Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Több év börtön a rabló fiataloknak

Várhatón hosszú éveket kell börtönben töltenie annak a három huszonévesnek, akik az év elején fegyverrel raboltak ki egy levéli benzinkutat és egy mosonmagyaróvári játéktermet.

A három fiatalt a minap ítélte el a bíróság.

Amint arról  korábban már beszámoltunk, február közepén három símaszkos férfi fegyverrel rabolt ki egy benzinkutat Levélen. A töltőállomásra hajnali három óra körül rontottak be a támadók, az ott egyedül dolgozó férfi alkalmazottat egyikük azonnal elkapta, a száját hátulról befogta. A náluk lévő gázpisztollyal fenyegetőztek és követelték a bevételt. A kutas erre átadta a nála lévő néhány tízezer forintot. A rablóknak azonban ez nem volt elég, tovább követelőztek, majd végül magukhoz vették a kasszában lévő pénzt. Ezt követően az alkalmazottat a mellékhelyiségbe tuszkolták, megpróbálták bezárni oda. A rablók összesen 460 ezer forintos zsákmánnyal távoztak.

A három fiatal februárban rabolta ki a levéli benzinkutat, márciusban egy kávéház-játéktermet Mosonmagyaróváron, a bíróság most több év börtönre ítélte őket. Fotó: Kisalföld-archívum
A három fiatal februárban rabolta ki a levéli benzinkutat, márciusban egy kávéház-játéktermet Mosonmagyaróváron, a bíróság most több év börtönre ítélte őket. Fotó: Kisalföld-archívum

Alig egy hónappal később, március közepén ugyancsak három álarcos rabolt ki fegyverrel egy kávéház-játéktermet Mosonmagyaróváron. A támadók a levéli esethez hasonló módszerrel rontottak be a kora hajnali órákban a Jókai utcai vendéglátóegységbe. Ezúttal a gázpisztoly mellett volt náluk egy feszítővas és egy elektromos sokkoló is. A rablók a két női alkalmazottat megfenyegették, majd csaknem 1,2 millió forinttal távoztak. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai áprilisban fogták el a két bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható három fiatalembert.


A három fiatalember ügyében a napokban hozott elsőfokú ítéletet a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság. Három rendbeli társtettesként, csoportosan, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt a 21 éves püski V. E. N.-t 6 év, a 22 éves ugyancsak püski H. J.-t 6 év, míg a 21 éves dunakiliti E. G.-t 5 év 6 hónap börtönre ítélte a bíróság, valamint mindhármukat öt évre eltiltotta a közügyektől. A rablásoknál sofőrként is közreműködő V. E. N.-t 1 év 6 hónap időtartamra a gépjárművezetéstől is eltiltották. Az ítéletek nem jogerősek, mivel a vádlottak enyhítésért, az ügyész pedig súlyosbításért fellebbezett. A rablásokkal okozott kár nem térült meg, mivel a megszerzett pénzt az elkövetők már felélték. Az elsőrendű vádlott esetében azonban hajlandóság látszik a kár megtérítésére.

Olvasóink írták

 • 11. rivotril2mg 2009. október 12. 00:31
  „rengeteg mindentől függ egy büntetőperben hozott ítélet,gyermek korodtól a jelenlegi életvitelig megnéznek,elkövetéskor körülmények,viselkedés,elszántság,még azt is milyen zokni volt rajtad, csoportos rabi 5-15 évig, ezt fegyveresen elkövetve fogalmam sincs, de ahhoz képest hogy a csoportos rabi felső határa 15 év, és egy gyilkosságér szoktak ennyit adni vagy kevesebbet, ahoz képest tényleg hülyén van kitalálva ez az egész büntető törvénykönyv,vagy a bíróknak kéne össze szedni magukat,és tényleg büntetni akit kell, de biztos nem szarakodnák börtönökkel, kényszermunka láncra verve azt hali”
 • 10. lagarder 2009. október 11. 16:17
  „Ha Ők ennyit kaptak,/megérdemelték/ a mosonmagyaróvári cigány vezető mennyit érdemelne?

  Sila ez teljesen mas kategoria.Csalas vagy fegyveres rablas nem ugyan az.Szerintem nagyon keveset kaptap fegyveres rablasert,amit csoportosan kovettek el ami sulyosbitja az ugyet.Masok sima rablasert is kapnak ennyit,plane ha csoprtosan kovetik el.A csoportos rablast 3-8 evig terjedo borton buntetessel jar.A fegyveres meg ennel is magasabb kategoria,szoval orulhettek volna a buntetesnek,nem kellett volna fellebezni,mivel kevesebbet ugysem fognak kapni,esetleg meg ratesznek nekik 1-2 evet,mert az ugyesz is fellebezett.
  A masik mindegy hogy valaki ismeri oket vagy sem,az a lenyeg ,hogy elkovettek,tehat bunhodjenek.Kepzeljuk magunkat azoknak a boreben akiknek fejehez pisztolyt szegeztek,hogy azok mit erezhettek.”
 • 9. SiLa 2009. október 10. 19:57
  „Ha Ők ennyit kaptak,/megérdemelték/ a mosonmagyaróvári cigány vezető mennyit érdemelne?”
 • 8. GD 2009. október 10. 00:08
  „Lesz idejük gondolkodni a srácoknak.”
 • 7. Őz 2009. október 09. 20:28
  „szerintem ez 3 hülyegyerek meggondolatlan tette volt,csakhát ha nem ismeri őket,nyilván másképp gondolja....
  Persze ez igy normális.Csak szomorú,hogy igy eldobják maguktól az éveket.
  Egyetértek invektus,nem azt mondtam,hogy ne kapjanak büntetést.”
 • 6. invektus 2009. október 09. 20:07
  „Őz VOLT MÁR MAGÁNAK HALÁL FÉLELME???
  MERT AZOKNAK AZ ALKALMAZOTTAKNAK VOLT
  És higye el nem jó érzés
  Ugy hogy megérdemlik a büntetést !!!!!!!!!!!!”
 • 5. Őz 2009. október 09. 19:30
  „6 év a semmiért......kicsit túl nagy ár...”
 • 4. Leia88 2009. október 09. 12:07
  „Nem gondoltam volna hogy ők ilyenre képesek..mind3ukat ismerem..2őt közülük nagyon jóól.. de sosem feltételeztem róluk ilyesmit..:( sztem nem érte meg elszúrni az életüket.. főleg igy nem..:(”
 • 3. rivotril2mg 2009. október 09. 10:53
  „fú <moderálva> azér 6évet nem gugolnák le,őszintén megmondom....”
 • 2. rivotril2mg 2009. október 09. 10:51
  „szerintem nem tartotta be az 50km/h sebességet amikor épp a cuccal léptek le”
 • 1. Imcsi 2009. október 09. 08:13
  „Kevésnek érzem a büntetést!

  "1 év 6 hónap időtartamra a gépjárművezetéstől is eltiltották."
  Ezt mivel érdemelte ki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkapták a furgonok felgyújtóit

Mosonmagyaróvár - Elfogta a rendőrség azt a két fiatalembert, akik még augusztusban loptak el két… Tovább olvasom