Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Több vonatot akarnak a rajkaiak

Dr. Nagy István országgyűlési képviselő közbenjárását kéri a kistérség a rajkai vonatközlekedés ügyében.

A MÁV-Start internetes menetrendje szerint Rajkáról napi három közvetlen járattal juthatunk el Mosonmagyaróvárra, valamennyi személyvonat. Pedig a határ melletti településen több nemzetközi vonat is áthalad, több percet tartózkodik, felülni rájuk viszont nem lehet. A legutóbbi kistérségi ülésen Bazsó Lajos, Rajka polgármestere szólalt fel a témában. Dr. Nagy István országgyűlési képviselő segítségét kérik abban a levélben, melyet Szabó Miklós, a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás elnöke és Bazsó Lajos írtak alá. Ebben megfogalmazták: azt kérik, hogy támogassa a környező települések lakosságától érkezett igényt a személyszállítás megfelelő helyreállításáért. Ez ügyben az illetékeseknél járjon el.

Szalai Ferenc állomásfőnök a következő indokokat sorolja: ˝A pálya és a műszaki berendezések színvonala európai szintű, így fejlesztést nem igényel. A szerelvények 100 kilométer per órás sebességű, villamosított pályán haladnak, mely a vasúti szempontból fővonalnak minősül. Az általunk javasolt többletvonat kapacitásemeléssel nem jár, hiszen a szerelvény és a személyzet is Hegyeshalom állomáson tartózkodik. Rajka állomásán jelenleg is közlekedik nemzetközi gyorsvonat, mely itt 14 percet tartózkodik, azonban a megrendelő számunkra ismeretlen okból a fel-, illetve a leszállás lehetőségét nem rendelte meg a MÁV-Starttól.˝

A levélben egyébként a menetrendre is javaslatot tesznek. A már említett három járat mellett Rajkáról 4 óra 20 perckor, 6 óra 2 perckor, 8 óra 20 perckor, 12 óra 20 perckor indulhatnának még járatok, a településre pedig hasonlóan a három meglévő mellé, négy újabb járatot említenek.

Dr. Nagy István országgyűlési képviselő érdeklődésünkre elmondta: – Ez a kérés már korábban is megfogalmazódott Rajkán, Bezenyén és Hegyeshalomban lakossági fórumokon. Értetlenül állunk a helyzet előtt. Ez a levél megerősített abban, hogy választ kérjek, várjak az illetékesektől. A kérést Fónagy János államtitkárhoz továbbítottam. Reménykedem a mielőbbi kedvező válaszban.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. dpista 2010. július 10. 22:25
  „27. pancser!

  "Így van ahogy mondtam, 13 km nem távolság, viszont a vonattal még a kalauz bérét sem lehet kitermelni, nemhogy a többit."
  Mert hogy most Hegyeshalomban áll egy órát a jegyvizsgáló és a mozdonyvezető akkor ne pörög az óra? Télen fűt a talent/flirt motorvonat nyáron megy a klíma. Áramot nem fogyaszt? Hogy most nem megy azon a 13 Km-n vonat, az állam pénztől esett el, mivel PHD-ből sincs bevétel.”
 • 29. pancser 2010. július 10. 15:27
  „A gondok nem nálam vannak hanem annál a cirka 10 embernél aki vonatot követel. Egy huncut vasat sem kértem a köz pénzéból soha, nyugodtan mondhatom amit mondtam. Viszont a legnagyobb, legigazibb közös magyar ünnep költségeit nem keverném az önző követelésekkel, a rajkai vonat ügye legfeljebb helyi ügy, de semmiképpen nem közös magyar ügy.”
 • 28. Umig 2010. július 10. 06:04
  „Te mit adsz a hazának?:D Követelni könnyű!!!:DKi nem állhatom a követlődzőket!Szerintem se legyen!A kalauzok béréből pedig vegyenek plusz 1 rakétát a tűzijátékra,had örüljön a sok szerencsétlen!
  Úgy látom tényleg komoly gondok vannak egyes szinteken........”
 • 27. pancser 2010. július 09. 19:51
  „Így van ahogy mondtam, 13 km nem távolság, viszont a vonattal még a kalauz bérét sem lehet kitermelni, nemhogy a többit. Szervezzenek buszt, az kényelmesebb is, végig megy a főutcán, közelebb lehet fölszállni mint a vonatra. Kennedy mondta: Nem az a kérdés mit ad neked a haza, hanem te mit adsz a hazának. Követelni könnyű, legyen ez, legyen az. Egyszer végre el kell jutni oda hogy azt mondja egy bátor ember ez nem megy, mert közpénz kell hozzá, találjatok más megoldást. Ki nem állhatom a követelődzőket!”
 • 26. pampapam 2010. július 09. 18:59
  „24.

