Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Több tízezer utast érint a buszközlekedés változása

Mosonmagyaróvár - Már elkészültek, s kaphatók a halászi híd jövő heti lezárása után érvényes Volán- menetrendek. Rémai Péter szerint szinte minden szigetközi települést, s több tízezer utast érint a változás.
Kétszázötven forintért már kaphatók azok a kiadványok, amelyek a jövő hétfőtől érvényes új Volán-menetrendeket tartalmazzák.

Kattins a nagyobb képért!
Kattins a nagyobb képért!


A halászi Mosoni-Duna híd lezárása után a forgalom nyolcvan százalékát Máriakálnok felé terelik. „Éppen ezért nem lesznek külön máriakálnoki járatok" - mondta Rémai Péter. „A Halászira bemenő buszok többsége a templomnál fordul meg, néhány reggeli és délutáni járatot azonban „kihúzunk" egészen a darálóig. A vidékről Mosonmagyaróvárra érkező buszok többsége nem érinti a városházát (így itt át kell szállniuk például a Majorokba tartóknak), hisz a kórháznál a buszpályaudvar felé tartanak majd. Néhány kivétel persze lesz: reggel fél nyolc körül a Kossuth-gimnázium felé mennek majd a buszok, s ott délután is felveszik majd a diákokat. Átlagosan egy úton tizenhárom perccel több lesz majd a menetidőnk. A munkásjáratok egy része a mezőgépgyárat s a vasútállomást is érintik. Dunaszigetről a legtöbb busz Dunakiliti felé közlekedik. Mosonmagyaróváron az Aranyosszigeti utca után a buszok a Magtár, a többi gépjármű a Petőfi utca felé közlekedhet" – mondta. A díjszabás – a jegyek és a bérletek ára – nem változik.

Kattins a nagyobb képért!
Kattins a nagyobb képért!





„Azt reméljük, hogy – a híd ideiglenes forgalombahelyezése esetén - már decemberben visszaállhatunk az eredeti menetrendre. Azt kérem, hogy az utasok legyenek türelmesek, s figyelják a buszok jelzéseit, melyik járat megy be Halászira. Aki a Szigetközből érkezik, s Mosonszolnokon vagy Jánossomorján dolgozik, az a városban bárhol átszállhat a számára megfelelő buszra. Az ipartelepi gyárakban dolgozók ezt a buszpályaudvaron tehetik meg. A sofőreinket ezen a héten készítjük fel a változásokra, az utasok tőlük is kérhetnek majd tájékoztatást" - mondta Rémai Péter.

Kattins a nagyobb képért!
Kattins a nagyobb képért!


Információink szerint az előírások szerint kátyúzásra meleg aszfaltot csak március 15. után használhatnak a szakemberek. A máriakálnoki utat azonban tizenhatodika előtt „befoltozzák" - hideg aszfalttal. Kérdés, hogy ez meddig bírja majd a megnövekedett terhelést.

Kattins a nagyobb képért!
Kattins a nagyobb képért!


Ráadásul csak állagmegóvó felújítást végezhetnek: ugyanolyannak kell lennie a végén az aszfaltnak, mint az elterelés előtt.

Kattins a nagyobb képért!
Kattins a nagyobb képért!


A kerékpárút építése el sem kezdődött, konkrétumokat még mindig nem tudni az ügyben. Az első hónapban a kálnoki hídon forgalomterelő őrök irányítják reggel és délután az autósokat.

Kattins a nagyobb képért!
Kattins a nagyobb képért!



Azt nem tudni, hogy a szakemberek számoltak-e azzal, hogy a mosoni sírkertben temetés idején is hatalmas a forgalom.

Kattins a nagyobb képért!
Kattins a nagyobb képért!

 

Kattins a nagyobb képért!
Kattins a nagyobb képért!

Kattins a nagyobb képért!
Kattins a nagyobb képért!

Kattins a nagyobb képért!
Kattins a nagyobb képért!
 

