület tizenévesei ellen az országos megmérettetéseken. Kitartó, több éves edzőmunka után, kialakulhat egy fiatalokból álló ütöképes csapat.

Évente remek lehetőség az általános és középiskolások részére az országos diákolimpián való indulás, 2005-ben a pápai döntőn már öt mosonmagyaróvári diák résztvett, a sikeres megyei selejtezőből továbbjutva.

Harmadsorban lehetőséget kínálunk a városi és környékbeli fiatalok számára, szabadidejük aktív mozgással, sporttal való eltöltésére. A játékkal tarkított edzések mellett helyi versenyeket is szervezünk, ahol a gyerekek, tudásszintjüknek megfelelően, különböző kategóriákban mérhetik össze tudásukat.

A kezdő és haladó foglalkozásokon résztvevő gyerekek, jó kezekbe kerülnek, olyan oktatók segítik fejlődésüket, akik már régóta űzik a tollaslabda sportágat. A tanfolyam szakmai vezetője Pozsik Éva, aki magyar bajnoki címmel is büszkélkedhet, Budapestről jár le hozzánk. Remek, játékos gyakorlatainak köszönhető, hogy a gyerekek szívesen, minden kényszer nélkül végrehajtják a rájuk szabott, játéktudásuknak megfelelő feladatokat.
Ludván Lilla erősíti még a szakmai vonalat, aki az elmúlt években tollaslabda edzői szakképesítést szerzett. Neki ez évben nagy szerepe volt a már említett diákolimpiára való felkészítésében, az egyesület vezetőségében betöltött tisztsége mellett ő a haladókat, a versenyzőket tudja tovább tréningezni.
A két szakember munkáját Tóth Géza az „Óvártoll" elnöke segíti, társaihoz hasonlóan aktívan részt vesz az országos versenyeken. Az itt szerzett tapasztalatok átadása mellett, az ő feladata a helyi versenyek megszervezése és lebonyolítása. A legjobb referenciája a hetedik évében járó II. Csavar-kupa, melynek küzdelmeiről a helyi médiákban olvashatnak, hallhatnak az érdeklődők.

A kezdő és haladó tanfolyam 2005. november 5-én indul az Óvár Építők Sportcsarnokában (Mosonmagyaróvár Határőr út 14.), 13-15 óráig. Természetesen  lehetőség van később is bekapcsolódni az igény szerinti egy ill. két órás foglalkozásokba. Folyamatosan várjuk a tollaslabda sportág iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitolják a városközpontot

A történelmi városközpont felújítása után most a folyóparti szakasz fejlesztésébe kezdtek a szlovák fővárosban. A városvezetés az eddig elhanyagoltabb Duna melletti részek vonzóvá tételéhez keresett és talált befektetőt. Hajókon már eddig is sok turista érkezett a városba, ám ezt az ágat továbbfejlesztenék. Most bemutatjuk, mely nyugati cégek s mibe fektettek Pozsonyban. Tovább olvasom