  Ez nem válasz. Persze.. Menjünk vissza a barlangokba... Mi vagy te? Gépromboló?
  13 km nem távolság... Vonattal sem... Egyszerűbb az államot fejni... Akkor most mindegy hová megy az adód?!”
 • 25. VJR 2010. július 09. 16:14
  „Ha azt írták volna,hogy hajóutat szeretnénk Rajka és Hegyeshalom között,akkor megérteném a sok ellenzőt!De fogjátok már fel a csöpp kis agyatokkal,hogy a meglévő kiépített pályán,a meglévő járatokra szeretnénk felszállni,nem pedig külön megrendelt vonatokra!!!!Nem kerül többe!!!!
  Az ősi lovaskocsis módszert emlegetőktől meg azt kérdem,tán az őskorban vagyunk?Mindenki oldja meg egyénileg?!Akkor mi a búbánatnak van a tömegközlekedés??Számoljuk fel mindenhol,nem?
  Persze,minden megoldható!A hülyeség is egyszerűen gyógyítható!Bumm a fejbe! :D”
 • 24. pancser 2010. július 08. 21:44
  „21-hez! Melyik busszal utazzak? Hát fogadjatok fel egy vállalkozót ha találtok ilyet, egyszerűbb az államot fejni. 13 km nem távolság, sem Óvárra sem Hegyesbe. Valamikor lovaskocsi vitte az utasokat az állomásra, ma már ne nevettessük ki magunkat, szervezze meg mindenki magának. Mindent meg lehet oldani!”
 • 23. dpista 2010. július 08. 21:19
  „Mankapunka! Milyen tömegközlekedési útvonalat újíttatnál fel? Például?”
 • 22. dpista 2010. július 08. 21:16
  „pancser! Győrbe átszállással tudnak már csak utazni az emberek, kivéve naponta háromszor vonattal és egyszer busszal . Mosonmagyaróváron 20 perc és 1 órás várakozás után tudnak tovább utazni busszal. Idáig ezt közvetlenül két óránként megtudták enélkül tenni gyorsabban vonattal.”
 • 21. pampapam 2010. július 08. 15:33
  „20.
  Melyik busszal utazzak Rajkára Hegyeshalomból? /Móvár kihagyása nélkül..../
  Szigetköz ostoba példa. Itt egy kiépített vasútvonalról beszélünk.”
 • 20. pancser 2010. július 08. 14:49
  „Rajka és Bezenye olyan jó helyen fekvő faluk, hogy mind a tíz ujját megnyalná néhány másik akinek még fele ilyen jó helye sincsen. A megoldás az autóbusz a munkába menőknek. Nehogy már itt néhányan nagyvárost játszanak Hegyesben meg Rajkán , amelyet A HÉV járatok kötnek össze. A falusi búcsúba menni legjobb a bicikli. Aki vonatosdit akar játszani fizesse meg. Ismétlem még egyetlen szigetközi falu sem követelt vasutat. Úgy látszik nem jártak eleget otthon egyesek, őshazájukban, na ott nézzenek körül.”
 • 19. Muaddib 2010. július 08. 11:40
  „Egyébként régen rendszeresen jártak vonaton Rajka felé és volt utas.
  Az hogy ezzel spórolnak az csak szöveg.
  Kiket szívattak, elsősorban aki bejár dolgozni és vonattal tette.
  Rajkai helyi cégeknek nem előny, ha bemegy a melós a városba vagy a másik faluba dolgozni.
  Ha kevés a munkavállaló, akkor nem tudnak a cégek úgy diktálni, ahogy szeretnék pld minimális fizetés.
  Ha ott ragadnak, mert mindenki nem tudja megoldani, hogy kocsival járjon és az egyes helyi munkáltatónak jó.”
 • 18. Mankapunka 2010. július 08. 11:29
  „dpista

  Már megint átestél a ló túloldalára. Sérelmeidről nem mi tehetünk,ennyire dühösnek nem itt kell lenni,hanem indítványozni az illetékeseknek demonstrációval.

