Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Több mint öt tonna halat telepítettek

Bár taglétszámuk az elmúlt években folyamatosan csökken, még így is a nyolcvanöt megyei tagegyesületből a hetedik legnagyobb és a harmadik leghosszabb ideje működő a Mosonmagyaróvári Horgász Egyesület. Tavaly 4,2 millió forint értékben telepítettek halat a tavaikba.
Az idén nyolcvanhárom éves Mosonmagyaróvári Horgász Egyesület jelenleg 519 tagot számlál, közülük 397 felnőtt, 22 ifjúsági és 100 gyermek – mondja Geiszbühl Róbert, az egyesület titkára, aki a szombati tisztújító taggyűlésen negyvenhárom év után mond le erről a tisztségről. Ám ezt követően is még egy cikluson keresztül részt vesz az egyesület szervezeti munkájában.

A titkár elmondta: bár taglétszámuk az elmúlt évtizedben folyamatosan csökken – jelenleg negyvenhárom taggal vannak kevesebben, mint egy éve –, még így is a megyei szövetség nyolcvanöt tagegyesülete közül az övék a hetedik legnépesebb. Alapítását tekintve pedig a harmadik legrégebbi. Geiszbühl Róbert szerint a létszám annak ellenére folyamatosan csökken, hogy az egyesület halasítása átlagon felüli és fogási eredményeik is kedvezőek. A fogyás oka lehet, hogy vannak, akik más egyesületeknél olcsóbb lehetőségeket találnak.

A múlt évi halasításról a titkár elmondta: az őszi időszakban összesen 4300 kilogramm háromnyaras ponty, ötszáz kilogramm dévér és nyolcszáz kiló amur került a vizeikbe, ez utóbbi a NÉBIH külön engedélyével, mivel nem őshonos fajról van szó. A telepített halakból ötszáz kilogramm ponty került a Rókadombi-tóba, a többi pedig a Bágerba. Az egyesület összesen 4,2 millió forintot költött halasításra. Az elmúlt évi fogásokról a titkár egyelőre nem tudott beszámolni, ugyanis a fogási naplók leadási határideje még nem járt le. Ezzel együtt felhívja a horgászok figyelmét arra, hogy a fogási naplókat összesítve február 28-ig kell leadni.

Az elmúlt év eseményei közül a titkár kiemelte, hogy az új halászati törvénynek megfelelve társadalmi halőri vizsgát tett az ellenőrük. Az elkövetkezendő időszakra az ellenőrzések fokozását tűzték ki célul, amit a rendőrséggel kötött együttműködési megállapodás értelmében már az elmúlt évben elindítottak. Az egyesület munkájában újszerű volt és kezdetben gondot is okozott a tagok számítógépes nyilvántartásának bevezetése. Ez ráadásul az idei évtől a fogási naplókra is kiterjed.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaklárma - nem volt gázszivárgás a lébényi iskolában

Ezért értesítették a helyi tűzoltóőrsöt péntek délelőtt. Tovább olvasom