Olvasóink írták

 • 12. zseliakiraly 2009. március 16. 10:21
  „Amivel én nem értek egyet, az (a 4. hozzászólásból idézve): "A Győr-Móvár között közlekedő buszoknak semmi keresnivalójuk egy ideiglenes zsáktelepülésen."
  Miért?
  Talán Halászi nincs benne a menetrendben? És miért kell mindig támadni a halásziakat? Az ő hibájuk, hogy építik a hidat? Nem csak Mosonmagyaróvárra kell bejutniuk, hanem esetleg a másik irányba, talán pont Ásványráróra. De ne tudjanak, mert Ön szerint a busz ne menjen be Halászira. Ez nevetséges!
  A korábban 7:46-ra beérő busz ("diákjárat"??) pedig eleve nem volt ideális a gyermekének, mivel tudomásom szerint az iskolák többségébe háromnegyed nyolc előtt meg kell jelenni... szóval eddig a gyerek mindig késett... Az előtte jövő buszra (mire Önöknél negyed 7-kor kell indulni) pedig fel lehet kelni időben, én 12 évig csináltam és semmi bajom nem lett tőle. :D
  És fel tudok ülni kerékpárra is, és igen, el tudok tekerni 25-30 km-re is, ha oda kell mennem. De nem úgy, ahogy ön mondja, hogy CSAK kerékpárral közlekedjek, mindegy, milyen időben, mert "zsáktelepülés" lett a falu és oda a buszok ne járjanak, mert a gyermekének fél órával előbb fel kell kelni. Amit ön csinál, az önzés, a kulcsszó pedig nem ez, hanem a
  TOLERANCIA.”
 • 11. kika15 2009. március 14. 18:17
  „Kedves OláhMarianna!
  Nem tudom mit szólna hozzá ha ez a falu a híd megépítése után is "zsákfalu" maradna és a hidat csak a Halásziak használhatnák!
  A Busz közlekedésről pedig csak annyit hogy Ön sem nem várhatja el egy pl.: Székesfehérváron tanuló diáktól hogy a 4 órás utazás után még, egy 20 kg-os bőrönddel és hátizsákkal a hátán 3 km-t gyalogoljon, mert ha ezt Önnek kéne megtenni, akkor ugyanúgy fel lenne háborodva!
  A másik meg az hogy hiába vitatkozunk, ezen változtatni úgysem tudunk!!!!”
 • 10. OláhMarianna 2009. március 13. 20:25
  „Kedves anyuckó!
  Legyen kedves nézze meg az új menetrendet, mekkora álldozatot hoznak Halászi lakói az eddigi 42 járat helyett
  "csupán" 36 maradt. 20km- rel távolabbról már csak 13 abból 4 átszálló és mind bemegy Halászira, amivel ellehetetlenítik az összes fontosabb járatunkat. Hol itt az arányos áldozat???
  Ui.: Ki fog azzal a busszal menni, ami 8:00-ra van Óváron?”
 • 9. anyuckó 2009. március 12. 11:25
  „Kedves Oláh Marianna!
  Arra nem gondol, hogy Halásziból sokan járnak autóbusszal Győrbe dolgozni és iskolába? Nekik is el kell jutni valahogy a munkahelyükre vagy iskolájukba, sőt haza is kell érniük! Zárójelben megjegyzem, hogy a buszokon nem csak gyerekek és fiatalok utaznak, hanem idősebbek is akik esetleg nem tudnak 3-4 km-t gyalogolni vagy kerékpározni. Mindannyiunk számára kellemetlenséggel jár ez az időszak, de egy kis toleranciával azt hiszem megoldható! Ha elkészül az új híd valószínüleg Ön és a családja is használni fogja és akkor ugye nem lesz baj, hogy az "ideiglenes zsákfaluba" bejön majd a busz! Higgye el a Halásziaknak is ugyan úgy kellemetlenségekkel jár ez az időszak, de azt hiszem hogy az egész Szigetköz érdeke az új híd megépülése nem csak a Halásziaké! Kérem gondolkodjon így és mindjárt elviselhetőbbé válik ez az időszak!”