  Én már 10 éve mondom,hogy nem kellene tüzijáték 20-án Győrben sem,hanem helyette inkább valamelyik tömegközlekedési útvonalat nyáron felújíthatnák belőle akkor Augusztusban,és azt élvezhetnénk nap,mint nap.”
 • 17. dpista 2010. július 08. 09:37
  „pancser és Mankapunka! Marhán sokat spórolnak vele, hogy most nem megy fel Rajkára a Talent vagy a Flirt motorvonat! Az ugyanúgy ott áll most Hegyeshalmon. Ugyanúgy pörög a számla, folyamatosan pörög az mv és a vjv órája, ugyanúgy fizetitek bele a közös kasszába. Azt hiszitek, ha arra 13 Km-re nem megy be olyan sokat megspórolnak? Megnyugodhattok az a pár százezer forint úgy sem a paneletek felújítására jut, amiben laktok és nem vesznek ebből kórházakba lélegeztetőgépeket. :-) Legfeljebb a tűzijáték 0,001%-át kiadja amit annyira vártok mert nektek kenyér kell és cirkusz. Kenyér az nincsen de a cirkuszt ti magatok, magatoknak itt a Kisalföldön megszervezitek minden nap.”
 • 16. Umig 2010. július 08. 05:11
  „még jó manka azért mennek......
  Pancser.......adhatok egy puszit???:D”
 • 15. Mankapunka 2010. július 08. 00:21
  „Addig jó a panel,míg nem költözik valami falusi be,mert azt hiszi,hogy ő a király,és minden úgy legyen ahogy ő szeretné.”
 • 14. invektus 2010. július 07. 22:51
  „pancser MÉG MINDIG NEM AKATRSZ TALIZNI
  ?”
 • 13. VJR 2010. július 07. 22:05
  „pancser!Egyedül vagy ilyen egyszerű,vagy segítenek?!
  Elolvastad egyáltalán a cikket??! Nem arról van szó,hogy több vonatot akarnak,hanem arról,hogy ami ott amúgyis megáll,fel lehessen rá szállni,hogy ki lehessen használni a lehetőséget!Az az ostobaság,ha nincs kihasználva a pálya,meg az,ha sík vidékre alagutat fúrnak!Ez utóbbi kerül neked sok adódba,nem az,ha a meglévő infrastruktúrát megfelelően kihasználják!! Ha ez nem megy a buksidba,nagyon sajnállak! :D”
 • 12. pancser 2010. július 07. 21:55
  „Sztem, Rajka és Hegyes között ostobaság a vonat, Ismerem jól azt a környéket néhány nagyhangú aki soha nem utazik vonaton, követelődzik. Tessék megoldani másként a kérdést, máshol sincsen vonat, például az egész Szigetközben nincsen még se nyávarog senki, hogy vonatot akarunk. Mindent közpénzből, mindent gátlás nélkül, mert kell és kész. Azt mondom erre én, egy büdös vasat sem az adómból erre, fizessenek ha
  uttörővasutasdit akarnak játszani néhányan.”
 • 11. morfi 2010. július 07. 18:38
  „A rajkaiak csupán azt szeretnék visszakapni,amit az "MSZP" elvett tőlük.Pontosabban,a két óránkénti vonatindulást.Ugyan-is ha Hegyeshalomba kell az óránkénti érkezés,ill,indulás,akkor Rajkán lehet kétóránként.”
30 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszre készül el az új óvoda Lébényben

Ősztől új, korszerű épületbe költözhetnek a lébényi óvodások. Míg mintegy kétszáztízmillió forintból… Tovább olvasom