Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Több rendőrrel erősebb közbiztonság

Több autós zaklatásnak veszi a közúti elle- nőrzéseket. A rendőrség szerint azonban szükség van erre.

Az elmúlt időszakban egyre több a rendőr Mosonmagyaróvár utcáin, s a járőrözés mellett számos helyen igazoltatják az autósokat. Timár Gábor őrnagy, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője szerint az intenzív rendőri jelenlétnek köszönhetően sokat javult a város és környéke közbiztonsági helyzete, ám a lakóknak is tenniük kell azért, hogy ez így maradjon.

Fiatalok érkeztek a testülethez

„Az igazoltatás a törvény alapján nemcsak lehetőség, hanem kötelezettség is. Így tudjuk kiszűrni a forgalomból például a lakásbetörőket, a gépkocsifeltörőket és a besurranó tolvajokat is. Természetesen fennakadnak a szűrőn közlekedési szabályszegők is, ők abban a pillanatban nem pozitívumként élik meg az aktív rendőri jelenlétet."
Timár Gábor őrnagy
– Tavaly nyáron nyolc rendőr-szakközépiskolát végzett járőr állt szolgálatba, s azóta is több fiatal egyenruhás érkezett hozzánk – mondja az őrnagy. – A lakossági visszajelzések egyértelműen jók, az új és „régi" rendőreink az intézkedések során udvariasak, viselkedésük kulturált. A létszámnövekedéssel nem csupán az úgynevezett „látható rendőrség" követelményének szeretnénk megfelelni, célunk, hogy a bűnözőkkel szemben a törvény teljes szigorával, határozottan képesek legyünk fellépni, ugyanakkor a bajbajutottak segélyhívására gyorsan, hatékonyan
reagáljunk.

Az elmúlt évben legfontosabb célunknak eleget tettünk: a közterületek rendjét, biztonságát fenntartottuk.
– Elvárásainknak megfelelően, létszámunk növekedésével a rendőri intézkedések is növekedtek. Emiatt kapunk is olykor bejelentéseket, miszerint a megállított autós zaklatásnak értelmezi az igazoltatást. Szeretném leszögezni: ez a tevékenységünk nem öncélú.

Honiakat és külföldieket is

Timár Gábor
– A helybéliek több esetben vetették a szemünkre, hogy a rendőrök a külföldiekkel szemben nem intézkednek, csak a magyarokat ellenőrzik. Máskor viszont a külföldi szabálysértő panaszkodott, hogy mindig csak velük, „idegenekkel" járnak el a rendőrök. Ezzel szemben azonban határozottan kijelenthetem, hogy rendőreink lakhelytől függetlenül, pártatlanul járnak el minden esetben. Ezt támasztja alá a szabálysértési intézkedéseink aránya is.


Ismét megjelentek a házalók

– Az igazoltató, ellenőrző erőfeszítéseinket az is indokolja, hogy ismét megjelentek a városban és a környező településeken az úgynevezett utazó bűnözők, a magukat házalónak, régiségkereskedőnek, vagy valamelyik szolgáltatótársaság munkatársának kiadók. Ellenük hatékonyan csak akkor tudunk fellépni, ha a lakosság is védi értékeit. A megelőzéshez például rendkívül fontos, hogy még rövid időre se hagyjuk nyitva a lakás ajtaját, a kulcsot ne tegyük a lábtörlő vagy virágcserép alá, a készpénzt, értékeket ne a jól ismert „rejtekhelyeken" – fehérnemű alatt, konyhaszekrényben – tartsuk, hanem valóban biztonságos helyen. A lakásba ne engedjünk be idegeneket, bármilyen ürüggyel is próbálkoznak. Amennyiben bárki a környezetében „gyanús" idegeneket, gépjárműveket észlel, jegyezze meg az ismertetőjegyeit és értesítse a rendőrséget – hangsúlyozta Timár Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Euro Vegas és sóderbáró

„Fogyasztási mámor a pusztán" címmel számolt be a magyarországi Bezenye körzetébe tervezett… Tovább olvasom