 • 8. OláhMarianna 2009. március 12. 07:16
  „Kedves Zseliakirály!
  Ajánlhatnám Önhöz hasonlóan Dunaszegről Halászira a biciklit, mert semmivel sem rövidebb az út Ásványráróról Móvárra. És gondolom átszállásra is lenne lehetőség. Egyébként nem olvasta el rendesen az írásomat. 6-kor kel a gyerek és 7-kor indul a buszra. De most negyed 7-kor kellene elindulni és bicajozni akar végszükségletben. De érdekes a hozzáállása, a Halásziak belehalnak max. 1-2 km gyaloglásba, vagy 5-6 km bicajozásba, de mi a 25 km-t oldjuk meg, nekünk biztos nem lesz elő, mert protekciónk van odafenn. De ha Mecsériekkel beszélne pár szót megtudhatná, hogy ők rendszeresen gyalog mennek be a falujukba inkább, minthogy várjanak olyan buszra, ami beviszi. Ásványiak is vannak, akik gyalogolnak annyit,mint most a Halásziaknak kellene az elágazótól, mert nem megy mindegyik busz be a faluba, csak a szélét érinti. Egyébként a majroki busz vonalát meghosszabbíthatnák a hídig, és csak át kellene sétálni annak, aki a falu arra eső oldalán lakik. Egy városi busz menetrendjében nem okozna akkora felfordulást.”
 • 7. zseliakiraly 2009. március 11. 14:51
  „Kedves OláhMarianna! Arra az apróságra még nem gondolt, hogy ha a Győr - Móvár között járó buszok nem mennek be a "zsáktelepülésre", akkor hogyan utazzanak, akik HalásziRA akarnak utazni mondjuk Dunaszegről? Nem csak azt kéne nézni, hogy a halásziak hogyan menjenek Óvárra (lesz rá lehetőségük valóban), de a Halászira utazó, ott dolgozó emberek meg sétáljanak be a kálnoki elágazástól a faluba, mert "zsáktelepülés?" Bejártam Óvárra, amikor a régi híd leszakadt, akkor is 10 percel tovább tartott az út, akkor még át is kellett szállni városi buszra a vasútállomáson (ha nem késtük le, mert az nem várt) és érdekes módon nem késtem el az iskolából. Bicikliút meg nem csak Halászi és Óvár között van, ha 6-kor elindul a "nagy gyerek", 25 kilométerről be lehet érni 7.42-re. A halásziak csak biciklizzenek, ha esik ha fúj?
  A legszebb meg a Volán. Magukra vállalták a többletköltséget, hogy ne terheljék ezzel is az utasokat, de muszáj szidni, mert a tisztelt utas nem képes megérteni, hogy egy ilyen mérvű építkezés ezzel jár. Szidjuk őket még jobban, mert Darnózselin meg útépítés folyik, tehát a buszok még többet fognak késni. Hagyják ki a szigetközi buszok Darnózselit is! Kerüljenek Lipót felé! Nem?”
 • 6. RickCartman 2009. március 11. 14:32
  „Tényleg kevés az érdemi hozzászólás, remélem azért, mert rá tetszettek jönni, hogy bármelyik megoldás sértheti bárki érdekét, hacsak időre, házhoz nem megy mindenkihez a busz, mint egy taxi, az talán jó lenne, ugye?Ez egy ideiglenes helyzet, amúgy sem találtak ki még soha sehol olyan menetrendet, ami mindenkinek jó lett volna.Az már más kérdés, hogy a Volán, mint monopolcég, a mi adókból alaposan segitve magasról tesz az utasok bármilyen véleményére, pazarló, szervezetlen, osoba hozzá nem értők csődtömege.
