Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Több százan a vízi fesztiválon

Tizenkét nyolcfős csapat, több száz érdeklődő és vízi viadalok: ez jellemezte a Szigetközi Vízi Fesztivált.
Ötödik alkalommal rendezték meg a hétvégén Dunakilitin a Szigetközi Vízi Fesztivált. Három napon keresztül a Vadvíz Kempingben a szórakozásé és a vetélkedésé volt a főszerep. Nyolctagú csapatok földön, vízen, levegőben küzdöttek „a világ országainak egysége" jegyében.

Ha egyszer buli van...

Az időjárás azonban nem fogadta kegyeibe a szervezőket: szinte egész hétvégén megállás nélkül esett az eső, s a levegő is lehűlt. Így meglepődve tapasztaltuk, hogy bár a parton kabátban ácsorgott a szépszámú közönség, a szombaton kora délutánra meghirdetett röpnap időben – s egy tucat nevezővel – elkezdődött. „Miért ne lenne, hisz itt ma buli van" – mondták a szervezők.

Alkalmatlan eszközökkel

A „Francia partok üzenete" című röpnap nagyszerű hangulatot adott a délutánnak: repülésre alkalmatlan tárgyakkal landoltak a nevezők a vízben. A legtöbb ötlet babakocsikerekekre épült: volt, aki szárnyakkal, más szalmabálával ugrott a vízbe. Egy csapat sárkányként, lángot fújva dobbantott a kifutón, de akadt, aki egy minirepülőgépet maga előtt tartva landolt a folyóban.

Marokkói és orosz számok

A versenyzők testi épségét természetesen motorcsónakosok és búvárok biztosították. A megmérettetés aztán újabb vízi játékokkal folytatódott: a benevezett nyolcfős csapatok – köztük „Degeneráltak", „Kis hülyék" művésznévvel – esőben is „állták a sarat". A marokkói kecskelopó viadalon a szállító járműből kellett egy kecskét a kenuba tenni, elfuvarozni, majd visszavinni a kocsira. Az orosz ruletten befőttesüvegre céloztak, de holland frizbikapkodás, spanyol kalózhajó-süllyesztés is szerepelt a versenyszámok között. A fesztivál utolsó napján – levezetésként –, vasárnap délelőtt vízi „körtúrán" vehettek részt az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindegy ki fizet

Törvényjavaslatot nyújtottak be az 1947–ben Csehszlovákiából kitelepített magyarok… Tovább olvasom