Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Több milliót zsarolt ki a vállalkozótól

Mosonmagyaróvár - Közel egy éven át több millió forintot zsarolt ki egy mosonmagyaróvári fiatalember egy helybeli vállalkozótól. A rendőrség végül a pénz átadásakor tetten érte a zsarolót.
Egy helybeli vállalkozó tett feljelentést a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon, miután egy fiatalember már közel egy éve zsarolta és több millió forintot követelt tőle. Kiderült, hogy a mosonmagyaróvári férfi először kisebb összeget kért kölcsön a vállalkozótól.

Nem sokkal később aztán ahelyett, hogy megadta volna a tartozást, különféle indokokkal először kért, majd követelt milliókat a férfitől. Egyebek mellett arra is hivatkozott, hogy a kölcsönkért pénzt különféle bűncselekmények elkövetéséhez használta fel, amiért aztán több eljárás is indult ellene. A zsaroló erőszakos cselekedeteket helyezett kilátásba, amennyiben a vállalkozó nem fizet. A férfi a fenyegetések hatására több alkalommal is fizetett a fiatalembernek, ám a közel egy évig tartó folyamat végére már elfogyott a pénze, így a rendőrséghez fordult segítségért.

A napokban egy újabb összeg – 300 ezer forint – átadása vált esedékessé, ám ekkor már a zsarolót nem csupán a vállalkozó, hanem a rendőrök is várták.

A nyomozóknak így sikerült tetten érniük a 21 éves, helybéli, munka nélküli ifj. F. Jánost. A férfi kihallgatásakor tagadta a bűncselekmény elkövetését. A bűncselekmény súlya miatt a rendőrség kezdeményezte a zsaroló előzetes letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. Ifj.
F. Jánossal szemben zsarolás bűntett gyanújával folyik nyomozás, ami akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akiket esetleg szintén hasonló módszerrel zsarolt F. János.

Olvasóink írták

  • 3. Darktouch 2008. július 29. 15:11
    „Nem is értem hogy hogyan tudta zsarolni ennyi ideig. Csak egyszer próbált volna megfenyegetni!!! Utálom az ilyen semmirevaló IZÉ-ket.”
  • 2. Hókuszpóka 2008. július 29. 13:33
    „Nem értem. Miért csak 1 év után szólt a vállalkozó a rendőrségnek?”
  • 1. HIHI 2008. július 29. 09:05
    „Biztos, hogy egy tisztességes fehér bőrű állampolgár követte el a bűncselekményt! Sajnálom!!! :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc kilométer, tíz perc és húszmillió forint

Mosonmagyaróvár - Nyolc kilométer, tíz perc és húszmillió forint: ennyi „többlet" jut a… Tovább olvasom