Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Több pénzből nagyobb biztonság

Mosonmagyaróvár - „Jövő júniusban európai parlamenti választások lesznek: ez fontos esemény, hisz öt évvel ezelőtt Magyarországon a jobboldal elsöprő győzelme után bukott meg a Medgyessy-kormány" – mondta dr. Lanczendorfer Erzsébet, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének győri elnöke tegnapi Lajta-parti fóruma előtt megtartott sajtótájékoztatóján.
Surján László kereszténydemokrata EP-képviselő szerint az uniós döntésekben mi is részt veszünk, így ezekért felelősséget kell vállalnunk. Brüsszel nagyobb biztonságot szeretne adni az embereknek a határok védelmétől kezdve egészen a kínai tejpor elleni küzdelemben: ezekre a programokra egymilliárd euróval több pénzt fordítanak. „A nagy befizető országok önzése dominált az utóbbi időben: várhatóan emiatt az egész rendszert át kellene alakítani" – tette hozzá.

Szászfalvi László, az Országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil és Vallásügyi Bizottságának elnöke szerint az állam egyházpolitikája lesújtó az utóbbi két évben: ez többek közt az egyházi intézmények finanszírozásában is megmutatkozik. „Az 1989-ben megalkotott egyháztörvény is módosításra szorul" – mondta.

Gíró-Szász András politológus a gazdasági válságról is beszélt. „Azokban a közép-európai országokban, ahol még nem belátható az euróövezethez való csatlakozás, ott sokkal több a kitettség, függőség s nagyobb a valutaingadozás."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csallóköz és Szigetköz együtt pályázik a kompra

Mosonmagyaróvár - Egy tucatnál is több szigetközi és csallóközi település – köztük Bős és… Tovább olvasom