Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Több nézőt vártak a versenyre

Negyedszer rendeztek Dunakilitin országos díjugrató lovasversenyt. A megváltozott szabályok miatt idén a szigetközi község háromnapos lovasvetélkedője a tavalyi kisebb zavarok után idén „panaszmentesen" zajlott. 
A verseny egy pillanata

A viadal tapasztalatait Makay Tamás, a rendezvény szervezője értékelte.

Az egyes számok győztesei: „A" kategóriás országos minősítő verseny: Mayer Jürgen (Zseni nyergében, Széplak SE), Szabó Attila (Color, Mezőhegyesi MB), Stöckler Ingrid (Téboly, Technotext), Tóth András (Zsarnok, Alfonz LK), Kövy András (Suska, Zselic Farm), Szabó Attila (Küzdő, Mezőhegyesi MB) Horváth Balázs (Harlequin, Airvent LK), Janik Attila (Cavalor Colonado, BLK), Horváth Balázs (Ómama, Airvent LK). „B" kategóriában: Molnár Mercedes (Mezzoforte, Nagybajcsi LK), Bertók Ferenc (Hanna, Hubertus SE), István Amália (Guron, Viktor-i SE), Horváth Balázs (Corsa, Kisbéri LK), Szikszai Lajos (Pamela, Integrál LK), Pirik József (Cortesan, Sent Juan LSE), ifj. Bönde Ferenc (Amazon, Esztergomi LE).
A megváltozott versenyszabályok miatt – mivel egy nap nem lehet „A" és „B" kategóriájú megmérettetést lebonyolítani – idén egy nappal tovább tartott a díjugratás. Nem lett volna értelme összesűríteni a programot, s nem akartuk a kezdőket sem távol tartani a rendezvénytől.

Az első két napon az „A" kategóriások versenyeztek. Ide hatvanhárman neveztek, s nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy Juhász Zoltán, a Magyar Díjugrató Szakbizottság elnöke is Dunakilitire látogatott. P segített a pályák építésében is, mivel véleménye szerint szezon közben fontos, hogy egyre nehezebb pályákon induljanak a lovak. A záró napon a kisebb „B" kategóriások következtek, ahol közel száz ló mérte össze tudását..

– Tavaly problémák adódtak a rajtpénzek és a boxbérlet kifizetésével, ezek most az új szabályok bevezetésével megoldódtak – tájékoztatott a szervező. – Idén már a verseny előtt egy budapesti irodában kell letenni ezt az összeget az indulónak, s így a távolmaradás is ritkábban fordul elő. Aki igazolja, hogy nem tudott eljönni a viadalra, az is csak befizetett pénze egy bizonyos részét kapja vissza. Ez a rendszer mára kiválóan működik.

Sajnos több nézőre számítottam a lovaspálya körül, ám úgy látszik, az ingyenes belépés sem volt elég csábító – panaszolta Makay Tamás. Az viszont rendkívül biztató, hogy mind a megyei, mind az országos szövetség jó véleménnyel volt a viadalról és jövőbeni támogatásáról biztosított a rendezvény lebonyolításában – mondta a szervező.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A termelők papírjaira várnak a falugazdászok

A dunakiliti konzervgyár ügyvezető igazgatója szerint megyénkben a mezőgazdasági termelők… Tovább olvasom