  A hozzászóló anyukának pedig annyit, ne tessék félni, sokan felnőttek-felnőttünk már úgy, hogy félórával kevesebbet aludtunk reggelente, gondolom gyermekeinek felnőtt korukban sem lesz elvárásuk, hogy a munkakezdést, a közlekedést, és a Nap, valamint a Hold járását is igényükhöz igazitsák.Melyhez sok boldogságot kivánok.”
 • 5. ha1ad 2009. március 11. 10:56
  „Azért a kevés hozzászólás , mert a helyzeten nem változtatna. Volt szerencsém részt venni egy megbeszélésen a Volán vezetőkkel. Az alapállásuk az volt , hogy ez van és kész .Addig amíg a hozzáállásuk az , hogy a kedves utazó örüljön ,hogy utazhat és ha nem tetszik valami akkor válasszon más utazási módot , akkor azt hiszem nem sok értelme van bármilyen észrevételnek.
  Sajnos ők még nem jutottak el odáig , hogy ez egy szolgáltatás ,amiért mi fizetünk és ezért figyelembe kellene venni a véleményünket. Nem tudok róla , hogy lett volna akármilyen véleménykérés a részükről azoktól akik ezeken a járatokon utaznak. A sofőrjeik véleménye pedig .............”
 • 4. OláhMarianna 2009. március 10. 17:34
  „Ahogy elnézem a Volán illetékese rosszul lehetett, amikor kitalálta, hogy az összes buszt be kell vinni Halászira. A Győr-Móvár között közlekedő buszoknak semmi keresnivalójuk egy ideiglenes zsáktelepülésen. Szerintem a halásziak is tudnak biciklizni (de már ők sírnak, hogy negyed órát veszítenek), viszont a távolabb lakók induljanak majd egy órával előbb miattuk. A szigetközi diákbuszt, amivel a Kossuthosok és a Bolyaisok mennek szépen elintézték. 8 órára ér be 7óra 42 helyett. Kifejezetten örülök, hogy a 6 óra helyett negyed 6-kor már kelteni kell a nagyobb gyereket, hogy 8-ra beérjen a 25 km-re lévő buszmegálló melletti iskolába, aztán meg lehet sutyorogni, hogy a kicsik fel ne ébredjenek a készülődésre, mert nekik lenne több mint egy óra alvásuk. S a fél kettes délutáni busszal sem lehet a Kossuthból elmenni( a Bolyaiból is futhatnak), mert előbb indul 9 perccel, hogy így is elérje Darnózselin a csatlakozást (mondjuk az is indulhatna pár perccel később). Azért nem kellene egy falu lakóinak alárendelni az összes többit.”
 • 3. jockey 2009. március 10. 10:16
  „A több tízezer érintetthez képest eléggé csekély a hozászólók száma. Főleg, ha a hozzászólások tárgyát is figyelembe vesszük.”
 • 2. raffy 2009. március 09. 20:42
  „remélem előkerül a kutyus.”
 • 1. Kiskutya 2009. március 09. 18:35
  „ELTŰNT Mosonmagyaróváron, 03. 04-én Magyar utca környékéről egy ezüst színű, 2 éves Yorkshire Terrier kiskutya.
  Rajta volt egy fém nyakörv, egy sárga bolha nyakörv, és egy kék kabát is, ami belül piros.
  Ha valaki látta, vagy esetleg megtalálta kérjük hívja a : 0630-948-89-98 telefonszámot, vagy írjon az eltuntkutya@gmail.com e-mail címre.
  A megtalálónak MAGAS pénzjutalom jár!!!
  Előre is köszönet.

  Elnézést, hogy ide írtuk, de nagyon fontos lenne, ha előkerülne... :(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérvárosok: nyolcból kettőt töröltek

Mosonmagyaróvár - Határozatban szüntette meg testvérvárosi kapcsolatát Aresével és Hadstennel… Tovább olvasom