Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Több ellenőrzés, kevesebb baleset

A város közlekedési helyzetét, morálját és a baleseti szempontból problémás helyeket, csomópontokat tekintette át a Mosonmagyaróvári Városi Balesetmegelőzési Bizottság minapi ülésén.
A baleset-megelőzési bizottság fő célja Mosonmagyaróvár közlekedésének biztonságosabbá tétele, s hogy megoldásokat találjanak a problémákra. Kovács Lászlóné titkár az elmúlt évi tevékenység értékelésekor elmondta: a város iskoláiban, nyugdíjasklubjaiban folyamatosan, valamint számos helyi rendezvényen tartottak felvilágosítást. A pályázatokból befolyt összegből a bizottság a tanév kezdetén minden városi iskola elsős tanulójának ruhára szerelhető fényvisszaverő csíkokat, illetve közlekedési tankönyveket ajándékozott.
A bizottság egyöntetű véleménye volt, hogy továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetni a baleset-megelőzésre a gyerekek és a nyugdíjasok körében.
Őszi veszélyek

A rendőrség felhívja az autósok figyelmét az őszi időjárással megváltozott útviszonyokra. A korai sötétedés, a reggeli pára és a lehulló falevelek mind balesetek forrásai lehetnek a figyelmetlen vezetők számára. A mezőgazdasági betakarítások során az utakra felhordott sár szintén balesetveszélyes, ezért a rendőrség felhívja az érintettek figyelmét az út letakarítására, ellenkező esetben szabálysértési eljárást kezdeményeznek.
A város közlekedési helyzetének értékeléséből kiderült, hogy tapasztalható ugyan némi javulás, ám a fokozott rendőri ellenőrzések ellenére is akadnak problémák. Jelentős előrelépés, hogy míg a tavalyi év hasonló időszakában tizennyolc esetben okozott ittas vezető balesetet, addig idén mindössze hat ilyen történt. A balesetek számában is csökkenés mutatkozik, hiszen míg a tavalyi év első nyolc hónapjában 89, addig idén 76 történt.

A halálos áldozatot követelő balesetek száma is néggyel csökkent. A rendőrség szigorúan ellenőrizte a sebességtúllépést, a parkolási rendet, valamint a biztonsági öv használatát és a vezetés közbeni telefonálást.
Míg tavaly 3410 esetben szabtak ki helyszíni bírságot összességében mintegy 8 millió forint értékben, addig idén 5221 alkalommal összesen 15 millió forintot fizettek ki e címen a szabálytalankodó autósok.
A bizottság az ülésen foglalkozott a Bolyai-iskola alsó tagozatos diákjainak ügyével is, akiknek szülei keresték meg a rendőrséget, hogy véleményezze az átkelés biztonságát a Szent István király úti jelzőlámpás csomópontnál. Egyöntetű véleményük az volt, hogy minden ilyen átkelés veszélyekkel jár, ezért vannak a jelzőlámpák, hogy ezt minimálisra csökkentsék. Emellett alternatív útvonalat is javasoltak a diákok részére, ami néhány méterrel hosszabb ugyan, ám biztonságosabb.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegyeshalom lassú halála?

Hegyeshalomban arra számítottak, hogy a vámügyintézéssel foglalkozó társaságok forgalomcsökkenése… Tovább olvasom