Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Több mint kulturális egyesület

Munkaerő-piaci szolgáltatások mellett fogyasztóvédelmi irodát is működtet a huszonöt éves múlttal rendelkező Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület, mely nevéhez híven színjátszó-találkozókat és versmondó versenyeket is szervez.
1989-es indulása óta több tevékenységi körrel egészült ki a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület munkája. A szervezet 1989. augusztus 31-én megtartotta alakuló közgyűlését, míg első rendezvényük október 24-én „Mondj egy dalt azokért…" címmel egy emlékműsor, melyben az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjai, áldozatai előtt tisztelegtek. Az egyesület elmúlt 25 évéről Nagy Sándor elnökkel beszélgettünk.

Az egyesület huszonnegyedszer szervezte meg színjátszó-találkozóját. A felvételen a győri Modern Amatőr Színjátszók Egyetemi Köre előadásából látható részlet.
Az egyesület huszonnegyedszer szervezte meg színjátszó-találkozóját. A felvételen a győri Modern Amatőr Színjátszók Egyetemi Köre előadásából látható részlet.

– Az egyesület eleinte zenei és színházi szekciót működtetett. Előbbit, mely később Halmos László Énekegyüttesként önállósodott, alapító elnökünk, Kiss Veronika vezeti, utóbbit én. 1990 óta szervezzük meg a mára nemzetközivé vált Moson Megyei Színjátszó Találkozót, mely mostanra országos minősítő versennyé alakult. 24 év alatt számos amatőr színtársulatot láttunk vendégül Magyarországról, a Felvidékről, Erdélyből és Délvidékről – vezet vissza a múltba az egyesület elnöke, aki mint mondja, 1998-ban szélesítették tevékenységi körüket. A kulturális-közművelődési programok, rendezvények (mint a kistérségi vers- és prózamondó, megyei nyugdíjas versmondó verseny) mellett a civil társadalom fejlesztésével is foglalkoznak. A Civil Napot, melyen mostanra nemcsak a civil szervezeteket, hanem a mecénásokat is díjazzák, tavaly tizenötödször rendezték meg. Pályázatfigyelés és -írás mellett munkaerő-piaci szolgáltatásokkal is bővültek. Két munkatárs segít az álláskeresőknek a munka világába való visszavezetésben, akár önéletrajzírással, akár az állásinterjúra való felkészülésben. 2009 óta működtetik az e-Magyarország pontot és néhány éve informatikai tanfolyamokat is hirdetnek. További fontos tevékenység a fogyasztóvédelmi iroda, ahogy a fogyasztók panaszait rögzítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lehet építési terület

Zöldparkból építési övezetbe szerették volna átsoroltatni a tulajdonosok a Wittmann park szélén, a… Tovább olvasom