Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Több rendőrjárőrt javasoltak

Mosonmagyaróvár - Intenzívebb gyalogos járőrözést, illetve a motorosok és biciklisek hatékonyabb ellenőrzését szorgalmazták a képviselők a kapitányság vezetőjétől.

Megalakult a Pro Urbe-frakció a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testületében – jelentette be Szabó Miklós polgármester a legutóbbi közgyűlésen. Az új frakciót Szentkuti Károly és dr. Szalai Zsuzsanna korábbi szabad demokrata képviselők alkotják. A tanácskozáson Vucsics Péter napirend előtt javasolta a városfejlesztési, környezetvédelmi és európai uniós integrációs bizottság nevéből az utóbbi jelzőt kivenni, hiszen uniós csatlakozásunk már évekkel ezelőtt lezajlott.

Szabó Miklós elmondta: egyetért a javaslattal, ám praktikus okokból célszerű lenne ezzel megvárni az őszi helyhatósági választásokat, hiszen akkor egyébként is módosítani kell az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát.

A képviselők a napirendek sorában tárgyalták és fogadták el egyhangúlag a rendőrkapitányság vezetőjének beszámolóját a város közbiztonságáról. 

Dr. Csokán Csaba alezredes, kapitányságvezető szóbeli kiegészítésében kiemelte: a 187 fős létszámuk némileg alultervezett, ám így is képesek végrehajtani feladatukat. Az alezredes szólt a határtérségből adódó hatásokról is, mint mondta: a napokban tartott szlovák–magyar közös rendőri gyakorlat is rávilágított arra, hogy egy Mosonmagyaróváron elkövetett bűncselekményt követően a tettesek akár nyolc perc alatt elhagyhatják az országot. Az utazó bűnözés visszaszorítására nagy segítséget nyújtana a kamerarendszer teljes kiépítése. Dr. Kissné Németh Éva (MSZP) a rendőrség elmúlt évi eredményeinek elismerése mellett felhívta a figyelmet az oktatási intézmények környékének közlekedési problémáira, valamint a mosoni városrész közbiztonságának további javítására.

Dr. Árvay István (Fidesz) elmondta: az önkormányzat lehetőségeihez mérten a közbiztonsági alapon keresztül támogatja a rendőrséget, ám a rendelkezésre álló összeget a tavalyi évben nem használták fel teljesen. A képviselő az éjszakai órákban több gyalogos járőrt, illetve az iskolák környékén is nagyobb rendőri jelenlétet szorgalmazott. Dr. Szalai Zsuzsanna (Pro Urbe) szerint a kerékpárosok hatékonyabb ellenőrzésére és szigorúbb szankciókra lenne szükség. Dr. Csokán Csaba elmondta: évek óta visszatérő és jogos igény az éjszakai gyalogos járőrözés, aminek próbálnak is eleget tenni, ám jelenlegi létszámukkal így is kapacitásuk határán vannak. A biciklisek, motorosok ellenőrzése mindig is kiemelt feladatuk volt, így idén is az lesz. A kapitányságvezető hozzátette: idén a motorosok ellenőrzése már ezen a héten elkezdődik.

Olvasóink írták

 • 8. miracle. 2010. március 24. 12:14
  „Mindez szép és jó, hogy több rendőr lepi el utcáinkat, dícséretes!
  Csak azt nem értem miért éppen most, attól még a kutya sem fog az mszp-re szavazni!
  Több rendőr, még több bírság, még több lenyúlás a kis emberektől.
  Erre megy ki a játék semmi másra!”
 • 7. Lone_wolf.. 2010. március 23. 13:23
  „www0325 teljesen igaz sőőt... de azt inkább nem írom , képzelje le mindenki...”
 • 6. www0325 2010. március 23. 11:06
  „Már az óriási lépés lenne a mosonmagyaróvári rendőrségtől, ha sikerülne elérni, hogy a kisebbség jogosítvány nélkül ne vezethessen, illetve se csináljon közlekedési fennakadást, míg megbeszélik dolgaikat, mindezt az út kellős közepén egymás mellett álló autókból.”
 • 5. Imcsi 2010. március 23. 10:47
  „Nem kampányszerűn kellene ellenőrizni a közlekedők egy-egy csoportját, hanem minden szabálytalankodót! Amíg az Erkel utcában mindig találni szabálytalanul megálló-parkoló autót, addig nem tudom mit lehetne várni!”
 • 4. www0325 2010. március 22. 11:48
  „Lenne aztán ismeretlen rendszámú. ismeretlen színű és márkájú autósüldözés!”
 • 3. suttogó7 2010. március 22. 11:32
  „Nem lusták, hanem talán nincs rá idelyük. Kicsivel összetettebb dolog ám a rendőr munka.
  Van egy zsaru barátom, hát nem irigylem. Ő köz rendes, (ne keverd a közlekedéssel) össze vissza jár melózni. Hol Pest, hol Győr, vagy éppen ahol szükség van a " sünökre". Egy telefon, és senkit nem érdekel hogy éppen családi ünnepség van vagy bármi. Menni kell és kész. Gyalog járőr ?
  A mai törvények így is nevetségessé teszik a munkályukat, ebből kifojólag őket is, nem ám gyalog menni a milliós autóval bűnözők után ! Üzemanyagot kellene nekik adni, nem ám megkötött KM. felhasználást !!!!”
 • 2. Legate 2010. március 22. 08:50
  „Ja persze... Szerinted a járőrök akkor sétálgatnak amikor ők akarnak? Hüle... Sza.ni is csak parancsra mehetnek! Ha azt mondják nekik hogy séta van akkor séta van. Ha azt mondják hogy idióták tüntetgetnek a negyfaluban és menni kell őket őrizni, akkor oda mennek.
  A kamera rendszer jó lenne, csak nyilván drága a kiépítés és az üzemeltetés.
  A bicajosokra ráfér az ellenőrzés. Sok hüle még mindig azt hiszi hogy a látni-látszani csak közhelyes rizsa... A világítás, prizma, stb csak azért van kitalálva hogy legyen miért büntetni...”
 • 1. sicc 2010. március 22. 08:02
  „Miért tüntek el a gyalogjárőrök az utcákról ? Lusták gyalogolni ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rátámadt egy férfi egy idős nőre Mosonmagyaróváron

A támadó először kiabált a nővel, majd megfogta a kabátját és a földre rántotta, ahol még tovább bántalmazta. Tovább olvasom